Home » Forum » Zonnebrandmiddel voor 1 x smeren

Zonnebrandmiddel voor 1 x smeren

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Arawen
Zonnebrandmiddel voor 1 x smeren

Volgende week reizen we af naar Zuid Frankrijk. En dat betekent dat ik mijn (puber)mannen weer aan het smeren moet krijgen.. en daar hebben ze toch zo'n hekel aan..;-)

Nu kan ik me uit hun kindertijd nog herinneren dat ik wel eens een vakantie P20 of zo heb mee gehad. Van dat speciale zonnebrandmiddel dat je (in principe) maar 1 x hoeft te smeren. Inmiddels zijn er van dat soort ook andere merken op de markt zag ik, zoals Vison en Ultrasun. Nu is dat spul best duur en daarom wil ik graag van jullie weten of dat 1-x-per-dag principe inderdaad werkt en welk merk dan het 'lekkerst' is, qua smeren en vlekken. Wie biedt??

Nyntje
Vision

Absoluut Vision.
Smeert goed uit, plakt niet. +- 30 min. voordat je naar buiten gaat volledig insmeren en je hebt er geen omkijken meer naar! Wij hebben het in spanje en italie gebruikt en nu voor het 3e jaar weer!
Kijk, als je kids nog jong zijn en weinig zon gezien hebben, dan zou ik het niet volledig vertrouwen, maar wij vinden het super spul

Jesse_1
P20

Ik ken alleen P20 en vind het ideaal. Kinderen noemen het 'lijm' en zijn er niet heel gelukkig mee, maar zouden nog minder blij zijn als ik de hele dag met een flesje zonnebrand achter ze aan zou rennen.

Dumbledore
Pas nog gebruikt

Wij hebben het gebruikt, die Vision. En het is ideaal. Ik deed het wel in de mediteraanse zon altijd 2x bij mijn kindjes. S'morgens en dan om 12 uur nog 1 x. Want de zon brandt daar een stuk harder dan hier. Maar het werkt heel fijn. P20 heb ik ook gebruikt, is ook fijn. Maar bij hogere beschermingsfactor smeert het lastiger. Daar heeft Vision geen last van. Probleem is ook dat P20 bijna 2 x zo duur is als Vision.
Ik zou daarom voor Vison gaan.

ChrisH
Ook vision

Sluit me aan bij de rest. Het smeert goed uit, ruikt neutraal en beschermt goed.

Chris

Primavera
Oppassen met de mediteraanse zon!

Je hebt in de mediteraanse zon echt een stuk meer bescherming nodig dan in nederland. Niet alleen is het weer warmer, maar ook de UV-index is veel hoger.
In Zuid-Europa heerst nu net de derde achtereenvolgende hittegolf en behalve een zeer hoge beschermingsfactor en echt minstens 2 keer per dag smeren kan ik met klem aanraden om tussen 12.00 en 15.00 uur, of tenminste tussen 13.00 en 14.00 uur uit de zon te zitten en het liefst binnen, aangezien je ook onder een parasol aardig wat straling meepikt.
Ter vergelijking. In Nederland wordt eind juni, begin juli de hoogste zonkracht gemeten. Zo'n 4 keer per jaar komt de zonnekracht boven de 7. De afgelopen 10 jaar is slechts 2 keer een waarde boven de 8 gemeten. In Italië (en Zuid-Europa in het algemeen) is de zonkracht momenteel iedere dag tussen twaalf en drie uur boven de 8. Daar valt nauwelijks tegen te smeren.
Groeten Primavera

Vision fan
Vision

Hier ook Vision en ik smeer in Europa echt maar 1 keer per dag Vison 30! Ik houd haar natuurlijk wel in de gaten of ze niet iets rood wordt (dan zou ik bijsmeren) maar het is nog nooit nodig geweest. Zelfs niet in Thailand of Marokko (soms trek ik kind we shirtje aan). Het is duur per tube maar je gebruikt er relatief weinig van.

Tibby
Absoluut vision

Hier ook niets anders dan vision. Smeert goed uit, ruikt lekker en is niet vettig en plakt niet aan de kleren. En wat is duur, als je een goedkoper merk hebt en je moet 3 of 4 keer per dag insmeren ben je hetzelfde kwijt.

albana
P20

Hier P20, al jaren en ik heb een gróot kind (18) die gebruikt denk ik per vierkante meter wél 3 keer zo veel als toen ze kleuter was...hahaha.
Spierwit is kind, zo blank als je maar kan bedenken, erfelijk belast, van mijn kant van de familie, mijn vader heeft (nou ja, had) rood haar, knalrood. Nou heb ik niet het haar, maar wel de huid en de krullen en ook een beetje de sproeten, broer ook, en dochter dus ook.
Maar sinds P20 van huidarts gekregen (was toen nog niet vrij te koop) nooit meer verbrand, ja soms stukjes als er een stukje was overgeslagen bij het insmeren...(driehoekjes huid, 1 keer kruintje in haar).
Wij gebruiken ook gaan we altijd naar warme landen op vakantie nooit meer dan 1 fles per seizoen en dan smeer ik mezelf er ook nog mee in. 2 personen, minimaal 3 weken in hoogzomer zon en dan nog de dagen dat het hier warm is of word. En wij smeren dan altijd van top tot teen, ook als kind naar school gaat en het word een warme dag (in het kader van je weet maar nooit).
1 fles kost rond de 40 euro. Mwah...ik vind het wel meevallen...ik denk dat wij ong. er zeker 100 keer mee smeren. Ons beiden opgeteld dan. Normaliter hebben we nog over van het jaar ervoor...ik sla ook wel 's een jaartje over qua kopen.
Voor jongste en man (donkere huid) koop ik gewone zonnebrandcreme en dan ben ik ook zo met zwemmen en buiten werken etc. 20 euro kwijt.
groeten albana

Vic
Wat smeer ik?

Wij gaan naar Kreta, dus een zonnige bestemming. Voor mijn oudste met bleke huid en sproeten heb ik normaal altijd factor 30 of 50, maar kan ik dan voor de vakantie beter P20 of Vision kopen?
Jongste dochter heeft een donkerder huid en heeft door veel buiten spelen al een aardig kleurtje. Voor haar dan factor 15? Of toch voor de veiligheid maar een hogere factor. Zelf gebruik ik zelden hoger dan factor 12, en ik wil ook graag bruin worden. Lukt dat nog wel met zo'n hoge beschermingsfactor? Hier in Nederland smeren jongste en ik met factor 6 of niets.

ChrisH
Zonkracht op kreta

Vic, ik snap dat je een beetje een kleurtje wilt krijgen, maar als je naar Kreta gaat is de zon daar echt vele malen sterker dan hier.

Ik zou dus Vision (of een ander merk) factor 30 smeren, voor jezelf en je jongste en voor je oudste al helemaal. En zo veel mogelijk uit de zon blijven tussen 11.00 en 1500 uur. Heus, als je voldoende pigment in je huid hebt, word je dan echt wel bruin.

Zelf smeer ik gezicht en decolleté hier in Nederland altijd in met factor 30. Los van de overige gezondheidsrisico's krijg je van regelmatig verbranden op den duur ook nog eens een erg lelijke huid.

Chris

Genista
Vision

Na het proberen van van alles, waaronder P20, hebben we Vision ontdekt. Dat is het helemaal en ik hoop dat ze de samenstelling niet meer "verbeteren" :-) Sinds hier een paar tubes Vision per zomer leeg gaan, hebben we geen probleem meer met verbranden en ook niet meer met zonneallergie. Ik moet er wel bij zeggen, dat wij hier geen draad geven om "een kleurtje krijgen". Het enige dat wij willen is in de zomer veilig naar buiten kunnen.

albana
Bruin worden en smeren

Nou sinds ik (vanaf dat oudste 3 was ofzo) P20 heb ontdekt, word ik voor het eerst in mijn leven ook een beetje 'bruin'. Ik denk trouwens dat je het bruin niet eens kan noemen....ik verander van in-bleek in een kleurtje wat de gemiddelde Nederlander in de winter ook heeft ongeveer...En op crusiale delen (gezicht, borst,schouders) kan je het misschien zelfs een beetje 'gekleurd' noemen. En dat is weer eens wat anders dan dat melkachtige kleurtje dat ik normaal heb.Ook oudste die mijn huid dus geërfd heeft word ongeveer zo 'gekleurd'. Ik weet ook wel waardoor dat komt, nu dúrf ik in de zon. Niet om te zonnen....daar heb ik de 'rust' ook niet voor, maar wel om te zwemmen of in de stad te lopen of om te wandelen, te fietsen etc.etc.
Vroeger bleef ik binnen als het zo zonnig was....of ik liep van schaduw naar schaduw als we dan tóch naar buiten moesten, vaak ook nog met iets op mijn hoofd om dat niet te laten verbranden. Naar zwembaden ging ik alleen als ik zeker wist dat er schaduw te vinden was en in het water alleen met een shirt dat mijn bovenlijf bedekte en zeker niet tussen 11.30 en 15.00 uur. Dan hield ik siësta, binnen wel te verstaan.
En dan nog ging het heel vaak mis....en verbrandde ik toch nog, mijn neus en wenkbrauwen hebben het heel vaak moeten verduren, ondanks al mijn pogingen. De smeersels die er toen waren boden ook amper bescherming.
Nu met p20 dúrf ik weer naar buiten, ook als het zonnig is. Is het hoogzomer en ben ik in een warm land, dan vermijd ik de zon nog wel op z'n hoogtepunt, maar de rest van de dag loop ik er ingesmeerd en wel toch in. Soms met iets op mijn hoofd, maar verder net zo luchtig gekleed als de rest. Wat een opluchting! De eerste zomers kon ik het amper geloven....
Oudste vertrouwd ook volledig op p20. Elke zonnige morgen komt ze in d'r blootje bij mij en smeer ik d'r van top tot teen in. Want je eigen rug is een lastig iets om te smeren...
Dus 'bruin' word je ondanks smeren toch wel hoor, als ik er al gekleurd van word (wat een klein wonder is) moeten anderen er toch echt 'bruin' mee worden.
groeten albana

Onderwerp gesloten