Home » Forum » Zonnebril op sterkte

Zonnebril op sterkte

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vesper Lynd
Zonnebril op sterkte

Dochter (17) krijgt een zonnebril op sterkte. Hebben jullie nog tips om rekening mee te houden bij de keuze? Als je kiest voor meekleurende glazen, kun je de bril dan het hele jaar ophouden (als je wilt)? Allerlei creatieve oplossingen of een voorzetbril zijn geen optie.

Juno
Klassiek model

Ikzelf ben zwaar voorstander van een klassiek model, Ray Ban of zo. Zonnebrillen op sterkte is een dure grap en dan is het fijn als je er wat langer mee kunt doen. Meekleurende glazen zou ik niet doen tenzij ze een oogziekte heeft waardoor het nodig is. Ziet er altijd een beetje raar uit van die halfgekkeurde glazen en zodra je binnenkomt is het vrij donker omdat ze tijd nodig hebben om weer terug te gaan naar standje normaal.
Mijn eerste zonnebril was een gewoon montuur met donkere glazen. Helemaal hip. Zeer zonde, was er snel 'uitgegroeid' maar heb hem toch een aantal jaren nog gehouden. De tweede was een Ray Ban, erg prettig. Inmiddels heb ik lenzen dus nu overweeg ik een Ray Ban zonder geslepen glazen. Hooguit met een leesgedeelte erin :). De kleur van de glazen is heel persoonlijk, zelf vind ik donkergroen wel lekker rustig.

Taruh
Juno

een zonnebril op sterkte hoeft juist nu helemaal geen dure grap te zijn. Je krijgt ze kado bij een andere bril, die ook geen dure grap hoeft te zijn.

Mijn laatste bril enkelvoudig met cylinder kostte € 49 (www.eyelove.nl) Dat kan bij hun ook een zonnebril zijn, en multifocaal komt op € 99

Vesper Lynd
Duur

Ik reken op een dure grap. Haar normale brillen kosten rond de 400 euro (+7 met een cilinder). Is een zonnebril in de regel duurder? Ik hoop dat ik korting krijg als ik gelijk voor mezelf een leesbril (mijn eerste!) aanschaf.

Christel
Leesbril

Waarom haal je een leesbril bij de opticien? Ik heb al een jaar of 10 (sinds m'n veertigste) een leesbril nodig en haal die gewoon bij de Wibra. Mijn ervaring is dat ik er in huis, in auto, in tas, op werk zeker zo'n zes heb liggen. Dan is een euro per stuk wel fijn. Andere optie is zo'n touwtje om mijn nek, maar daar ben ik nog niet aan toe.

Soms pas ik een andere sterkte bij de Wibra maar ik kan nog steeds met +1 prima kleine lettertjes lezen .

Christel
Overigens

heeft mijn man twee weken geleden zijn eerste bril gekocht (veraf) en die kreeg er idd een gratis zonnebril op sterkte bij. Hij heeft voor zijn gewone bril en voor zijn zonnebril hetzelfde montuur gekozen.

Fiene
De brildragers hier

Mijn dochter en ik dragen beide een bril voor ver zien en ik ook voor lezen (varifocaal). We hebben allebei een zonnebril op sterkte. Mijn dochter heeft een hip montuur met donkere glazen en ik heb een klassieker montuur met bruine glazen. Op zich heel fijn maar ikzelf vind met autorijden zo'n bril helemaal niet handig, zeker met afwisselend zon. Dan zit ik steeds te graaien naar de andere bril. Ook met het inrijden van een parkeergarage is een losse bril en zonnebril niet handig. Daar heb ik dan een voorzetbril voor. Die kan ik op en afzetten wanneer ik wil. Een stuk veiliger. En ze zijn tegenwoordig een stuk hipper dan vroeger. Ik heb er ook een voor de nacht, met gele glazen.
Een zonnebril kun je zo duur en zo ggoedkoop maken als je wilt. Inderdaad, als 2e bril gratis. Of een montuur uitzoeken bij een van de opticiens. Afhankelijk van het montuur zou ik de kleur van de glazen uitzoeken. Mijn dochter heeft vorig jaar een nieuwe zonnebril op sterkte gehad. Ik dacht 2 voor 79 en daar kwamen extra kosten bij voor dunner glas etc Haar ogen zijn ook niet zo goed.
Meekleurende glazen, daar heb ik geen ervaring mee. Ik associeer ze op de een of andere manier met rare mannetjes die, als het licht wat fel staat, binnen met een "zonnebril" rondlopen. Geen van mijn familie of brildragende vrienden heeft meekleurende glazen.

Juno
Extra hoge brekingsindex

Ik kies altijd voor EHB omdat ik anders met jampotglazen loop. Dit kost al €50 per glas. Een zonnebril op sterkte is bij mij altijd een laar honderd euro. Ik heb wel ooit goodkooere brillen gehad, maar het glas was van mindere kwaliteit, kraste sneller, montuur stort na een paar maanden in... Ik heb geen zin om als ik eindelijk een leuke bril heb binnen een laar maanden weer op zoek te moeten gaan. Ik betaal iets meer en ben dan hopelijk van het shoppen af.

Fiene
Christel

"Waarom haal je een leesbril bij de opticien? Ik heb al een jaar of 10 (sinds m'n veertigste) een leesbril nodig en haal die gewoon bij de Wibra."
Ik had er een van de opticien omdat mijn beide ogen niet dezelfde sterkte hebben. Bij de wibra etc heb je alleen brillen met dezelfde sterkte. De een was te sterk en de ander te zwak. En als je maar 1 leesbril hebt, ben je hem juist nooit kwijt want je let er beter op. In mijn varifocale bril heb ik ook verschillende sterktes.

Vesper Lynd
Leesbril

De leesbrillen bij Kruidvat e.d. zijn altijd te groot en te lelijk ;-) Ik wil dus gewoon een goede en daar heel zuinig op zijn. Waar ik nog wel over twijfel is of ik er een met 'vensterglas' en een leesgedeelte zal nemen. Die kan ik dan de hele dag op houden en dan lijk ik niet zo'n oma met een leesbril.

Triva
Vesper

Neem als het even kan varifocus, dus met twee delen. Ik heb het ook een poosje gedaan met een bril van de kruidvat maar dat werkt op een gegeven moment niet meer als je wisselt tussen iets lezen en iets op de computer typen of zoals bij mij: post bezorgen en ander werk waarbij je moet wisselen tussen veraf en dichtbij.

Overigens is mijn varifocusbril groter dan die van de kruidvat ;) maar je kunt best beginnen hoor met de kruidvat als je er echt alleen maar mee de krant of een boek leest.

400 euro voor een bril, gekkenwerk, die komt er bij mij echt niet in hoor.

Vesper Lynd
Triva

Jij bent toch ook van '72? Vroeg begonnen dus. Twee jaar geleden raadde mijn opticien het nog af omdat je al snel niet meer zonder leesbril kunt als je er eenmaal aan gewend bent. Jammer dan, maar ik vind het knap gênant worden als ik tijdens een vergadering uitgereikte stukken niet meer kan lezen.
400 euro is voor een normale bril. De glazen kosten 125 euro per stuk, dat hangt van de breedte af. Ook het montuur komt niet uit de budgethoek. We kijken altijd rond zonder op de prijs te letten en kwalitatief heeft ze echt iets beters op haar neus staan dan een montuur van 50 euro.

Christel
Aha

Twee verschillende sterktes daar had ik niet aan gedacht, dat lukt idd niet bij de Wibra.

Ik probeer nu objectief naar mn leesbril te kijken, maar ik vind hem niet groot. En lelijk, tja, ik heb een donkerrode, een paarse, een zwarte en zo. Dat is natuurlijk persoonlijk. Ik zie het als een noodzakelijk kwaad en daar wil ik niet zoveel geld aan uitgeven.

Dochter van 7 heeft sinds februari een bril, zij wilde het liefst tv kijken met mijn leesbril op. Bleek ze idd een plus 1 bril nodig te hebben met een kleine cilinder. Ze was heel blij dat ze een bril mocht en dan kan het me ook niet schelen wat het kost, ze heeft hem de hele dag op.

Triva
klopt

Maar het zit bij ons wel in de familie dat je vroeg moet beginnen.

Overigens is het echt een fabeltje dat je niet te vroeg moet beginnen. Het probleem bij mij is dat ik een poosje orderpickwerk heb gedaan, de scanner op mijn pols had vrij kleine cijfers en dan moest ik op afstand kijken naar de cijfers op het vak. Dat ging niet meer. Ik heb toen een poosje een bril op mijn neus moeten dragen zodat ik er overheen keek. Nadat ik met dat werk ben gestopt en ik merkte dat bij de post mijn armen soms te kort werden heb ik een varifocus genomen, gewoon via Hans Anders met korting omdat mijn man daar altijd bonnen krijgt.

Ik zou toch eerst beginnen met een bril van de kruidvat omdat je zo kunt zien of jij werk hebt waarbij je steeds over je bril heen moet kijken of dat je maar kort de bril nodig hebt en je hem af kunt zetten. Het scheelt je heel veel geld als je geen varifocus nodig hebt en als je het wel nodig hebt is het weggegooid geld om dat niet meteen te doen.

Vesper Lynd
Groot

Met groot bedoel ik niet de glazen, maar de wijdte. Ik heb een klein hoofd, hoedmaat 53 ongeveer.

Ad Hombre
Coating

Ik heb er een paar jaar terug eentje gekocht (zelden gebruikt), maar de coating is nu vrijwel ondoorzichtig met een soort cracquele (sp?) effect. Toen ik de opticien ernaar vroeg beweerde hij dat dat normaal was.

Ik zou daar dus maar naar vragen.

Lente
Ervaringen hier

Dochter heeft via Eyewish een gratis zonnebril bij haar bril gekregen. Niet extra dun want dat vonden we zonde van het geld. Dan had ze moeten bijbetalen. Bril bevalt op zich goed maar dochter vindt het lastig om zonnebril en gewone bril beiden bij zich te hebben. Want binnen werkt de zonnebril niet.
Ze vindt lenzen in combinatie met gewone zonnebril prettiger maar dat lukt niet in het hooikoortsseizoen. Misschien neemt ze de volgende keer glazen die meekleuren.

Ik heb een bril van Eyelove. Die van mij is multifocaal maar een zonnebril kan ook. Ik zou daar geen oogmeting laten doen want die vind ik niet erg betrouwbaar. Maar als het goed is hebben jullie de juiste sterkte en cylinder via de opticien. Dan is het 49 euro voor bril met glazen, extra dun glas, ontspiegeld en met cylinder. Je kunt ook je bril laten opmeten daar.
http://www.eyelovebrillen.nl/eyelove-collectie/zonnebril-op-sterkte/

Ik zou dit zeker proberen. Als het niet werkt of bevalt, ben je 49 euro kwijt. Een dure zonnebril voor een paar dagen per jaar lijkt me zonde van het geld.

MoederMop
Craquelé

Heb ik ook eens met coating gehad met mijn gewone bril met nogal dure glazen. De opticien vroeg of ik 'm niet te warm bewaard had, maar misschien had ik de bril te heet afgewassen. Gelukkig kreeg ik de glazen vergoed omdat de glazen nog zo nieuw waren. Maar 'zo horen', dat is niet het geval.

Alkes
gewone bril en zonnebril

Ik heb ook steeds vaker een leesbril nodig (eigenlijk altijd als er iets te lezen is ;-). En ik vond het onhandig en inderdaad erg oma-achtig staan om steeds bril op en bril af te doen. Ik heb mijzelf getrakteerd op een hele mooi montuur met multifocale glazen (ook iets voor de in verte wat fijn blijkt te zijn bij autorijden). Het kostte wat maar ik ben er erg blij mee. Dus ook nog maar geinvesteerd in een zonnebril met multifocale glazen. Gemak dat je even een whatsappje op je telefoon kunt lezen of een etiket in de AH, zonder eerst in je tas naar een bril te moeten zoeken is echt heel prettig. En een bril verbergt ook nog eens de nodige kringen/wallen/rimpels rond de ogen.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.