Home » Forum » Zonnepanelen

zonnepanelen

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
zonnetje
zonnepanelen

Sinds kort hebben wij zonnepanelen en als het een beetje zonnig is, schiet de productie omhoog. Fijn. Er zijn hier vast wel mensen die al wat langer dan 2 weken zonnepanelen hebben. Daarom mijn vraag. Wat zijn nou de maanden met de beste opbrengst? Of liever, wat zijn nou de maanden dat ze het het beste doen? Ik heb al wel gezocht op internet maar kan niet echt wat vinden.

Triva
vorig jaar

heb ik zonnepanelen gekregen (via de verhuurder, wij betalen er 30 euro per maand voor) en toen heb ik ook wat vragen gesteld.

Het lijkt me heel logisch dat het gemiddeld gezien de maanden zijn met het meeste zonlicht, dus juni voorop en dan de maanden ervoor en erna. Het ligt er ook aan of je dicht bij de kust woont of richting Duitsland.

Onze beste maanden in precies 1 jaar tijd zijn in volgorde van beste naar slechtste en dicht bij de kust:

mei
juni
juli
april en augustus
maart
september
oktober
februari
december
januari
november

Die laatste vier zijn vooral afhankelijk van het weer. Als je dagen aan één van die mooie zonnige ijsdagen hebt schiet het omhoog (die hebben we dus niet gehad dit jaar) en met dagen achter elkaar bewolking en motregen wordt het helemaal niks.

Urslau
Ligt ook aan de ligging

wij hebben ze op het noordoosten liggen. Dus vanaf de ochtend (9 a 10 uur) tot een uur of 16 a 17 uur).

Maanden dat we het beste "draaien":
april, mei, juni, juli, augustus. Allen afhankelijk van de hoeveelheid zon en de bewolking. Ook al is er sluierbewolking; wij zien het direct terug aan de opbrengst.

Tihama
plaatje

Op deze website vind je een plaatje met de verdelingen: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/hoe-werken-z...

zonnetje
Bedankt

voor jullie reacties. Ik kan dus de komende tijd, mits de zon schijnt, goede resultaten hebben. Ik vind het nu al leuk te zien dat de meter terugdraait, als de zon flink schijnt.
We wonen niet dicht aan de kust, we schijnen de ideale hellingshoek te hebben en hebben aan 2 kanten panelen liggen. Daardoor hebben we van de ochtend tot de avond opbrengst.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.