Home » Forum » Zonwering 2

Zonwering

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moeder
Zonwering

Mijn huurwoning heeft heel veel zon in de keuken en dat was de afgelopen zomer best hinderlijk. Ik wil graag verhuizen dus ik wil niet veel geld/tijd/energie in een oplossing steken. Iemand een tip om de zon enigszins buiten te houden? Ik dacht aan zonwerende folie. Werkt dat?

Marie
dubbel glas?

Zit er dubbel glas in dat raam? Ik heb ooit eens gehoord dat je dan uit moet kijken met die folie, omdat het glas dan kan barsten.
Goedkoopste, maar niet mooiste, is om een wit laken aan de buitenkant voor het raam te hangen. Werkt trouwens wel heel goed (doe ik paar weken per jaar als de zon dan lang op keukenraam staat).

Jasam
Heb ik ook wel gedaan, Marie

Niet zo fraai maar wel doeltreffend en heel goedkoop, een oud dekbedhoes aan de buitenkant voor het raam spannen.
Twee/drie haakjes en een touwtje spannen, knijpers en een hoes.

Angela67
koop dan een leuk lapje op de markt

met wat leuke, vage Scandinavisch patroontjes of mooi lichtgroen motiefje en maak daar een aardig geheel van. Voor paar euro haal je van die zeildoekgatenringen en haakjes en ziet het er nog leuk uit ook!
gr Angela

Rafelkap
ook folie gehad

wij hebben ook zonwerende folie gehad op onze slaapkamer, van die folie die je in auto's plakt (geloof dat halfords het ook heeft). Dit beviel heel goed, zowel voor de zon als de temperatuur. Op een gegeven moment kregen we dubbel glas, maar nu hebben we ook die folie op de zolderkamer, waar vol de zon op komt (net een sauna in de zomer anders)

Moeder
Ideeën

Dank voor de ideeën :) Het is dubbelglas en ik wil niet riskeren dat er iets aan komt dus folie zal dan geen optie zijn.
Een laken is een supersimpele oplossing. Stom dat ik daar niet zelf op kwam. Ik hang gewoon een waslijn voor het raam en als ik dan knijpertjes of inderdaad ringen gebruik kan ik het ook nog heen en weer schuiven als dat nodig is.
Alleen denk ik dat stof niet mooi blijft dus ik ben aan het denken over douchegordijnen of tafelzeil. Denk dat ik eens bij Ikea langs ga, die hebben vaak leuke en goedkope dingen en ik moet daar volgende week toch in de buurt zijn.

Temet
moeder

Ik zou twee oude lakens nemen, dat is goedkoper dan een douchegordijn en scheurt niet. De stof zal wel vies worden, maar het fijne van lakens is nou net dat ze goed in de was kunnen. En twee lakens, kan je ze tegen elkaar in gebruiken...

Ik denk dat douchgordijn of zeil gaat verschieten in de zon en/of hard wordt, brokkelt, scheurt en op andere manieren vergaat. Gewoon een laken, en dan van die tafelkleedgewichtjes onderaan tegen het opwaaien.

Groeten,

Temet

MvD1981
Al eens aan een schaduwdoek gedacht? (mooi en niet duur!)

Hoi,

ik lees hier allemaal hele praktische oplossingen, maar niet echt mooi en ook niet zo goed bestand tegen de wind denk ik... Schaduwdoeken zijn heel modern en zoals gezegd niet duur (vanaf €59 zag ik). Mijn ouders hebben ook zo'n schaduwdoek en die zijn er supertevreden over. Misschien is het iets voor jou / jullie?

Kijk maar eens op www.zonnedoeken.nl. Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

Groetjes! :-)

skik
rolgordijn?

Gewoon een zonwerend rolgordijn? Een verduisterende zal je denk ik niet willen omdat je dan in het donker staat, maar er zijn er ook die zon en warmte wel weren maar het wel licht houden. Bij bouwmarkten, Ikea, Kwantum of Leenbakker kan je vast zoiets vinden voor weinig geld.

skik

Temet
zonwering buiten beter dan binnen

Zonwering aan de buitenkant van het raam voorkomt dat het raam zelf opwarmt. Dat scheelt naar mijn idee aanmerkelijk in het opwarmen van de kamer en kan om die reden te verkiezen zijn boven zaken als rolgordijnen etc. Maar als het alleen om lichtwering te doen is maakt het natuurlijk niet uit.

Groeten,

Temet

Kaaskopje
Bamboe rolgordijnen Xenos

Dat is niet zo duur en simpel op te hangen.

M Lavell
En dan buiten

Inderdaad, bamboe (of riet, of wat is het) rolgordijn. En dan aan de buitenkant ophangen. Het is er (meestal) niet voor gemaakt, maar het houdt het wel een jaar of drie vol. Bovendien kosten die dingen drie keer niks.
Het werkt wel heel goed als zonwering. Ik heb ze voor de ramen van mijn huis in (toch wel bijna zuid) Frankrijk.

Temet
Miriam

Zouden in het nattere Nederlandse klimaat die katoenen koordjes niet doorrotten en die katrolletjes verroesten? Trouwens, dat bamboe zelf slaat vermoedelijk ook groen uit. Of je moet ze tussen oktober en april weghalen natuurlijk.

Maar inderdaad, voor die prijs kan je de gok wel nemen. Staat ook nog best wel leuk.

Groeten,

Temet

Moeder
Wauw

Wat veel tips :) Die bamboe gordijnen zijn ook een idee. Ik heb al waslijn gekocht voor 99 cent bij de Kruidvat. Nu nog een handige Harry met een boormachine strikken om het op te hangen. Voorlopig ga ik even voor de lakens. Die heb ik liggen en ik kan ze naar behoefte ophangen met wasknijpers. Als er felle zon is hang ik ze op, na de middag als de zon weg is pak ik ze weer af. Veel simpeler kan niet.
Dank allemaal :)

M Lavell
dat denk ik

Dat is het. Kost weinig, staat best leuk en je kunt ze ook vrij eenvoudig weghalen als je ze aan haakjes (in plaats van krammen) hangt. Ook nog: je kunt ze heel gemakkelijk met een hobbyschaar bijknippen zodat ze precies op maat zijn.
Ik vind het in ieder geval zo'n succes dat ik het bestellen van luiken nog een jaar heb uitgesteld.

Eva
Markies

Hallo,

Mijn ouders hebben ook zo'n Markies zonweringen en die zijn er supertevreden over.
Misschien is het een goed idee voor jou / jullie?

Primavera
Zonwerende folie op dubbel glas

Zonwerende folie op zonwerend- of warmtewerend- of dubbel glas kan best als ze maar aan de buitenkant geplaatst worden. Alleen als ze aan de binnenkant geplaatst worden kun je problemen krijgen dat de ruimte tussen de glazen teveel opwarmt waardoor het glas kan breken. Voor aan de buitenkant plaatsen geldt dat niet. Het nadeel is dat de folie minder lang mee gaat en het grote voordeel dat het ook nog eens beter werkt.

Ondertussen zijn er al goedkopere oplossingen gepost, maar ik wilde even de fabel uit de wereld helpen dat zonwerende folie op isolerend glas niet zou kunnen. Wij hebben het op kantoor, waar je moeilijk lakens op kunt hangen en het is letterlijk een verademing.

Puck
dubbelglas en folie

Toen wij vorig jaar HR++ dubbelglas kregen werd ons door de leverancier verteld dat je prima folie op het glas kunt gebruiken MITS je aan alle kanten een cm "bloot glas" over laat tussen de folie en het kozijn.