Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Zwart granieten keukenblad

Hallo,
Ik heb sinds kort een zwart granieten aanrechtblad, maar het water is bij ons zo hard, dat ik al last heb van watervlekken rondom de kranen. Ik baal er enorm van, maar durf niet zomaar met iets eraan. Bang dat het het graniet beschadigd.
Wie heeft de gouden tip??

Gr. Amunda

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Schoonmaakazijn

Azijn even in de vlekken laten trekken en hopelijk kan je de vlekken dan zo wegvegen.

JansjeRommy

JansjeRommy

05-06-2013 om 08:34

Zeker weten?

Zelf heb ik granito en daar mag juist geen zuur op komen, dat bijt enorm uit.

Puck

Puck

05-06-2013 om 08:42

Nee!!!! geen zuur

Op een granieten/natuurstenen aanrechtblad mag je niet met zure dingen zoals schoonmaakazijn aan de gang. Tast het graniet aan. Ik zou bij de keukenspeciaalzaak vragen welk middel je wel veilig kunt gbruiken.

nathalie

nathalie

05-06-2013 om 09:00

Bij echt graniet wel

Azijn werkt goed tegen kalk en op echt graniet kan dat maar dan moet je zeker weten dat je een echt granieten aanrecht hebt. Soms worden andere steensoorten (granito, terazzo, belgisch hardsteen) ook 'graniet' genoemd en dan gaat het mis.
http://www.granietshop.nl/nieuws/nieuws%20sprookjes%20graniet.htm

Puck

Puck

05-06-2013 om 10:06

Is toch anders nathalie

Tegenover jouw link kan ik een heleboel links vinden die het tegenovergestelde beweren....De link die jij geeft gaat niet over het schoonmaken van graniet maar om het normale gebruik. En dan is er niets aan de hand als er eens zuur op je aanrechtblad ligt bij graniet. Dat klopt helemaal. Maar inweken van vlekken met azijn is toch even wat anders. Wij hebben echt italiaans gepolijst graniet en de keukenspecialist heeft ons toch echt heel duidelijk op het hart gedrukt om geen zuren te gebruiken om schoon te maken. En nee, dat was echt geen onwetendheid en nee, we hebben ook niet per ongeluk toch een terazzo of granito o.i.d.
Gewoon dus een speciaal product kopen voor verwijderen van kalk op graniet .

als je hem invet op die plek zal de kalk minder goed daar hechten, het is bij graniet en andere steensoorten sowieso mogelijk om in te wrijven met olijf of slaolie.

nathalie

nathalie

07-06-2013 om 08:02

Puck

Sja Puck ik ben niet de enige.
Op de site van uniek keukens (kan de link niet kopieëren) staat over graniet behalve dat het dagelijks onderhoud en vetvlekken goed kan met blauwe glassex ook ‘Kalkplekken verwijderen met natuurlijke azijn’.
En hier (http://www.tegelhuys.nl/graniet.html) ‘Graniet, dat niet kalkhoudend is en derhalve ook zuurbestendig,’
Op de sites die zeggen geen azijn staat vaak iets van geen azijn gebruiken op natuursteen, marmer, terazzo, graniet, hardsteen etc. Voor die andere dingen klopt dat zeker maar op echt graniet kan het blijkbaar toch wel. En dat een keukenboer het afraadt wil voor mij niet zeggen dat het kan, die neemt het zekere voor het onzekere en zegt dat gewoon bij al z'n bladen. Net als de wasmerkjes, als je daar op af gaat moet je zo'n beetje alles met de hand op 30 gr wassen.

Schuren

Je kunt de kalk ook voorzichtig wegschuren met staalwol oid, maar dan moet je wel zeker weten dat het echt hard graniet is anders krijg je krassen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Puck

Puck

10-06-2013 om 09:41

Tja nathalie

Er zijn dus net zoveel sites die zeggen dat het wel kan als dat het niet kan.
En natuurlijk neemt een keukenboer het zeker voor het onzekere maar dat doe ik liever ook. Een truitje dat ik verknal door het toch te heet te wassen is even wat anders dan een granieten aanrechtblad van duizenden euros.... Better safe than sorry vind ik in dit geval.

nathalie

nathalie

11-06-2013 om 13:56

Klopt puck

Er zijn net zoveel sites die zeggen dat het wel kan als dat het niet kan, zo gaat het meestal op internet. Dan probeer ik altijd behalve naar wat er wordt gezegd te kijken naar wie het zegt. In dit geval zie ik keukenboeren en oma weet raad sites die waarschuwen om het niet te doen, en granietleveranciers die zeggen dat echt graniet er tegen kan.
En ja als je niet zeker bent dat je blad onder de soorten valt die het kunnen hebben, dan better safe dan sorry!

Puck

Puck

11-06-2013 om 21:08

Nathalie, laatste zin

Nathalie: En ja als je niet zeker bent dat je blad onder de soorten valt die het kunnen hebben, dan better safe dan sorry!
Ik zie dat toch anders: ook als je zeker weet dat je blad graniet is maar geen zekerheid hebt of de methode met zuur veilig is omdat daar niet eenduidige info over te vinden is, dan better safe than sorry.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.