Home » Forum » Zwarte ratten

Zwarte ratten!

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
MM.
Zwarte ratten!

Gatver .... de buurvrouw vertelde dat ze een zwarte rat had gezien op het dak van onze aanbouw. Hij klom van daaruit langs de muur naar boven en verdween ergens onder onze dakpannen.
Nou had ik al wel ergens gelezen dat die beesten flink in aantal aan het toenemen zijn (met name hier in Zuid-Nederland) maar ik woon in een gewone woonwijk in een gewone grote stad en daar verwacht je dat toch niet ????? Ik durf ineens de zolder niet meer op :(
Die beesten kunnen 15-25 cm lang zijn met een staart die minstens even lang is. GROOT ongedierte dus, aaarghh. En ik vind muizen al zo eng.

Ik heb de gemeente gebeld en pas als er meer meldingen zijn uit deze buurt spreken ze van een plaag en wordt de bestrijdingsdienst ingezet.

Zijn er meer mensen uit het zuiden die iets van de opkomst van zwarte ratten hebben gemerkt?? En kun je er zelf nog iets tegen doen?

MM

M Lavell
Neem een hondje

Mijn fox terrier heeft inmiddels drie muskusratten gevangen. Die zijn nog groter! De rattenbestrijders willen het hondje graag kopen ;-)
Groet,
Miriam Lavell

Maxime
Vriendin ook

Hoi,

Een vriendin van mij had last van een rat die tussen het plafond en de zolder van de bovenverdieping liep, de buren bleken er ook last van te hebben. Vraag me niet hoe, maar dat beest kon dus ook naar de buren lopen. Uiteindelijk hadden ze een potje gif hangen, dat was aan het plafond geschroefd en het beestje heeft daarvan gegeten en het was einde rat, ze hebben er verder geen last meer van gehad.

maxime

reina
Mm

Wij wonen langs een brede sloot en hebben kippen en konijnen in de tuin, heerlijk voor ratten allemaal, die zijn er dan ook regelmatig. Ik strooi gif op plaatsen waar andere dieren er niet bij omen, maar helemaal weg krijg ik ze niet, tijdelijk wel, maar ze komenaltijd terug. In huis hebben we ze 1 x gehad, ook toen rattengif gestrooid, daar zijn ze wel weggebleven. Dus wie weet lukt het jou ook. Onze hond taalt niet naar ze...

Bastet
Ja!

Onder mijn bureau lag vorige week een dode zwarte rat,gevangen door de kat....yech!
Bastet

Merla
Haaksbergen

's Schijnt in Haaksbergen (oostNederland) ook een plaag te zijn http://www.haaksbergen.tctubantia.nl/316056/rattenonderzoek

MargotL
Ja

Ik woon ook in Brabant, en ik heb hier al regelmatig ratten in de tuin gezien. O.a. twee keer tijdens het roven van 'ons' merelnestje. En ook een keer terwijl een eekhoorn en en rat aan het vechten waren om een stukje brood. Daar heb ik een filmpje van gemaakt.

Margot

ayla
Yep

Hier in het uiterste zuiden ook. Wij vonden er pas een op de oprit, overbuurman in de voortuin en een collega had er 1 in de keuken (gatsie). Vind het zelf ook echt helemaal niets. Doe me dan maar spinnen ;-)

Bintje
Krant
Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.