Home » Forum » Zweet vriendin dochter

Zweet vriendin dochter

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anoniem
Zweet vriendin dochter

Mijn puberdochter heeft een vriendin. Zij komt regelmatig bij ons thuis, logeren of gezellig afspreken. Ze ruikt heel erg naar zweet. Hoe breng ik dit ter sprake zonder haar gevoelens te kwetsen. Mijn dochter durft het zelf niet.

clowntje
niet

ik zou het tenminste niet doen. Zeker niet als moeder van een vriendin.

MamaJo
Moeder

Heb je contact met de moeder van de vriendin?
Anders zou je het misschien eens bij haar kunnen aangeven

Jackie
ook meegemaakt

In mijn vriendinnengroepje in de brugklas zat ook een meisje dat erg naar zweet rook. We durften er niks van te zeggen, behalve af en toe proberen te hinten door bijvoorbeeld te zeggen "kijk, ik heb een nieuwe deo, welke gebruik jij?" en dan zei ze doodleuk "ik gebruik X" en daar kon je vervolgens niks mee. We hebben het toen uitgelegd aan onze lerares verzorging en die heeft een keer tijdens de les extra uitleg gegeven over lichaamshygiene, maar dat bracht geen verandering. Ik ben toen van die school af gegaan en zij ook dus ik weet niet meer hoe dat is opgelost (later op social media gezien dat ze een baan en een partner had inmiddels dus het lijkt me dat het op een of andere manier is opgelost).
Achteraf kreeg ik het vermoeden dat ze gewoon werd verwaarloosd thuis, adhv wat ze vertelde over haar (alleenstaande) moeder, maar op die leeftijd gaat er dan gewoon geen belletje rinkelen. Waarschijnlijk werden haar kleren gewoon niet met regelmaat gewassen want ze rook zeg maar echt naar oud zweet. Dan kan je natuurlijk wel deo gebruiken maar dan zit het echt in je kleren. Misschien had zij al die hints ook wel door maar kon ze er gewoon niets aan doen.
Om een lang verhaal kort te maken, welllicht heeft het met haar thuissituatie te maken? Zou het kunnen zijn dat ze niet regelmatig kan douchen of dat haar kleren niet vaak genoeg worden gewassen, of dat ze geen deodorant kan kopen?
Ik zou als moeder van vriendin niks tegen haar zeggen, maar misschien tegen haar ouders als je die tegenkomt (tja wanneer, denk ik dan maargoed)?

Jackie
Eeeh..

ik ben natuurlijk niet van school af gegaan vanwege de stank hè :)

Rixt
Lastig

Ik heb ook zo'n vriendin die altijd naar zweet ruikt, ook nu we al lang en breed volwassen zijn. Ik weet intussen dat ze niet elke dag doucht en een paar dagen dezelfde kleren draagt wat niet bijdraagt aan een frisse geur. Er echt iets van zeggen durf ik bij haar niet. Mijn puberzoon daarentegen interesseert het niet hoe hij ruikt, ik zeg er regelmatig wat van, maar volgens hem stinkt iedereen op school, dus waarom zou hij er wat aan doen. Hij moet wel elke dag een schoon shirt aantrekken en doet dat gelukkig wel, verder is het aan hem, tenzij wij er last van hebben, dan sturen we hem naar boven om te deoën.

Flo
Wel zeggen

Als je een goede respectvolle band met haar hebt, zeg het dan gewoon. Of werk eerst aan die band;)
Als moeder van een stinkende puber zou ik je dankbaar zijn. Misschien komt de boodschap van iemand anders wel aan....
Ik attendeer mijn dochter iedere x en ze doet er niks aan. Probeer haar ademende kleding te laten kopen enz, wil ze niet. Ik lucht en was haar jas enz.
Wel doucht ze voldoende en gebruikt ook deo. Maar na een fietsritje naar school stinkt ze weer. Ze trekt wel ook iedere dag nieuwe kleren aan. Verwaarloosd is ze zeer zeker niet. Maar nieuw zweet stinkt net zo goed.

Bosbes
precies Flo...helpt niet

Flo, je zegt het eigenlijk al: er is heel vaak gewoon niets aan te doen. Met name bij pubers.
Deo helpt vaak maar heel matig.
Mijn dochter heeft een paar jaar behoorlijk naar zweet geroken, het begint eindelijk wat af te nemen. Zij doucht iedere dag, regelmatig schone kleding, fietst niet zo ver naar school.... diverse deo's geprobeerd. Soms dachten we er een gevonden te hebben die beter werkte, maar later was dat dan toch weer niet zo....

Bij volwassenen is er al meer kans dat er ook iets aan de hand kan zijn als niet genoeg wassen en/of niet vaak genoeg schone kleren.

Maar bij pubers zijn het toch vooral de gierende hormonen vrees ik. Er iets van zeggen helpt dan slechts een restje zelfvertrouwen om zeep.

Dees
Collega

Ik heb een collega gehad die dat probleem had. Hij stonk flink, de hele gang rook naar hem (vanaf ,3 kamers verder ofzo. Iedereen had het erover maar niemand durfde het te zeggen.

Ik heb het toen gezegd, aangegeven dat ik het moeilijk vond te zeggen maar dat het wel belangrijk is dat hij het weet. Hij werd knalrood maar bedankte me wel. De volgende dag zette hij demonstratief een busje axe op zijn bureau. De boodschap was voor iedereen duidelijk.

Clowntje
Vind ik iets anders

Bij een collega die niet fris ruikt, kan je er bijna wel van uit gaan dat het niet spontaan overgaat. Bij pubers kan het alles met de leeftijd te maken hebben. Om dan van een moeder van een vriendin te horen krijgen dat je niet prettig ruikt, lijkt me niet bevorderlijk voor het zelfvertrouwen.

Anoniem
Geur

Bedankt voor jullie reacties. Ik ken de ouders van vriendin een beetje. Wel thuis geweest maar af en toe dus niet voldoende voor een goede band. Het gezin is verder netjes en zorgzaam dus geen verwaarlozing. Ook douchen en schone kleren allemaal normaal. Dus denk idd dat het hormonen kwestie is.
Ik denk als ik moeder weer een keer spreek bij logeer partij dat ik dan probeer het onderwerp ter sprake te brengen. Ik wil meisje niet in verlegenheid brengen. Het is bedoeld om te helpen.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.