Home » Forum » Zwembroek onder zwembroek

Zwembroek onder zwembroek?

32 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anna-
Zwembroek onder zwembroek?

Zoon van 16 zwemt met zo'n wijd floddergeval. Probeerde uit het zwembad te klimmen, helaas, floddergeval bleef in het water terwijl hijzelf er al een stuk bovenuit stak, hilariteit alom dus.
Een kennis zwom mee en vertelde dat hij onder het floddergeval nog zo'n strakke zwemslip draagt.
Zoon boeit het niet echt, maar mijn vraag is: is dat 'normaal' of 'gebruikelijk', om nog iets onder je wijde zwembroek te dragen?

bromvlieg
Keurig, zo'n zwemslip eronder

de meeste jongens houden 'gewoon' een onderbroek aan onder zwemshorts.

Maar las laatst een artikel dat zwembaden van deze gewoonte af willen en graag de zwemslip van weleer terug willen. Al dat textiel zorgt voor extra vezels in het reinigingssysteem.

P
Bromvlieg

In Frankrijk mag het niet ook vanwege de hoeveelheid water die elke keer mee het zwembad uit gaat dacht ik.

De broeken van mijn jongens zitten strak genoeg maar als ze zo los zouden zitten zou er wel een zwemslip onder gaan ja.

Koolmees
Zoon

Zoon vindt het een heel ongemakkelijke gewoonte om je onderbroek onder de zwembroek te dragen. Hij draagt dus een stakke zwembroek (met van die hele korte pijpjes) onder zijn 'floddergeval'.

madelief
Hier ook

Getver zo'n onderbroek eronder lijkt me ook niet lekker zitten! Zo'n nat kledder ding, brrr. Dus hier ook een strakke zwembroek eronder.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ginny Twijfelvuur
Nou

Mijn oudste heeft ooit eens bij de EHBO gezeten omdat zijn dingetje vast zat in het net van zijn zwemshort. Hier wordt er dus altijd een onderbroek onder gedragen. En eerlijk gezegd verwacht ik niet iemand een onderbroek met remsporen aantrekt en dat die anders ook net zo goed in de zwembroek kunnen zitten. Ik vind dus dat ze een beetje zeuren die zwembaden....

Verstuurd met de Ouders Online iPad app

wil40
Touwtje

Mijn zoon wil geen zwembroek onder het floddergeval en legt een knoop in het touwtje van het floddergeval.
Wat zal ik overigens blij zijn als die floddergevallen weer uit de mode zijn. Ik vind het vreselijke hobbezakken, maar goed, het is mode.

P
Wil

Jij wil al het mannelijk volk weer in die strakke dingen zien dan?

Ely
Onderbroek eronder

Is hier de standaard. En dan de rand van de onderbroek zichtbaar boven zwemshort uit. Vraag me niet waarom ;)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tijgeroog
P

Ikke wel hoor. Al is het maar omdat ik me erger aan al dat water dat uit het zwembad verdwijnt. En ik heb toch ook iets straks aan?

Stenna
Ook onderbroek maar

zoon en alle leeftijdgenoten (jongens dan) dragen ook een onderbroek (liefst van een merk) onder het flodderding. Vreselijk lijkt me dat en vertel ik hem ook regelmatig. Zit toch niet lekker en blijft zo lang nat. In Frankrijk (en nog meer landen is dat zo) mag je uberhaupt niet met een wijd flodderding het zwembad in (niet alleen hygiene ook veiligheid: met die wijde dingen blijf je eerder ergens aan haken) en dus kochten we daar een strakke zwembroek wel ook met korte pijpjes voor hem (in zijn puberwoorden: een homoding). Die droeg hij toen onder zijn wijde broek op de ligweide en strand, en deed die wijde dan even uit bij het zwemmen. Dat zat toch blijkbaar wel lekkerder, hij doet die nu heel soms ook wel eronder aan (maar niet als er meisjes meegaan).

P
Tijgeroog

Nou ik hoef dat uitzicht niet zo geloof ik, en op het strand geldt dat waterverhaal niet ;)

Fiorucci
Wen ermaar aan

Maar P, dames dragen toch ook een strak badpak en geen flodderbadpak? Maarre...wen er maar vast aan, retro komt weer helemaal terug..:)

Anna-
Duidelijk dus...

Het is dus inderdaad gebruikelijk om er iets onder aan te doen, misschien geen slecht idee gezien het voorgevallene :)Dank voor de vele antwoorden.

P
Och

Ik lig gelukkig niet zo vaak aan strand of zwembad maar dat geprop van sommige mannen in dat strakke broekje... ik vind het geen gezicht. Er zit ook nog iets tussen heel kort en strak en tot over de knieën ;)

wil40
P

Superstrak en klein staat niet iedere vent. Maar mijn puber ziet er fantastisch uit in een zwembroek met pijpjes en ja, strak. Ik bedoel dat ik die lange flodderdingen tot ver over de knieën echt vreselijk vindt. Vooral als ze nat zijn en kreukelig aan de benen plakken is het bijna komisch. Het stoort me verder niet, het is mode, gaat vanzelf weer over.

Vic
Och ja

Er zijn wel meer dingen die ik niet heel mooi vind staan, maar zo lang iemand gekleed is en je geen edele delen ziet vind ik het best. Grappig juist wel dat mannen totaal geen last hebben van gebrek aan zelfvertrouwen. Zelfs met het grootst mogelijke 'afdak' gaan ze nog in een ballenknijper, terwijl veel vrouwen met een maatje meer uitwijken naar decent badpak of zo'n opgerekte bikini (hoe heten die dingen toch ook alweer?).

Stenna
Vic

Tankini.

Triple
Vast

Een zoon van mij zat ook een keer met een velletje vast in het gaas van zijn zwembroek. Een jaar of 4 was hij toen. Superzielig. We waren aan het kamperen en toen heb ok héél voorzichtig de broek met een nagelschaartje losgeknipt. En daarna die hele binnenbreek eruit geknipt. Sindsdien let ik er bij aankoop op dat de gaatjes van de binnenbroek niet te groot zijn.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

albana
Edele delen

Nou mannen en jongens met zo'n zwemshort liggen of zitten ook wel eens! En dan zijn er een aantal die de gewoonte hebben dat wijdbeens te doen (b.v. op stoel met voet over andere been of onderuit met benen wijd).
Zonder zwembroek onder short zijn de edele delen dan door het gaas van dat ondergevalbroekje behoorlijk zichtbaar!
Vooral als de short is opgedroogd...dan staan de pijpen wat wijder uit.
Ik zwem best wel graag en soms gaan de tieners/pubers/neven/nichten/jongelui mee en ooit zei iemand dat en sindsdien valt het me pas op en wijs ik ze er allemaal op als het zo voorkomt. Zo van : "benen bij elkaar want iedereen heeft uitzicht.." Schrik en rode hoofden bij de pubers.
Gelukkig is de laatste tijd een onderbroek of zwembroek eronder gangbaar. Waarbij ik toch voorkeur heb voor die strakke zwembroek. Inderdaad i.v.m. de hoeveelheid water die in onderbroeken blijft hangen. En het droogt ook voor geen meter op. Moeten ze naar huis met nog natte billen/bovenbenen op de fiets. Dat is toch ook niet alles?
groeten albana

P
Vic

Je scheert nu echt alle mannen over een kam geloof ik want ga maar eens met een groep mannen naar Frankrijk en het eerste wat ze vragen is: mag ik in het zwembad een zwemshort aan?

Mijn mannen hier vonden het verschrikkelijk om zo'n strak ding te moeten hebben voor een Frans zwembad en ze waren dolblij toen dat vorig jaar niet hoefde.

dirksmama
Australie

Ik vind de Australische term voor een gewone zwembroek (dus niet zo'n mannenbillenburka) er mooi: budgie smuggler...

Egel
Mooi juist

Ik zal wel alvast retro zijn (of ouderwets en/of behoudend) maar ik heb niets tegen een korte zwembroek bij jongens/mannen (dus gewoon van elastisch badpakspul, evt met minipijpje maar mag zeker ook zonder). Ik zit er ook al niet mee als ik het geval zie zitten, tsja dat heeft de helft van de mensheid nu eenmaal. Ok als ik een duidelijke staaf zie zitten (staaf in de zin van stijf), ok dat vind ik natuurlijk niet prettig maar verder vind ik sowieso alles beter dan die enorme bermuda's. Gelukkig heeft mijn zoon van 9 (bijna 10) het allemaal nog niet zo door en hij heeft dus een klein donkerblauw broekje. Met zijn dunne melkwitte rechte beentjes eronder: lief.
Ik kreeg hem ook nog zover om in de meivakantie in een buitenland sandalen te kopen voor hem. Gewoon goede normale, geen rare dikke halfgympen of zo (ik vond in NL niets wat ik normale sandalen vond).

Stenna
Ik vind het mooiste

een strakke zwemshort met korte pijpjes. Niet zo'n speedo slip model maar ook niet zo'n slobbergeval waar alles wat mooi is aan (sommige) mannen in verdwijnt: benen, billen.
Nou ok, hun schouders zie je nog.
Blijkbaar heb ik dat gemeen met andere liefhebbers van mannelijk schoon, want dat model dat ik graag zie schijnt het meest populaire homo-model te zijn (zegt puberzoon maar dan meer als scheldwoord, en zegt ook homo-familielid die het kan weten).

Primavera
Bobbelvrees

Ik heb zo het idee dat veel jongens zo'n enorm short dragen vanwege de mannelijke tegenhanger voor tepelvrees. Bij vrouwen mag je dus best de boezem zien, maar een aantal mensen wordt panisch als je toch een de vorm van de tepel door de stof heen zal zien en dus wordt er naar gepadde bovenstukjes gegrepen of andere kunstgrepen uitgevoerd, want hoei tepels, dat is ,eng, beschamend en natuurlijk een vreeeeselijk gezicht.
Vrouwentepels wel ter verstaan, want mannen gaan gewoon met blote bast waar de tepel helemaal zichtbaar is. Voor mannen bestaat er echter bobbelvrees. Terwijl de badkleding van vrouwen niets anders doet dan nadruk leggen dat daarboven twee bobbels zitten, moet de bobbel in de broek van mannen kennelijk verborgen blijven. Want, hoei, zien dat ze inderdaad man zijn is natuurlijk eng, beschamend en een vreeeeselijk gezicht.
Om deze vrees te onderbouwen worden er ineens voor doodnormale zwemkleding misprijzende termen als ballenknijper geintroduceerd. Waarom is me een raadsel aangezien toch ook in zwemshorts een binnenbroekje zit of er zelfs een zwemslip onder wordt gedragen en ik nog geen enkele vent ineens met hoge stem heb horen piepen nadat hij een (zwem)slip aangetrokken heeft.

Maar goed, ieder zijn smaak. Ik merk dat ik niet van extremen hou, dus de mannentanga en zwemtenten vallen wat mij betreft echt af. Een zwemslip is wel handiger als je echt wat meer wilt zwemmen omdat die nou eenmaal daar voor ontworpen is en het minste last geeft bij correcte zwemslag. Als iemand een beetje recreatief wil baden vind ik een strakkere of wijdere boxer ook prima, zolang het maar geen tent wordt. Gewone merkonderbroek onder zo'n flodderding vindt ik walchelijk, maar ik geloof aan de hand van wat ik afgelopen zondag in het zwembad gezien heb, dat die mode een beetje begint over te drijven.
Ik denk dat mijn kinderen niet snel afstand zullen doen van een gewone zwembroek. Bij selectiezwemmers worden degenen die pijpjes, shorts of tenten dragen genadeloos gediskwalificeert tot geen 'echte' zwemmers, waarbij de achting voor de desbetreffende persoon omgekeerd evenredig is met de hoeveelheid zwabberende zwemstof die gedragen wordt. De mannentanga uitgesloten, want dat wordt juist weer als idioot gezien.

Wat het al of niet hebben van een buik betreft, ik snap niet wat dat met het soort zwemkleding heeft te maken. Al trekt een man nog zo'n groot floddergeval aan, dat afdak gaat er toch echt overheen, tenzij je zo'n opa-model neemt, wat iemand tot aan zijn oksels op kan hijsen. Maar of dàt nu een verbetring is?

krin
Andere vrees?

Mijn eerste vriendje grapte na zijn eerste Spanjevakantie dat de hele rij jongens op het strand op de buik draaide als er een groep mooie meisjes langs wandelde.
Zijn die tentbroeken behalve mode misschien ook puberale-paalverhullers?

Primavera
Dat ook, krin

Dat ook, Krin. Mijn eerste vriendje heeft me ooit eens verteld dat hij juist om die reden van zwembroeken op boxershorts was overgestapt.
Maar goed, daarvoor hoef je niet een hele tent tot op je knieën te dragen, een gewoon short wat op de juiste plek niet te strak zit voldoet ook en anders kan je als puber nog altijd je op je buik draaien of snel een frisse duik nemen om letterlijk wat af te koelen ;-)

Genista
Mode (hou je lachen maar eens...)

Laat ik mijn mening over welk model zwembroek te prefereren is, nu eens voor me houden :-) Wat ik hier in het zwembad wel eens gezien heb, bezorgde me moeite om mijn lachen in te houden. De puberheren hadden namelijk zo'n wijde zwembroek aan, met daaronder duidelijk boven de de band uitstekend een onderbroek van Björn Borg en weer dáár onder, ter bescherming van dit prijzige stuk ondergoed, een gewone onderbroek. Zwemt dat echt nog lekker? Of hadden ze wellicht ontiegelijke bobbelvrees? (mooi woord trouwens ;-) )

Monique D*
Mode afgeleid van mode?

Zullen ze die wijde bermuda's met zwembroek daaronder hebben afgeleid van de lage spijkerbroeken waarbij hun onderbroek erboven uit piept?

gonniegans
Huidige trend

is dat de surfersshorts (de lange shorts) uit zijn en korte strakkere modelletjes in zijn. Daarmee bedoel ik nog wel shorts, mar geen flubbergevallen. Strakke zwembroeken met pijpjes vind ik superschattig voor kleine jongetjes, maar vanaf een jaar of 9 niet meer leuk.

Hombre
Bobbeltjes

Ik deno dat ze eerder bang zijn dat mensen zien dat ze een kleintje hebben. Want dankzij de porno denken de meeste jongens dat. Dat met die stijve op het strand kan ik me minder goed voorstellen, misschien als je uitgebreid gaat fantaseren over wat je met die meiden gaat doen, maar daar maak je het zelf dan naar.

Ik ken het probleem vooral uit de bus of uit het bubbelbad. Die trillingen willen nog wel eens zwellingen veroorzaken.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.