Home » Forum » “hij doet niets hoor”

“Hij doet niets hoor”

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Caesar
“Hij doet niets hoor”

http://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190104_99344371/meisje-ernst...

Vraag ik wel af of de hond losliep en of dit losloop gebied was. Maar het blijft een heel naar verhaal en toont aan dat honden toch altijd een risico zijn.

V@@s
en weer een hond

die het niet voor het eerst doet. Baasjes in het vervolg vervolgen voor zware mishandeling stel ik voor. Vergunningplicht voor het houden van honden, verplicht cursussen, verbod op alle vechthonden wat mij betreft. Er zijn zoveel maatregelen te bedenken, en er gebeurd vrijwel niets. Heel erg jammer dat er nu weer een kind voor het leven verminkt is.

https://www.ad.nl/binnenland/rottweiler-aanval-alkmaar-hond-greep-al-eer...

Caesar
Inderdaad

Zelfde hond deed het al eerder:

‘Het vorige bijtincident vond volgens de buurtbewoonster zo'n driekwart jaar geleden plaats in dezelfde buurt. ,,Ook toen kwam de Rottweiler plotseling uit de bosjes gestoven. Hij greep toen een jochie van ongeveer dezelfde leeftijd als het meisje van vanmiddag.’’’

Hoe haalt dat baasje het in haar hoofd deze hond los te laten lopen? En waarom heeft men die hond niet na al het eerste incident in laten slapen?

Dees
Muilkorf

Waar was de muilkorf?

Familie van ons heeft een hond die erg bang is op straat (als pup ooit aangegevallen) familie is dus bang dat ze een keer iemand aanvalt dus buitenshuis heeft het beestje altijd een muilkorf om.

juf Ank
Caesar

Maakt het ook maar iets uit of het losloopgebied was? Een hond die dit soort dingen doet moet weg uit de maatschappij. Niets mee te maken of het de schuld is van het baasje of wat dan ook. Dat geloof ik wel, in de meeste gevallen. Maar het doet niet meer ter zake.

Jackie
Wat enorm triest voor dat meisje zeg..

Wordt er in zulke gevallen ook aangifte gedaan trouwens? Ja niet tegen de hond maar tegen de eigenaar dus?

Caesar
Juf Anke

Eens hoor. Maar als het geen losloop gebied is dan vind ik het nog kwalijker van baasje.

Caesar
Jackie

Het slachtoffer mag bepalen of die aangifte doet tegen baasje van hond. Ik zou het in dit geval zeker doen.

OND
Ja V@@s, zucht

Er bestaat niet zoiets als een "vechthond", althans niet in de betekenis van dat het ene ras meer agressief zou zijn dan het andere.
Was het baasje overigens een "zij"? Welke haarkleur? En misschien moet dat geslacht en die haarkleur wat verplichte cursussen volgen?

Jo Hanna
Huh? OND

Het ene ras niet agressiever dan het andere? Ik zie twee Shih Tzu’s toch niet gauw in hondengevechten optreden. Als je gaat lezen over verschillen tussen rassen is dominantie toch wel een kenmerkend dingetje. En die ‘zij’ die jij veronderstelt dook bovenop ‘zijn hond’ volgens de krant.

Groet,
Jo Hanna

Kaaskopje
Zo voer je de discussie niet

vind ik. Het neigt naar stemmingmakerij.

Ten eerste: het gaat goed met het meisje, dus dat is een geruststelling. Hoe ze er verder aan toe is weet je niet natuurlijk. De schrik zit er ongetwijfeld goed in en dat kan levenslang een stempel op haar kijk op honden krijgen.

In een plaatselijke discussie heb ik gezegd dat ik het hoe dan ook onbegrijpelijk vind dat een hond in de bebouwde kom los mag lopen van de eigenaar. Ik weet waar het gebeurd is. Een gewone wijk, met wat duurdere, maar ook hele gemiddelde huizen. Geen achterstandswijk, voor zover dat vooroordeel misschien al de kop op had gestoken. Maar hoe dan ook géén losloopgebied. Ik snap werkelijk niet hoe je zo stom kunt zijn om te denken dat jouw hond daar dan wél los mag en kan lopen. Hou je hond bij je! Van welk ras dan ook.

Het is erg makkelijk is om de typische 'vechthonden' allerlei negatieve eigenschappen toe te dichten, wat ik heel goed begrijp, maar zo makkelijk is het nu ook weer niet. Dit soort honden kunnen óók hele geschikte gezinshonden zijn. Veel staat of valt met hoe een hond is grootgebracht en hoe de eigenaar er verder mee omgaat en wéét wat hij in huis heeft en de hond niet gekocht heeft als een soort accessoire wat goed past bij wat zo'n persoon denkt te zijn. Ik denk dat daar veel mis gaat.

Ik vermoed dat veel mensen een bullterriër eigenlijk best grappige honden vinden. Het zijn nogal bonkige honden met een wat wonderlijke kop. (De vorm van de kop is niet natuurlijk, maar dat is een andere discussie.) Maar die grappig uitziende hond is wat de kaken betreft net zo schadelijk als een pitbull. En dat zit 'm vooral in dat deze honden geleerd hebben om niet los te laten wat ze beet hebben. Ze hebben enorm sterke kaken. Er zijn meer honden die eigenschappen in het 'bloed' hebben die gericht zijn op 'wat je beet hebt, laat je nooit meer los'. Maar qua uiterlijk straalt dat er niet vanaf. Dus kijk je misschien het ene moment met afkeer naar een staffort omdat die een slecht imago heeft, maar met bewondering voor het uiterlijk naar een Rhodesian Ridgeback, dan is dat in principe hypocriet. Beide honden staan zo hun mannetje met hun kaken als het moet. Maar of een hond nou die eigenschappen heeft of niet.. élke hondenbeet kan een hoop schade aanrichten en moet je dus voorkomen. Dus ook als je een enkelhoge chihuahua hebt.