Home » Forum » Ik zoek een hond mijn laatste hond kwam van oo

Ik zoek een hond (mijn laatste hond kwam van OO)

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

29 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Ik zoek een hond (mijn laatste hond kwam van OO)

Ik wil graag een hond adopteren. Het hoeft geen puppy (mag wel) maar ik heb een voorkeur voor grotere harige honden (Golden Retrievers, Berner Senne, Etc). Het hoeft helemaal geen rashond te zijn. Ik wil een hond die sociaal is, een allemansvriend, en met katten kan. Daarom zoek ik liever bij bekenden. Als jullie iemand weten bij wie puppy's geboren worden of die een hond moet herplaatsen, denk aan mij?
Mijn laatste hond, Rixa, was een Ouder Online puppy!!
Sinilind

Sinilind
Waarom geen asielhond

Eigenlijk zoek ik ook in asielen maar tot nu toe (al 2 maandeb) nog geen gouden mqtch.
Sini

Lilian1
Facebook

Op Facebook een pagina van heb je herplaatsers van Berner sennen, newfoundlander etc. Wie weet is dat iets? Een bernermeisje van 8 maanden

Sally MacLennane
dit komt goed ;)

Blijf geduldig, en schakel ook je social media en real life contacten in. Er is altijd wel ergens een passende hond die door scheiding, ziekte of overlijden een nieuw baasje zoekt. Via FB ben ik tamelijk rechtstreeks aan een volwassen hond te komen die echt helemaal Mijn Hond bleek te zijn.

Het gaat helemaal goed komen! Maar wees geduldig ;) Opeens is die match daar ;)

Sinilind
Sally

Ja ik weet het. Net als een nieuwe man: als je het niet (meer) verwacht komt hij alsnog je leven in --

Kaaskopje
Sinilind

Ik kan je een stichting in Haarlem aanbevelen, mocht je toch eens willen kijken naar een buitenlandse pup. Maar ik weet ook iemand die net officieel fokker van Golden Retrievers is. In juli/augustus verwacht ze het eerste nestje.

Lilian1
Goldenretriever

Bij goldenretrieverherplaatsing.nl zi Beer een reu van 5 jaar. Die ogen.... wauw... kijk maar eens.

Triva
Lilian
Lynna
Dit lijkt me ook ook een schatje!

https://www.facebook.com/Tussenwijck/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Deze dus.... Tis dat ik zelf al 2 honden heb. Maar anders?

Triva
of je kijkt op deze site:
Sinilind
Ik zoek een hond (update)!

Nou we zijn eruit, het wordt toch weer een pup. Vanwege de poes...
Een paar weken geleden kreeg ik een telefoontje van mijn dochter, dat een kennis van haar en haar vriend hun 2 jarige labradorteefje wilden herplaatsen. We hebben de hond een week te logeren gehad "op proef" en moesten constateren dat een hond dat zonder kat grootgebracht is toch niet makkelijk valt te leren dat een poes niet bedoeld is als speelgoed of jachtopbject...
We hebben van alles geprobeerd, maar de hond bleef hysterisch elke keer dat de poes in de buurt kwam. De poes was als eerste bij ons en heeft recht op een onbezorgde leven verder. Dus die (verder hele lieve) teef gaat het niet worden. Gelukkig zijn er andere (katloze) mensen die zich over haar willen ontfermen.
Maar we hebben dus besloten om even af te wachten, en voor een puppy te gaan. Via via hoorde ik van een nestje dat binnenkort geboren wordt, kruising flatcoat retriever en golden retriever. Dit gaat het worden.
En ergens vind ik het geweldig om de puppy tijd nog een keer mee te maken. Mijn vriend en ik zijn nog jong en vitaal genoeg om een jonkie in huis te nemen. Dit gaat leuk worden. OVer een maandje worden de pups geboren, over 3 maanden hebben we dus weer zo'n jong leven in huis. Ik voel me ook zwanger: kan niet wachten!!!
Sini

Kaaskopje
Mooi!

Dat moet een mooie combinatie worden. Leuk :-)

Kaaskopje
Noot na:

Dat is dus middenin de zomervakantieperiode. Met zo'n jonge pup is vakantie wel iets om over na te denken.

Baasje
Toevallig

Wij verwachten ook over drie maanden een pup in huis. Drukke boel, van alles regelen rond het werk en opvang maar we hebben er erg zin in. Onze pups zijn nu ongeveer het formaat van een walnoot.

Baasje
oja

Hier wordt het een golden retriever. Ben benieuwd wat voor kleuren er uit jouw combinatie komen.

Sinilind
Het is een Yellow flatcoat (Baasje)

Zo eentje dat eigenlijk dus niet meer mag, volgens de officiele standarden van de ras, heb ik begrepen. Het wordt dus een blonde hond. Zoon, droog als altijd, begint al namen te verzinnen:
laatste vondst: shower ...
Eeem dit gaat het dus niet worden!
Iemand een idee? Leuke, korte, krachtige naam? Onze eerste Golden (teefje) heette Rixa. We weten overigens niet of we een reutje of een teefje krijgen. In principe willen we liever een teefje, maar we moeten eerst zien wat er geboren gaat worden.
Oooh dit is zoooo spannend!!!

Sinilind
Zomervakantie

Kaaskopje: in principe krijgen we de pup eind mei, begin juni. Ik werk nu weinig uren en vriend werkt voorbamelijk van huis. En dan 6 weken zomervakantie. Met de pup op vakantie lijkt me juist superleuk! We kamperen altijd, liefst op kleine campings, of gaan bij vrienden, we zijn geen vliegers naar de zon. Dus geen probleem met een hond.
Sini

Baasje
Hier ook

Het gaat hier exact gelijk op, beide krijgen we dus een blondje ;)

Wij hebben aangegeven dat eerste keus teef is maar we hebben al drie keer misgegrepen dus een reu is ook welkom.

We hadden in oktober al een huisje gevonden in Nederland met een goed omheind veldje omdat het de bedoeling was dat we al in februari een hond zouden krijgen. Zoals ik al zei ging het steeds mis maar nu zijn er drie teven op rij gedekt dus dat wordt zeker juni.

Sinilind
Overigens (hondennaam)

Hoorde ik vandaag van een Cocker Spaniel
Met een geweldige naam: Joe (cocker...)
:-)

Lilian1
Leuk sinilind!!

Vriendin heeft ook zon flatcoad mix in t zwart.
Namen....ook al leuk!
Onze vorige hond ,een reu heette Yaro, onze teef nu Kaya.
Ik hoorde laatst Rico dat vond ik ook mooi. Lekker met een rollende r...

Pennestreek
Onze Ierse Setter heet

Iris. We zochten een naam met een 'i' erin, omdat we ons ooit door Martin Gaus hebben laten vertellen dat die klank ver draagt en voor een hond extra goed te horen is. En het roept inderdaad heel lekker, met ook nog zo'n 'r' erin ;-). Haar officiële naam is Valentine, ook prachtig, maar minder praktisch...
Ik vind zelf namen met 2 lettergrepen het prettigst in het gebruik. Leuk hoor, een pup! En nu lekker op zoek naar een mooie naam, maar er zijn er zoveel! Ik kende een Komiek, erg leuk. En een Swieber, 3 zelfs. Een Pieter, Cody, Elmo en Grover. En een Bert en Ernie, was ook een komisch duo. Maar als je er maar 1 hebt is het minder grappig. Wel allebei leuke namen. Verder is Daisy hier in de buurt populair. Heb ik nooit zo begrepen als hondennaam. Maar goed, smaken verschillen.

Is er in jouw eigen taal geen mooie naam te bedenken? Iets dat lief, of mooi, of zacht, of schattig, of juist ondeugend of iets dergelijks betekent? Zo had een nichtje van mij een Doerak, Indisch voor ondeugend. En wij hebben zelf vroeger thuis een Tjintah gehad, Indisch voor zoet, zacht. Dat was ze ook, ze had prachtige ogen als van een hert. En ons vuilnisbakje heette Moksi, naar een Surinaams gerecht moksi alesi, wat zoveel betekent als 'mengelmoes'. Ik heb ook eens een vuilnisbakje gekend dat Komo heette, naar de Komo vuilniszakken, vond ik ook briljant.

Succes en veel voorpret gewenst!

Baasje
onze namen

Onze namenlijst was (zonder de gekozen naam want die is te bijzonder en alleen voor onze pup):
Viggo
Falco
Django
Hazzard
Spetter
Bowie
Messi
Penny
Falka
Franka
Jottum
Joppe
Jochem
Drommel
Doedel
Joepie
Yura
Brody
Timber
Layka
Milow
Nova
Dexter
Solo
Cooper
Yukah
Yano
Yarno
Mellow
Kyra
Yoshi

Sinilind
Gevonden

Een teefje gaat Adele heten (want blond en luid)
En een reutje Winston

Het wachten is begonnen, moeder teef kan elk moment bevallen!
Sini

Baasje
sinilind

Wanneer krijg jij je pup? Wij eind mei. Een reutje.

Sinilind
Baasje

Ook eind mei! Waarschijnlijk een reutje, tenzij een van de personen die een teefje gereserveerd heeft afzegt (wat een beetje in de lucht lijkt te hangen). We gaan zondag ernaar toe!
Sini

Sinilind
en hij heet helemaal geen Winston

maar Loki! 20 mei komt hij bij ons wonen, we zijn verliefd!
Sini

Baasje
Leuk

Zitten er eigenlijk alleen maar zwarte pups bij of niet?

Wij vinden het ook zo spannend maar horen pas een paar dagen ervoor welke pup voor ons is. We hebben wel een voorkeur nu op de foto's (3 vd 4) maar wellicht is die vierde het allerleukst?

Sinilind
Nee blond

Het is een cruising tussen een Golden retriever (moeder) en een setterflat (vader is cruising tussen Ierse setter en flatcoat retriever). De vader lijkt op een grote/brede Ierse setter en is goudbruin, en moeder is een zeer lichte Golden. Loki lijkt het meest op zijn moeder qua kleur en ras, maar is al groter dan de andere pups.
Sini

Baasje
ok

Een combi van heel wat rassen dus. Wij krijgen ook een Golden Retriever maar dan een echte 'golden' kleur.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.