Home » Forum » Loslopende honden

Loslopende honden

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fransien
Loslopende honden

Vandaag was ik lekker aan het wandelen en heb ik een loslopende hond gezien die achter een stel koeien aan zat, het baasje stond te kletsen en greep niet in. Na een tijdje riep het baasje (meerdere keren) en gingen ze weg.
Ik zag in januari een oproep op facebook (https://www.facebook.com/gooisnatuurreservaat/videos/2267015586913171/) met zo'n zelfde soort incident, dit keer zonder dat het baasje ergens te bekennen was.
Wat mij betreft mogen ze de baasjes een al dan niet voorwaardelijke ontzegging van hondeneigenaarschap opleggen. Wat mij betreft is dit een typisch geval van een baasje die z'n verantwoordelijkheid niet neemt.

Sinilind
Euh

Ja maar wat wil je met deze post? Behalve je irritatie ventileren?
Sini

Woef
Stokpaardje offtopic

Fransien staat redelijk bekend hier als honden/hondeneigenaar haatster.
Zijn de huisdieren verbannen naar een eigen rubriek, dan volgt ze ze om alsnog te gallen.

Waarmee ik het gebeurde niet goedkeur overigens, maar ik ben dat galbakken wel heel erg zat.

Kaaskopje
Snap het ook niet

Denk je dat de 'daders' hier meelezen? Heb je alleen dit filmpje van januari op kunnen duikelen? Is er in alle tussenliggende maanden niets gebeurd dan?

Op zich heb je gelijk hoor, de eigenaar had in moeten grijpen of de hond daar gewoon niet los mogen laten. Die ophef levert veel te veel stress op bij de koeien. Maar wie weet was het de eerste keer dat dit gebeurde wat deze hondenbaas betreft. Als iedereen met een auto meteen bij het eerste de beste foute gedrag zijn rijbewijs moest inleveren, zouden er nog maar weinig mensen de weg op kunnen.

Knurf
Januari?

'Ik zag in januari een oproep op facebook '

Dat je dat nog weet!

40er
Oproepjes

Hier zie ik de laatste tijd nogal veel oproepjes van verdwenen katten. Allemaal in dezelfde wijk....... Waarom laat iemand daar zijn kat nog los lopen???

Knurf
Wil40

Die katten zijn waarschijnlijk de wijk uit gejaagd door de loslopende hond die Fransien heeft gezien. Als hij koeien aankan, zullen katten geen probleem zijn.
De verdwenen katten waren niet toevallig allemaal zwart-wit gevlekt ... ?

Kaaskopje
40'er

zit jij ook op zo'n buurtapp? Ik heb nextdoor op mijn telefoon en inderdaad gaat er geen week voorbij zonder vermiste kat. Toch is dat wel handig. In de tijd van de kabelkrant hebben wij daar ook eens een bij ons gebrachte kat op gezet. De eigenaar bleek op een verrassende locatie te wonen. Hoe kat hier verzeild is geraakt is een raadsel. Net als met onze kat. Die bleek vier weken na de verdwijning in een wijk verderop te zitten. Ik heb het sterke vermoeden dat kat op de een of andere manier in een auto is gekropen en zo meegelift is. Met die app, die toen uiteraard nog niet bestond, hadden we wellicht eerder aanwijzingen gekregen.