Home » Forum » Morgen op vakantie maar de kat is ziek

morgen op vakantie maar de kat is ziek

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pooh Bear
morgen op vakantie maar de kat is ziek

We zitten momenteel met een flink dilemma.
Onze 6 jaar oude kater voelde zich al een paar dagen niet zo lekker (slecht eten en op zolder blijven liggen) dus gisteren mee genomen naar de dierenarts die konden niet zo heel snel iets vinden maar hadden het idee dat zijn keel gevoelig was en hij heeft een beetje koorts.
Dus met ontstekingsremmers weer naar huis gestuurd. Maar sinds we terug zijn kruit hij echt weg Af en toe krijg ik hem beneden voor een paar hapjes eten maar dan gaat hij gelijk weer naar boven. Die medicijnen zijn vloeibaar en zijn vrij lastig te geven (1x per dag)
Dus nu durven we niet zo goed op vakantie te gaan Geen idee of de oppas dit gaat lukken. En of hij uberhaubt te voorschijn komt als wij er niet zijn. Hij moet ook nog eens eerst eten voor hij die medicijnen krijgt. Bij ons eet hij een paar hapjes als we hem overhalen maar geen idee of dat ook bij de oppas lukt.
We zitten nu dus in grote twijfel Thuis blijven of gaan

Paddington
Wat naar

Ik snap je probleem volkomen, zeker als je niet weet of het de oppas gaat lukken. Een hele moeilijke afweging. Is er een mogelijkheid dat je een paar dagen later vertrekt?

n@nny
Met oppas bespreken?

Kun je het niet met de oppas bespreken? Wat denkt hij/zij ervan? Is het mogelijk later te vertrekken, zoals Paddiington al suggereert? Of om gewoon te gaan snel terug te komen als het echt niet gaat?
Kunnen de medicijnen niet door het eten? Hoe erg is het als je kat medicijnen krijgt en hij heeft nog niet gegeten? Heb je dat al met de dierenarts besproken?

Ik zou het toch goed overleggen met je oppas. En misschien de dierenarts nog even bellen over het toedienen van die medicijnen.

Veel sterkte! Kan me voorstellen dat het heel moeilijk is.

Triva
moeilijk

Er is niet echt een goede diagnose en een normaal gezonde kat (en mens) komt zoiets gewoon zelf ook weer te boven. De vraag is dus: wat is de kans dat je kat dood gaat als hij geen medicijnen krijgt? Eten is een ander probleem dat moet je dus ook meewegen? Drinkt hij wel?

Pooh Bear
Reactie

We gaan 1 week later weg gaan zou misschien kunnen maar weet niet of we het daar mee oplossen. Medicijnen zijn voor een hele week.
We gaan met de auto dus naar huis komen kan altijd. Dat is ook de reden dat we waarschijnlijk toch wel gaan. Met een halve dag rijden zijn we weer thuis.
Ondertussen de opas gebeld en ze wil het wel proberen en wil ook best even bij hem wachten.
Dierenarts gebeld we kunnen vanavond nog en x lang maar we betwijfelen of dat zin heeft. Hij is sinds we terug zijn behoorlijk van slag en wil dat niet nog erger maken.
Eten mag over zijn voer maar hij eet steeds maar kleine hapjes dus dat maakt het lastig.

Paddington
Wellicht kun

je ander voer proberen, of iets erdoor doen wat hij erg lekker vindt. Ik had vroeger een kat die deed bijna een moord voor runderhart. Dat zou je fijn kunnen snijden met daar de medicijnen door. Dan krijgt je kat wat voedsel binnen en die medicatie.

Pooh Bear
Ander voer

Onze kat laat zich niet heel erg verleiden met voer. Er staan de hele dag brokken voor ze. En verder delen mijn 2 katten 2x per dag samen een klein zakje voer of kuipje sheba of zo. De ene x vind hij het ene helemaal lekker en de andere x ineens iets anders.
Heb nu een hele voorraad staan en gezegd dat ze er desnoods 3 open mag maken. Moet ze de rest wel weggooien want mijn andere kat is net een vuilnisbak.
Met iets anders is hij niet echt te verleiden. Soms wat kattenmelk

Pennestreek
Zieke kat apart houden en voeren

Wat een nare situatie!
In jouw geval zou ik de zieke kat voorlopig apart houden. En dus ook apart eten geven. Eerst een klein beetje neerzetten met de medicijnen erin. En pas als dat op is aanvullen. En ik zou aan de da medicijnen in tabletvorm vragen. Dat is er vast, lijkt me in dit geval van een slecht etende kat een stuk praktischer dan vloeibaar. Okee, ook geen fijne klus, een kat een pilletje laten slikken, maar dan weet je zeker dat ie het binnen heeft.
En ik zou zoiets niet aan een oppas overlaten. Hoe naar ook, maar ik zou later op vakantie gaan. Of opsplitsen. Dat je man of jij alvast met de kinderen gaat en de ander pas gaat als de kat weer wat is opgeknapt. Desnoods auto huren of lenen.

Sterkte, een ziek huisdier is nooit leuk natuurlijk, maar nu wel helemaal vervelend.

Flanagan
Opvang dierenarts

Misschien wel een dure oplossing, maar je kunt met de dierenrts iets regelen.
Toen ons konijn ziek was, is ze tijdens de wintersport bij de dierenarts gebleven. Ongeveer net zo duur als een dierenpension, (buiten de medische zorg gerekend).
Wel afgesproken dat bij pijn het dier moest inslapen en in de diepvries bewaard werd.

Het bij de dierenarst brengen gaf een goed gevoel; zo belast je de oppas niet met de zorg en zet je haar niet voor de keuze tot inslapen. Zo drukt het minder op je vakantiegevoel.
Gelukkig konden we haar levend ophalen.
Een maand later ging het goed fout. Toen moest ik 3x per dag medicijnen mbv spuit in bekje spuiten en 150 ml vloeibaar eten in bekje spuiten, verdeeld over de dag. Dat wens ik een oppas niet toe.

maaike11
Als het kan

Zou ik later gaan. Nog los van of de oppas het ziet zitten, zou ik zelf niet weg willen, ik zou me veel te veel zorgen maken. Komt de oppas in huis logeren of alleen even langs voor eten en een knuffel? Als dat laatste het geval is, zou ik zeker niet gaan en een zieke kat grotendeels alleen achterlaten.

Tops
eens

Ik zou de oppas vragen, desnoods voor extra betaling, om in je huis te logeren als dat mogelijk is van haar kant uit.

Ga je lang weg?

Ikke
Weet het niet meer

We zouden vanmorgen toch maar gaan. Om redenen die te lastig zijn om hier uit te leggen kunnen we het eigenlijk niet maken om thuis te blijven.
Goede afspraken gemaakt gisteren at hij wat meer. Maar sinds vanmorgen eet hij helemaal niets meer. We gaan maar een week en mijn gevoel zegt dat het niet goed komt in die week. Denk als we later gaan we dus helemaal niet meer gaan.
Vandaag kunnen we pas om half 4 bij de dierenarts terecht. Daar wachten we in elk geval op.
Opgenomen bij de dierenarts is niet mogelijk we hebben er verschillende gebeld maar elke avond heeft een ander dienst dan zou hij 7x overgeplaatst moeten worden.
Probleem is dat ik normaal gewoon zou annuleren maar als ik dat nu doe is dat ook echt heel lullig voor iemand anders.
Zoals het er nu naar uit zie blijf ik thuis en gaan mijn man en dochter alleen. Maar ik voel me echt zo lullig.

Ginny Twijfelvuur
Kan ie niet mee?

Dat zou ik proberen.

Of moet je heel ver rijden?

Ikke
3,5 uur

Ik denk dat hij dat niet overleefd. Maar we hebben er wel
Over nagedacht maar hij zal daar in een brunch moeten want we zitten in een soort glamping tent. Meer een huisje met tentdoek maar die zouden we dan helemaal hermetisch dicht moeten houden. Verder spreek ik geen woord Frans dus daar naar een dierenarts word ook lastig.

Ondertussen heeft de dierenarts geen idee wat hij heeft. Hij is nu bij de dierenarts waar hij een uitgebreide bloedtesten enz krijg. Vanavond mogen we hem ophalen

Theekopje
Voor het toedienen van medicatie

Probeer eens easypill, verkrijgbaar bij dierenwinkel. Werkte hier als een tierelier.

Pooh Bear
Ikke/Pooh Bear

Oeps dat een na laatste bericht was van mij per ongeluk onder mijn andere nickname.

Het medicijnen geven is slang het grootste probleem niet meer. Kat is gewoon nog zieker geworden en we hebben geen idee wat hij heeft. Hij is nu nog steeds bij de dierenarts voor een bloedonderzoek en we wachten met spanning op en telefoontje met de uitslag.
Ondertussen zijn mijn zorgen ook al niet meer kan ik op vakantie of niet. Maar wat heeft hij en komt hij er boven op

Tops
sterkte

laat je weten, als je wilt, hoe het verder is gegaan?
Sterkte, dit is niet leuk. Heb het bij een hond aan de hand gehad.
Die konden we de dag van thuiskomst in laten slapen en dan heb je toch zoiets: had nog een week met hond kunnen hebben :-)

MerelR
Akelig

Wat een nare situatie. Anders dan bij honden (en mensen) kunnen katten niet langer dan een dag zonder eten. Ze krijgen na ongeveer een dag last van leververvetting waardoor ze misselijk worden, helemaal niet meer eten en in een vicieuze cirkel naar beneden raken. Dus poes MOET niet alleen drinken maar ook eten. Hoe is het nu? En is er ook bloed onderzocht op een alvleesklierontsteking? Zo klinkt het namelijk een beetje.

Pooh Bear
Helaas

De dierenarts heeft hem gisteren helemaal onderzocht ook zijn bloed maar kan niets raars vinden. Er was een iets een klein beetje niet in orde met zijn witte bloedlichaampjes waardoor ze toch aan een ontsteking dachten. Hij heeft meer medicijnen en antibiotica gekregen.
Helaas is hij vannacht veel zieker geworden en vanmorgen vroeg overleden.

Lilian1
Och poog bear wat verdrietig

Heel veel sterkte! Goed dat je bij hem was.
Probeer nu samen met je gezin t op vakantie een plaatsje te geven.

MerelR
Oh nee...

Wat ontzettend sneu. Je kater van nog maar 6 jaar zo maar overleden zonder de oorzaak te weten. Wat een gemis. Heel veel sterkte!

Tops
och

Wat sneu, heel veel sterkte voor jou en je gezin gewenst. Je hebt er alles aan gedaan.

Pennestreek
Jeetje

Dat is schrikken, zo'n jonge kat nog en dan ineens zo snel dood. Heel veel sterkte!

Pooh Bear
Bedankt

Dank jullie wel allemaal

Kaaskopje
Ach, wat naar

Heel veel sterkte.

Om toch even naar de realiteit van de dag te gaan: kun je nu nog op vakantie, of is dat door het uitstel van de baan?

Pooh Bear
Vakantie

Ja we zijn vanmorgen met een dubbel gevoel nog naar onze vakantiebestemming gereden. Uiteindelijk maar een dag later.

Ginny Twijfelvuur
Sterkte Poohbear

Wat verdrietig.

Hoop dat de vakantie je een beetje afleiding geeft.

Kaaskopje
Pooh Bear

Geniet ervan!

Tango
Tjee zeg

Zit dit nu net pas te lezen. Wat naar, Pooh Bear! Zo net voor de vakantie. Hebben jullie wel een beetje kunnen genieten van de vakantie uiteindelijk?
Wij hadden met onze kat ook nog een rare ervaring een dag voor ons vertrek. Kat was met zijn kop verstrikt geraakt in een kartonnen tasje met zo'n touwachtig handvat en in paniek naar buiten gerend. Wij zoeken in de buurt, nergens te vinden. Dierenambulance gebeld, mijn moeder gebeld of zij evt. in ons huis kon voor als hij de volgende dag niet terug was etc. etc. Alles tussen het inpakken van de caravan e.d. door.
's Avonds om een uur of 22.00 kwam hij doodleuk weer binnen stappen. Zonder tasje. Wij blij natuurlijk. Hij was uitgeteld maar verder had hij helemaal niets. Iedereen weer gebeld en volgende dag met gerust hart op vakantie. Maar zoon heeft de kat wel extra gemist die weken. Was toch wel heel erg geschrokken van het voorval.

Pooh Bear
Tango

We hebben nog wel van onze vakantie kunnen genieten hoewel het wel heel dubbel was en we soms moeilijke momenten hadden. En vooral toen we thuis kwamen werden we weer flink geconfronteerd met het gemis van onze kat.
Gelukkig is het bij jullie goed gekomen maar ik kan me voorstellen dat jullie ook niet echt fijn weg gingen

mirreke
Jeetje Pooh Bear

Ik lees het hele verhaal nu pas. Wij hebben zelf vier katten, en ik kan me je gevoelens helemaal voorstellen.
Heeft de dierenarts niet meer kunnen uitvogelen wat je poes had? Dat zou ik zelf namelijk graag willen weten.

Wij hebben een paar jaar geleden een beetje hetzelfde meegemaakt. Onze poes van net vier jaar werd ook onverklaarbaar ziek. We moesten haar zelfs met spoed laten inslapen omdat ze ineens ook heel veel pijn kreeg... Het was afschuwelijk.

Hopelijk hebben jullie op vakantie wel kunnen genieten.