Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Baasje

Baasje

21-12-2016 om 12:45

Pup: schema wat aan te leren

Wij krijgen over een poosje een pup en ik heb al heel wat boeken gelezen. Mijn vraag is nu: kan iemand een schema vinden via internet van wat je de pup moet aanleren en de beste volgorde? Ik kan dat na al die boeken best wel zelf maken maar als het al bestaat gaat dat vlotter natuurlijk. Ik heb al wel een socialiseerschema gevonden maar ik vind het handig dat als het hele gezin gaat meehelpen dat we ook een overzicht hebben over wat aan te leren.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

21-12-2016 om 13:00

Hondensportschool

Is dat geen idee? En denk bij hondensportschool niet alleen aan door een hoepel springen en zo maar ze doen ook puppytraining en zo.

Baasje

Baasje

21-12-2016 om 13:04

Zeker.

We gaan zeker naar een hondenschool maar we gaan deze hond opleiden tot apporteer/jachttrainingen en er zal dus heel veel meer gewerkt gaan worden dan een huishond. De algemene puppentraining zal dus te langzaam gaan. Wie weet hebben die wel een schema hoor als ik de hondenschool heb uitgekozen maar ik vind het leuk om mij daar nu al mee bezig te houden en we weten dus ook nog niet welke hondenschool. Wellicht gaan we een privépuppentraining doen en dan wil ik dat mijn hond de gewone commando's thuis leert.

margaretha

margaretha

21-12-2016 om 13:21

maar er is toch verschil in hondenscholen?

wel met een min of meer gelijke basis maar wel met verschil in aandachtspunten. Zo hebben wij hier in de buurt 1 die meer richt op tentoonstellingen, 1 op activity/agility en 1 meer op jacht. Misschien dat die ook niet genoeg geeft voor wat jij zoekt maar zal ieg al meer in de juiste richting gaan en er zullen meer gelijkgestemden rondlopen (advies vragen/geven, ervaringen delen, tips)

Paddington

Paddington

21-12-2016 om 13:39

Een cursus

volgen op de hondenschool waar jullie ook de jachttrainingen gaan doen. Daar aangeven dat jullie jachttraining willen gaan doen, dan zal de trainster jullie vast van goede adviezen kunnen voorzien.
In mijn ogen is er geen schema voor. De ene hond leert sneller dan de andere hond. Wel kan het handig zijn om bepaalde gedragsregels aan te houden. Bijvoorbeeld: bij een open deur gaan de mensen altijd eerst of als de mensen eten ligt hond op zijn/haar plek. Je kunt ook een hond leren dat hij/zij niet in de keuken mag komen enzovoort. Als iedereen daaraan meewerkt is het voor de hond duidelijk.

40er

40er

21-12-2016 om 14:01

Ook geen schema

Maar eerst beginnen met zindelijk krijgen

Wij zijn begonnen met zitten, bv als je een weg over steekt. Verder de hond links laten lopen, dan is hij dat gewend bij de cursus.
Hond zo snel mogelijk mee nemen naar bv een markt(je), in een winkelstraat ed zodat hij aan andere geluiden en mensen went.

Leuk hoor, een pup. Veel werk, maar wel gezellig. Hier een pup van 6 mnd in huis, mixje met een jachthond. Ben er alleen nog niet uit of we een jachttraining gaan doen, aangezien wij geen jagers zijn. Misschien een mantrailing ofzo. Maar eerst gehoorzaamheid 1

Baasje

Baasje

21-12-2016 om 15:52

jammer

Wat 40er noemt is socialisatie en als je wacht tot de hond zindelijk is heb je al heel wat tijd laten liggen in het dingen leren.

Ik ga het wel uit de boeken halen, daar staat echt veel meer in dan jullie denken. Ik hoopte op een schema in volgorde zoals; eerst de naam aanleren, dan zit, dan af, hier, blijf etc.

Overigens 40er, een jachttraining kan tot vrij hoog met dummies, daarna gaat het met koud wild maar het gaat om de hond, jij hoeft daarvoor echt niet te jagen hoor. Het is gewoon een hondensport waarmee je je hond tevreden houdt, een ander doet doggydance of gaat met de hond fietsen of speuren.

Alles tegelijk

Je hoeft geen volgorde aan te houden. Je kunt beginnen met zit en plaats en als je merkt dat ie het snel oppikt pak je gewoon meteen volg, hier en blijf mee. En al die commando's steeds verder opbouwen. Ik ben met alles tegelijk begonnen, ook het socialiseren, los lopen, alleen laten, bench, etc. Elke keer na het uitlaten nog even in de tuin een paar commando's oefenen (paar minuten) en tijdens het uitlaten volgen oefenen. Elke dag een paar keer in de bench laten slapen en elke dag een paar keer de kamer uit lopen. Regelmatig even in de auto mee, stukje door de stad lopen, langs de kleuters, etc.

Je bent er in het begin best druk mee, maar daar heb je heel lang profijt van. Tip: probeer niet te veel te plannen, go with the flow. Veel meer tips kun je op het hondenforum krijgen, trouwens.

40er

40er

21-12-2016 om 16:57

Maar Baasje

Het aanleren van de naam ed gaat toch min of meer spelenderwijs. Je gaat er mee uit, puppy, zit, riem om en braaf puppy. Heb je al 2 dingen..
Dat wat ik beschreef over de markt ed is idd socialisatie, maar je wilt niet weten hoeveel er dat niet doen. Helaas zie ik het op de club ook geregeld, zo jammer.

Maar Google even in het Engels, genoeg schema's te vinden hoor.

boeken van Sam Turner

Die zijn erg leuk en er staat per week in wat je kan leren, in stappen

Kaaskopje

Kaaskopje

21-12-2016 om 19:22

Schema?

Wij hebben al een aantal honden gehad, maar ik heb nooit schema's gebruikt. Op het gevoel afgaan, bij de eerste hond sowieso naar puppycursus en goed naar de hond kijken. Meteen beginnen (als hij zijn startersdag heeft gehad met nieuwe ervaringen laten opdoen, met de pup naar buiten gaan. Ga met de bus, de trein, na een poosje ook buiten trap leren laten lopen en wandelen opbouwen met een minuut per week of 5 minuten per maand. Dus met 2 maanden kun je 10 minuten wandelen. In de tuin bijvoorbeeld zolang hij nog niet volledig is ingeënt.
Zindelijkheidstraining vraagt best wat energie en oplettendheid, maar dat loont. Nooit straffen als het mis gaat, altijd jubelen.

ik probeerde

het net als drietje.
Meestal profiteerde ik van de situatie en reageerde ik op. We hebben een hele slimme jachthond die erg graag uitgedaagd wordt om dingen te leren dus het ging heel snel.

Baasje

Baasje

21-12-2016 om 20:09

Die begrijp ik niet, Kaaskopje

Wel naar puppycursus, met de bus en de trein maar je mag de tuin niet uit zolang de pup niet volledig is ingeënt?

Kaaskopje

Kaaskopje

21-12-2016 om 20:58

Baasje

Hoe jong wil je er mee naar cursus dan? Laat ik het dan zo zeggen: niet in perkjes en veldjes laten struinen waar vermoedelijk veel bacteriën welig tieren. Vanaf 12 weken is een pup volledig ingeënt. Natuurlijk kun je hem wel op straat laten kijken, maar typische uitlaatplekken vermijden. Onze honden mochten om te beginnen alles in onze tuin doen, maar die waren al ruim vier maanden toen ze hier kwamen, dus na de laatste enting in Nederland konden we al wat verder. Ze moesten allebei meteen in de trein, toen we ze gekregen hadden.

Ik kan je ook aanraden om over angstfases te lezen. En van Turid Rugaas Kalmerende signalen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.