Home » Forum » Puppy kijken

puppy kijken

76 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lilian1
puppy kijken

Na het plotselinge overlijden van onze hond begin juli was t zo stil, nu gaan we straks kijken naar een pup. Ja, leuk, spannend maar ik zie er toch ook tegenop hoor. Het opvoeden,gebroken nachten (echt niet mijn ding, probeer man er al voor te charteren), t leren luisteren etc. Onze kaya was een heel makkelijk beestje qua dingen leren, die leerde t liefste gekke dingen. Dat was zo makkelijk en nu weer opnieuw beginnen met alles aanleren. Komt vast goed,dat is koudwatervrees zegt man al. Even gedacht over volwassen hond maar toch de drempel van een pup genomen.
We zijn nu druk bezig met een naam verzinnen met 2 lettergrepen en t liefste eindigend op een A zijn er al heeeel wat namen de afgelopen dagen gepasseerd.Gekeurd en afgekeurd. Lastig met 2 grote kinderen die mee op gaan voeden en dus een stem hebben haha.
Tot nu toe hebben ze Senna en Mila.
We gaan kijken naar een teefje(voorkeur) maar daar was er maar 1 van de rest v h nest is reu, dus wie weet komen we wel met een reutje thuis. De klik vind ik ook belangrijk, nog veel belangrijker.
We zullen vanavond zien...

40er
Oh spannend

Mijn ervaring is dat je snel verkocht bent ❤️
De onze is inmiddels 2. De gebroken nachten vielen mee, het zindelijk krijgen was ook niet zo moeilijk. Je weet allemaal hoe het werkt.
Persoonlijk vind ik dat we nu de makkelijkste hond ooit hebben, het is zo'n lieverd.

(Maar ondertussen begrijp ik je twijfels ook, je mist je je oude maatje en een nieuwe is toch onzekerheid hè. Is hij lief, heb je een klik, noem maar op)

juf Ank
heb je

overwogen om een hondje uit het asiel te nemen?

Kaaskopje
Teefje vs reu

Op de een of andere manier is onze voorkeur, als we de keus hebben, een teefje. Dat heeft wat mezelf betreft o.a. te maken met dat ik zo'n druppeldingetje (:-)) op de bank wat minder fris vind, maar ook dat een reu relatief vaker een geurvlag wil uitzetten met plasjes. Maar onze huidige hond is een teefje en gedraagt zich op nieuw terrein ook als een kerel, zelfs de plashouding, haha.

Nadeel van een teefje is de loopsheid. Ik kwam er via mijn zus achter dat mensen die zelf al 14 jaar een reutje hadden gehad, niet op de hoogte zijn van wat loopsheid inhoudt. Dat zou wel binnen een paar dagen over zijn... Dus verbazing alom dat dit toch echt sowieso 3 weken in beslag neemt.

Als je niet wilt fokken, vind ik het, wederom persoonlijke mening, beter om een hond te laten castreren/steriliseren, dat is bij een teefje een grotere en dus duurdere ingreep dan bij een reu. Voordeel bij een teefje: nooit meer dat gedoe met bloed in huis, broekjes wassen, kopen... gedoe. Bij een reu van 'blik op oneindig en die loopse meid zien te vinden'-gedrag. Wij hebben daardoor ooit een Berner Sennenhond voor de deur gehad. Het terugbrengen was een zeer bijzonder stukje lopen (hond hing steeds om mijn been).

Wij hebben dus een voorkeur voor een teefje, maar ik vraag me inmiddels wel af of dat terecht is. Teefjes kunnen veel feller zijn dan reutjes. Onze huidige hond is daar een voorbeeld van. Lieve hond, maar minder makkelijk in een groep honden en waaks als er iets vreemds aan de hand is (wat al snel zo is). En ze heeft iets tegen jongens/mannen in zwarte kleding.

Lilian1
Wel gekeken

Maar dat gaan we niet doen. De pups die hier in het asiel zitten komen uit het buitenland. Zijn ze heel eerlijk in maar ik wil dat niet

Kaaskopje
Juf Ank

Ik ben wat allergisch voor je vraag. Dus mijn vraag: heb je weleens bedacht dat mensen daar heel goed zelf over na kunnen denken?

Er valt voor zowel raspups als asielhonden, als bastaardhondjes veel te zeggen. Die beslissing moet ieder voor zich maken.

Kaaskopje
Lillian

Komen de honden in het asiel uit het búitenland? Waarom in vredesnaam?

Lilian1
geholpen

Of t een reu wordt of een teef geholpen wordt ie sowieso. Ik woon aan buitengebied en er lopen heel wat honden langs ons hek.
Ik twijfel nu om te gaan kijken omdat vriendin zegt dat t broodfok gebied is. ik had gezocht maar niks gevonden. Ze zei dat ze ook nestjes uitlenen om dan zo de pups weg te krijgen. Pfff.... lastig hoor. Dan weet ik toch nooit of t goed is? De pups zien er op de foto levendig en speels uit, geen statische foto pup in bakje met kleed met bloemen etc

Kaaskopje
Broodfok

Je zou sowieso zelf een beetje onderzoek kunnen doen. Probeer te achterhalen waar ze pups van verkopen, hoe vaak ze pups verkopen en wat de prijs is. Ze zullen een kruising niet voor het volle pond kunnen verkopen, maar dan ben ik wel benieuwd wat ze er wel voor vragen. Kost een raspup ver onder de normale prijs dan kun je op je klompen aanvoelen dat het geen zuivere koffie is.

Foto's zijn zéér onbetrouwbaar. Nooit op afgaan.

Kaaskopje
Correctie

Niet alléén op af gaan. De omstandigheden waarin pups gehouden worden krijg je niet te zien bij broodfokkers.

Dendy Pearson
Gezin

Is het nest van een gezin of kennel? Heb je op het adres en telefoonnummer gegoogled?
Een kruising doodle/retreiver ligt niet voor de hand als het om broodfok gaat. Dan hadden ze wel twee doodles bij elkaar gezet.

Belangrijkste is om in broodfokgebied ( belgie en noord-brabant) niet in een kennel te kopen.

Lilian1
het is geen kennel, is bij een gezin

ze hebben wel een bedrijf aan huis in iets van dakbedekking en zink. Telefoon komt uit bij dat bedrijf. Ze hebben alleen deze hond, die heeft wel een groot buitenverblijf op het bedrijf.

Lilian1
De broodfokkers hier in de buurt

hebben vaak van die gesettelde fotos in stoel met bloemen etc. En die hebben veel nestjes met de meest vreemde kruisingen. die pups kijken op de foto ook vaak zo schuw. Dit zijn fotos waar de honden gewoon over elkaar heen buitelen zeg maar.

Lilian1
o kaaskopje zie nu je vraag ineens.

Geen idee? Raar he,ik had gekeken op dierenasiel.nl

Phryne Fisher
Honden

Moet dit niet in het speciale hondendraadje?
Overigens zitten hier in het asiel alleen maar ‘stoere honden’, ongeschikt voor een gezin met kinderen en/of huisdieren, die een stevige baas zoeken. In normalemensentaal zijn dat dus agressieve honden van een discutabel ras. Ik snap wel dat je liever een pup neemt die je zelf op kunt voeden. De leuke hondjes in het asiel zijn meestal al weg voor ze op de website staan.

Lilian1
dit moest in huisdieren toch?

Zodat alle dieren welkom waren?
We zijn wezen kijken, alles zag dr prima uit, moederhond was wel veel buiten, wist overal goed de weg en was overduidelijk de moeder. Verkoper kon de pups goed beschrijven, wist de karakters etc en ze zagen er heel goed en levendig uit.Dierenarts uit t eigen dorp.
Het is een reutje geworden, we gingen voor t enige teefje maar op de foto hadden we al een zwak voor t lichte reutje. Teefje was meer poedel met groene ogen en nogal aanwezig,druk.
Hij lijkt heel veel op een golden retriever, is rustige van het stel. We gaan hem morgen halen, kon morgen geen vrij krijgen, de rest v d week was handiger te regelen. Spannend

mijk
Wij hebben net vorige week

Pup uitgezocht... gaan we volgende weekophalen. Net het witte kleed naar de zolder gebracht. 😉. Het is de derde en zin in maar zie er ook wat tegenop. De laatste hond had aan het eind van haar leven heel veel slaapproblemen dus daar zie ik niet zo tegenop. Hier dus ook rashond mwt stamboom. Het wordt een werkende hond waar we ook wat wedstrijden mee willen doen. Dit nest is heel stevig gesocialiseerd vergeleken met de laatste dua il ben benieuwd naar het verschil..

40er
Gefeliciteerd!

Lilian, gefeliciteerd met je pup!

Lilian1
nog iemand een naam voor naamloze reu whaahha

we hadden senna voor de teef, is unisex naam ...houden?

vlinder72
Ja

Senna is toch ook een jongensnaam?

Jammer dat je geen foto's kan plaatsen. Puppies zijn zo schattig maar wij houden het bij twee katten.

Lilian1
hij is inderdaad superschattig.

dank je wel wil!
Mijk wat voor hond krijg jij?

mijk
Ehmmm

Als ik dit vertel heb ik echt een nieuwe nick nodig ;) maar vooruit. Een Grote Munsterlander!

Lilian1
oo wauw mooi

wij hadden een heidewachtel/drentse patrijs hiervoor.

mijk
Is onze 3e

En ik wil niet anders meer maar is niet zo maar geschikt als alleen gezinshond. Ze moeten werken!

Kaaskopje
Spannend!

Gelukkig dat het goed voelde. Veel plezier alvast morgen.

Iedereen denkt er anders over, maar ik zou de pup in het begin lekker bij je op de slaapkamer laten slapen. Binnen handbereik, zodat je hem gerust kunt stellen. Ook praktisch tijdens de zindelijkheidstraining. Onze hond slaapt nog steeds bij ons, maar je kunt de afstand op een gegeven moment groter maken, als hij een eigen plek moet krijgen.

Yaron
Jo

Gefeliciteerd met je pup! Wij hebben sinds twee weken een labrador pup in huis en het is af en toe hard werken, maar het brengt ook veel plezier en gezelligheid. Wij hebben de eerste twee dagen op de bank geslapen terwijl de pup in de bench lag, daarna pup alleen beneden en 's nachts een keer eruit, gaat prima. Woensdag naar puppycursus, hoop pup veel te leren. Heb nu al zin in de lange wandelingen over een tijdje, lekker struinen in het bos en op het strand. We hebben de pup van kennissen en kwamen daar een paar keer in de week sinds hij een week was, zo ook rustig kunnen kiezen welke van de twee pups die er beschikbaar waren het beste bij ons paste. De eerste vier weken is er altijd één thuis, daarna moet hij twee of drie keer in de week een halve dag in de bench. Deze week beginnen we hem af en toe kort alleen te laten. Dat vind ik nog het lastigste.

Phryne Fisher
Oh kijk nou

Ik wist helemaal niet dat we een rubriek Huisdieren hadden gekregen. Ik dacht al, waar blijft Ad met zijn verwijzing naar het hondendraadje ;-)

Lilian1
Fijn he eigen draadje. Ben er blij mee.

Wie t niet wil leze hoeft niet in deze rubriek te kijken.

De eerste nacht is super gegaan. De doos stond klaar maar de pup heeft heerlijk opzn kussen geslapen beneden, hij is er niet af geweest. Man was op de bank in slaap gevallen en die dacht toen...laat m maar liggen😋 om 5.00 even laten plassen en nu is ie al 2 x de tuin ingegaan om te plassen. Had liever dat ie voor deed maar dat komt wel,daar zit ie alleen rond te kijken naar alles wat er is. Indrukken opdoen.

40er
Fijn

Goed begin is altijd fijn! Geniet ervan!

mijk
Ik heb nesteldrang.

De bench staat weer op zijn plek. Gisteren zak voer gehaald en nieuw kussen. Riempje ligt klaar. Hondenschool gewaarschuwd..

Nog 3 nachtjes slapen.....

Mijk

Lilian1
Mijk spannend!!

ik hoop dat hij/zij t net zo goed doet als onze pup.
Buiten plassen gaat super, maar 1 x binnen geplast.Poepen ook alles buiten. nu nog leren dat ie t voor moet gaan doen tijdens de wandeling haha. slapen doet ie steeds meer uit zichzelf in de bench.
Mn planten worden gesnoeid en hij verkend steeds meer de grote tuin,de keuken is nog erg eng en verder is hij nog niet geweest. Het wordt een echte kroelkip, ligt graag onder mijn burostoel, opletten dus als ik op wil staan.

Pagina's