Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Puppy strangles? Juveniele cellulitis? Iemand ermee bekend?

Dag allemaal
Dat is dus wat ons pupje blijkt te hebben, is een auto immuun ziekte. Hij gaat genezen maar moet voor enkele weken zwaar aan de prednison. Wie heeft ervaring met prednison behandeling bij een pup. De dierenarts was er niet zo mee bekend, en zei dat het tussen twee kwaden kiezen was (cortison voor zo'n jong beesje).
Maar...? Iemand ooit meegemaakt?
Sini

Ik ken het niet

Net een pagina gelezen van een pup die t had en de vrouw wist er veel van.(gwensigors'swebsite) Het is niet mis zeg,arm beestje! De prednison is dus wat zij ook wilde voor haar hondje,die t heel erg had. Ze geeft daar wel tips,wie weet heb je daar wat aan?
Beterschap voor pupje!!

hoe gaat t?

met pupje en jou?

Sinilind

Sinilind

02-06-2017 om 19:26 Topicstarter

Lilian1

Pup is nu al aan de beterende hand, eet weer en heefr meer energie maar heeft enorm last van jeuk. Hij moet dus een lampenkap op, anders krabt hij zichzelf kapot en gaan er lidtekens en kale plekken blijvend op zijn snoetje blijven. Het is dus best zielig eigenlijk. Hij heeft een zachte kap van katoen, maar ondoorzichtig dus hij loopt tegen alle meubles op. De dierenarts zegt dat hij volledig zou moeten genezen maar dat de jeuk zeker nog een a twee weken aan kan houden
En ik ben moe, maar het is ook het einde van het schooljaar, proefwerkweek, taaldorp, eigen studie, zoon die dreigt niet over te gaan. Same old same old
Bedankt voor je vraag!
Sini

Lynna

Lynna

03-06-2017 om 01:08

Truitje aan?

Onze hond had laatst een jeukplek op haar borst waar ze maar niet van af bleef. We hebben haar een babytruitje aangetrokken. Bij zeeman vandaan, 2,99, lichtblauw, heel schattig. Ze kon niet bij de jeukplek maar hoefde dan ook geen kap op. Mt 62, ik vond het zelf een heel grappig gevoel om bij de zeeman te kijken naar een geschikt babytruitje voor de hond Net of ik weer opnieuw een baby had.

sinilind

Wat zielig he, gelukkig komt hij er goed vanaf! Je zou m tegen t krabben steeds even moe kunnen maken, dan slaapt hij daarna diep en voelt hij de jeuk niet zo en is er weer een poos voorbij. ( tenminste dat deed ik bij onze hond, had ik zelf ook even rust)offe....ga samen met pupje even liggen.ook goed voor jou!
De kap moet dus nog wel even op, waarom is er gekozen voor een zachte kap? Alhoewel, onze hond had een plastic kap maar die was ook ondoorzichtig.
Ik zal duimen voor sinizoon!

Sinilind

Sinilind

03-06-2017 om 15:54 Topicstarter

Geen truitje

De jeukende plek zit op zijn neus, lippen en kin. Dus is helaas de kap de enige oplossing
Sini

dihanne

dihanne

04-06-2017 om 18:29

ja wij!

Onze pup (een Markiesje) heeft ook juveniele cellulitis gehad.

Wat zielig voor jullie pup, en vervelend voor jullie!

Bij ons pupje dachten we eerst aan oogontsteking, dierenarts ook, dus daar medicijnen voor.

Maar het ging alleen maar slechter, dus weer terug naar dierenarts, die vond ons te ongeduldig. Twee dagen later weer naar dierenartspraktijk (andere dierenarts), die had een verhaal dat het aan ons lag, dat we te zielig tegen de hond praatten.

Dus naar andere dierenarts, die wist niet wat het was, maar wel dat hond erg ziek was en hoge koorts had, dus daarvoor behandeld. Hondje inmiddels heel zielig, erg ontstoken ogen, soort olifantshuid om ogen en bekje, rare bobbels op schouders waar vocht uit kwam, mank lopen, piepen van pijn.

Wij helemaal in de stress. Andere dierenarts geprobeerd, en die wist de goede diagnose te stellen. Inderdaad prednison, en oogzalf. Later die week nog gewisseld van oogzalf, omdat eerste zalf niet hielp, tweede wel.

Hondje heeft maanden prednison geslikt. Op een gegeven moment konden we gaan afbouwen, maar dat bleek toch te vroeg te zijn, weer nieuwe oogproblemen en bobbels, dus toch weer meer prednison. De afbouwpoging daarna ging wel goed.

Dus ga niet te vroeg afbouwen, ik heb vaker gehoord dat het toch weer terugkwam.

Onze hond heeft er qua gezondheid niets aan over gehouden.
Wel merk je dat hij een belangrijk stuk van socialisatie in zijn gevoelige periode heeft gemist. Sommige situaties kan hij niet aan, wat we ook doen.
En hij heeft een enorme aversie tegen dierenartsen opgebouwd. Bij de dierenarts moet hij direct een 'snuitje' om, want hij zou echt bijten (in het dagelijks leven is er nooit agressie bij hem te zien)

Het is een heel lief en aanhankelijk hondje, we zijn erg dol op hem.
Maar die eerste periode was een ramp (financieel gezien ook!)

Ik hoop dat jullie pupje snel opknapt!
En ga dus niet te vroeg afbouwen met de prednison.
Hopelijk heb je een dierenarts getroffen met ervaring met deze ziekte.

Sterkte
Dihanne

Kaaskopje

Kaaskopje

04-06-2017 om 18:59

Dihanne

Wat leuk dat jij een markiesje hebt, mijn zus heeft die ook gehad. Kleine hondjes, maar toch echt 'hond' .

Jullie zijn inmiddels weer een tijdje verder en is het sindsdien nooit meer teruggekomen? Onze hond is nu voor de tweede keer binnen een jaar, dus 12 maanden, weer aan de prednison, waardoor ik het gevoel heb dat we vaker met dit bijltje zullen hakken. De eerste keer had de da het over auto-immuunziekte. Ditmaal heeft mijn man er niet naar gevraagd, maar ja dus wel weer prednison. De eerste keer waren er plekjes bij de ogen en mondhoek. Het gaat nu om rode oorschelpen die jeuken en jeukende plekken op de huid. Wij hebben voor de honden, nu nog één hond, direct een dierenverzekering afgesloten en daardoor hebben we al aardig wat geld bespaard.

dihanne

dihanne

04-06-2017 om 20:27

aan Kaaskopje

Ja, een Markiesje is een leuk hondje.
Volgens mij zijn ze wel blafferig hoor, iedereen die ik ken met een Markiesje heeft het erover.
Maar we zijn heel blij met ons kereltje, je kunt echt merken dat ze gericht zijn op mensen, heel gezellig beestje.
Het is onze eerste hond, we dachten dat zo'n verzekering niet nodig was.....

Gelukkig heeft 'ie nooit meer last gehad van zijn puppy-ziekte (hij is nu zeven).
Voor zover ik weet, is het ook echt een puppy-ding, dus komt dat niet meer terug. Hoe oud is jullie hond?

groetjes
Dihanne

Ad Hombre

Ad Hombre

04-06-2017 om 22:59

Hondenforum?

Jeez, hondencellulitis?
Hebben ze daar geen eigen forums voor?

Even googlen en verdomd!

http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=16&t=53216

Nou moet je wel even de neiging onderdrukken om op dat forum over problemen met je man en je kinderen te beginnen, dat hoort daar namelijk niet thuis, net zomin als hondenziektes hier horen...

Kaaskopje

Kaaskopje

05-06-2017 om 00:15

Dihanne

Onze hond is 2 1/2. Geen puppy-strangles bij onze hond hoor. Ik had er nog nooit van gehoord voor Sinilind erover schreef. Wij hebben onze hond eerst nog laten onderzoeken op Leishmania, omdat ze uit Zuid-Europa komt. Maar dat was het niet.

Markiesjes zijn wel blaffertjes, dat is zo.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-06-2017 om 00:23

Ad Hombre

Ik neem aan dat je onderhand bekend bent met de functie van de rubriek 'Off Topic'?

Ad Hombre

Ad Hombre

05-06-2017 om 08:20

Kaaskopje

Rename hem dan naar 'honden', dan trekken we ook lekker veel nieuwe hondenfans via Google, goed voor de advertentieomzet.

Sinilind

Sinilind

05-06-2017 om 13:05 Topicstarter

Ad hombre

Off topic inderdaad.. als je kan posten over of je de was binnen of buiten hang...
En als je even gekeken had, in plaats van jollig te willen doen, de naam juveniele cellulitis vind je misschien grappig vanwege de koppeling met "cellulitis" bij vrouwen maar het is een ernstige, soms dodelijke ziekte bij jonge honden.
Sini

Ad Hombre

Ad Hombre

05-06-2017 om 13:41

Sini

Weet je, er zijn gewoon teveel postjes en draadjes specifiek over dit onderwerp dat ook nog eens voor een minderheid interessant is. Iedereen hangt de was op maar niet iedereen heeft een hond.

Of cellulitis een ernstige hondenziekte is interesseert mij eerlijk gezegd geen fluit, dat het grappig zou zijn vanwege de link met vrouwen lees je in mijn post niet terug alleen irritatie omdat hier een subgroepje graag met elkaar over ieder wissewasje van hun (honden)huisdier wil kletsen.

Ik heb het idee dat ik als ik met een paar (mannelijke?) forummers draad na draad over auto's zou openen dat me ook vriendelijk verzocht zou worden om dat elders te doen, gelegenheden zat.

Ad Hombre

Ad Hombre

05-06-2017 om 13:47

Hondendraadjes

Om even de redactie te quoten:

"Iedereen is vrij om ergens een draadje over te beginnen maar we willen als Ouders Online geen hondenforum worden."

https://www.ouders.nl/comment/6863244

Dat schept toch enige verwachtingen...

Het kan best voorkomen dat een hond relevant is in discussies over oudersschap of opvoeding, en dan is er minder bezwaar tegen, maar als je draadjes gaat opzetten over de ziekte van je hond en wie er ervaring mee heeft ben je n.m.m. toch aardig op weg een hondenforum te worden.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-06-2017 om 14:12

Ach Ad

Schijt toch uit....
Je overdrijft een beetje.
Weet je, ik heb de titel gezien en gedacht: ik heb geen hond dus deze sla ik even over. Kan ook hè...

Ik heb hier ook al eens een vraag over mijn nieuw te kopen wasmachine gekocht. Zijn we dan ook opeens een wasmachineforum?

Ad Hombre

Ad Hombre

05-06-2017 om 14:45

Ginny

"Ik heb hier ook al eens een vraag over mijn nieuw te kopen wasmachine gekocht. Zijn we dan ook opeens een wasmachineforum?"

Nee, maar als er iedere week een paar wasmachinedraadjes worden geopend is dat wel even anders, denk je niet?

40er

40er

05-06-2017 om 15:12

Euh Ad

Iedereen hangt was op.... dan heb je het draadje zeker niet gevolgd.

Ook ik had er nooit van gehoord, van puppy strangles. Maar dat maakt toch niets uit. Sini is eens vaste gebruiker van dit forum, waarom dan naar een speciaal hondenforum?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-06-2017 om 15:14

Ach nee

Als dat allemaal vaste bezoekers zijn, lijkt me dat prima.
Als hier iemand met een dogfetish z'n gram komt halen ligt het wat anders.

Maar draadjes over huisdieren, elektrische apparaten, verbouwingen en verhuizingen: allemaal standaard huishoudelijk of off topic.

Sinilind

Sinilind

05-06-2017 om 22:49 Topicstarter

Toch wel Ad hombre

Indirect met ouderschap: pup is van mijn zoon van 15 en zoon was ontzettend bezorgd over zijn hond. Is gaan zoeken op internet etc.
En nog een keer: het is off topic. Ik weet dat je altijd heftig reageert op honden onderwerpen. Ik ga ervan uit dat forum beheer me weet te vinden als ze menen dat mijn onderwerp niet op de forum hoort, denk je niet?
Sini

Sinilind

Sinilind

05-06-2017 om 22:57 Topicstarter

Dihanne

Wow het is een heftige verhaal. Ik hoop dat onze hond er sneller van af is. De dierenarts is goed bezig. Ze heeft advies ingewonnen van een collega huidarts omdat ze er zelf niet veel ervaring mee had.
Ik ben ook bezorgd over de socialisatie, maar ons geluk is dat mijn stiefzoon een hond van 2 jaar heeft die heel sociaal is en gezond/alle prikjes heeft gehad. met hem mag de pup wel spelen. Hopelijk gaat het wel helpen.
Groetjes en bedankt voor je verhaal
Sini

Baasje

Baasje

06-06-2017 om 05:18

spelen?

Als je denkt dat socialiseren betekent dat je pup moet spelen met andere honden dan leef je nog in de jaren 80/90. Dag is wel het minst belangrijk!

Forumbeheer Ouders Online

Forumbeheer Ouders Online

06-06-2017 om 08:07

Hondendraadjes

Beste forummers,

Een half jaar geleden werden we overspoeld door hondendraadjes van, naar wat later bleek, één persoon onder meerdere nicks. Omdat dat heel veel ergernis opwekte hebben we toen gezegd dat dit geen hondenforum is, we hebben toen niet gezegd dat er geen topics over honden gestart mogen worden. De afgelopen maanden zijn er weer heel veel losse draadjes gestart en daarom gaan we het anders doen.

Vanaf nu staan we alleen nog onderwerpen over honden toe in één apart draadje, net zoals 'jeugdzorg' of het 'kaarsje'. Ik zal dat draadje openen in Off Topic en ik verzoek de forummers die niets over honden willen lezen dat draadje dan ook niet te openen en er zeker niet op te gaan reageren.

Dit draadje mag gewoon worden afgerond maar zonder verdere reacties over honden in het algemeen en de vraag of dat thuishoort op Ouders Online.

Met vriendelijke groet,

Forumbeheer Ouders Online

Kaaskopje

Kaaskopje

06-06-2017 om 12:35

Baasje

Huh? Het lijkt mij zeer nuttig dat een hond zich goed kan gedragen bij andere honden in de buurt. Ermee spelen kan daar dus echt wel aan bijdragen.

dihanne

dihanne

08-06-2017 om 07:53

aan kaaskopje en sinilind

Hoi Kaaskopje en Sinilind,

@Kaaskopje: als jullie hond al 2,5 is, zal het zeker geen juveniele cellulitis zijn. Wel lastig dat 'ie herhaaldelijk dit soort problemen heeft. Goed dat je die verzekering hebt!

@ Sinilind: Fijn te lezen dat het beter gaat met jullie pup. Het is inderdaad heel zwaar een zieke pup in huis. Je kunt er ook zo weinig mee, als je kind ziek is, ga je eens een extra boekje voorlezen ofzo, maar dit....
Bij ons hondje waren het vooral de ogen die ontstoken waren, bij jullie dus de oren. Dat moet voor zo"n hondje heel rot zijn. Onze dochter zat ook in helemaal in de stress toen, het is haar hond. Nee, het was een rottijd, hopelijk zijn jullie er gauw uit.

groetjes
Dihanne

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.