Home » Forum » Visjes tevéél visjes

Visjes... tevéél visjes! :-)

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Visjes... tevéél visjes! :-)

Wij hebben sinds zo'n anderhalve maand een aquarium. Langer in huis, maar een aquarium moet eerst opgestart worden, de vissen zitten er nu zo'n anderhalve maand in. Het begon meteen goed, maar niet heus. Ondanks dat we alles volgens de regels gedaan hadden, ging een compleet tetra-schooltje het hoekje om en twee zwaarddragers. Wat we niet wisten, was dat een van deze zwaarddragers nog wel wat achtergelaten had, daar kwamen we achter toen een paar weken later opeens twee kleine visjes tevoorschijn kwamen. Waarschijnlijk waren het er meer. Deze visjes doen het goed en groeien nu lekker. We hebben ook twee black molly's. Beginnelingen als we zijn, hebben we plaatjes op internet erbij gezocht om te kijken van welk geslacht ze zijn en ik dacht volledig dat het een mannetje en een vrouwtje zijn. Tot man opeens uit de kamer gilde dat ik wéér moest komen kijken omdat er weer jonkies rondzwommen. En dat gillen bleef nog een aantal dagen doorgaan. De teller staat nu op 10. Het kan niet missen dat dit Molly's zijn en geen guppy's (die zijn er later bijgekomen). Maar wat moeten we met 10 Molly's?

Zijn hier aquariumbezitters? Zo ja, hoe lossen jullie dit op? Zet je ze op een site van aquariumliefhebbers, of korte metten... door de wc? (Daar voel ik niet veel voor.) Dat we te maken zouden krijgen met kleintjes vind ik niet zo verrassend, maar zo rap overvalt me wel een beetje. We hebben er wel voor gekozen om de natuur zijn gang te laten gaan, dus we gebruiken geen kweekbakken. De visjes die het redden hebben dus 'mazzel' gehad, maar die kunnen we niet allemaal houden.

Kaaskopje
Hè, foutje maar al verstuurd

" ik dacht volledig dat het een mannetje en een vrouwtje zijn"

Juist niet, door de staartvorm dachten we dat het twee mannetjes waren, maar een vrouwtje blijkt toch ook dat type staart te kunnen hebben.

Bruidssluier
Dat snap ik niet

Dat je de natuur haar gang laat gaan. Dat is vragen om problemen. Eerst lezen dan kopen is hier het motto. Je moet 1 van de groten eruit halen lijkt me.
Niet de kleintjes op laten eten of door het riool. Als je ze niet wilt moet je ze niet krijgen of weggeven of humaan laten doodgaan. Daarpver genoeg op internet.

Jackie
je hebt er zelf vast ook aan gedacht

maar kan je ze niet op marktplaats zetten?

Kaaskopje
Bruidssluier

Mijn opmerking over doorspoelen leek mij duidelijk. Dat doen we niet uiteraard. Als jonkies net geboren zijn is het heel erg des natuurs als een deel opgegeten wordt. Dat gebeurt in het wild ook.

Het is juist zielig om een grote vis eruit te halen.

Je reactie komt op mij niet over als van een ervaringsdeskundige. Daar was ik wel naar op zoek.

Kaaskopje
Jackie

Ja Marktplaats kan inderdaad. Ik zal nu ik er nog eens over nadenk eens zoeken of er een soort ruil"bank" is. Wij hoeven er geen geld voor, als de visjes maar bij een liefhebber komen.

Emmawee
Ook op MP

Staan visjes te ruil aangeboden.

Lou
Ja ruilen

Ik ruilde wel eens wat toen ik nog een aquarium had. Altijd leuk om er een paar nieuwe plantjes of zo voor te krijgen. Je kunt eens googlen voor ruiladressen in je woonplaats of anders navragen op het forum van Punkyfish (als dat nog bestaat).

Kaaskopje
Emmawee

Ja ik zag het ook 😃.

Kaaskopje
Lou

Ik ga eens kijken!

Dees
Ruilen en ziektes

Als je ruilt Let wel op dat is namelijk een groot risico! Je zou zomaar ziektes in je bak kunnen krijgen .

Kaaskopje
Lou

Grappig! Daar hoef je niet bang te zijn dat je domme beginnersvragen stelt 😃

Kaaskopje
Dees

Ja, daar dacht ik inderdaad ook aan. Dat is inderdaad iets om voorzichtig mee te zijn.

Lou
Kaaskopje

Fijn, ik ken dat forum van jaren geleden toen ik zelf molly's en guppen en zo had. Vlogen allerlei experts me telkens direct te hulp, heel vriendelijk. Zo kreeg ik ook een paar min of meer vaste ruiladresjes hier in de buurt. Het is wel een gok met ziektes inderdaad. Je weet op een forum nooit precies wie iemand is hè :-)

Kaaskopje
Lou

Man kende het ook nog niet, dus dank je wel voor de tip :-)

Bruidssluier
Jammer

Jammer dat je een kritische noot oppikt met een tik terug. Waarom denk je dat ik reageer? Als ik niets zou weten had ik mijn mond gehouden.

De ouders opsplitsen is niet zo vreemd, er moet niet meer worden voortgeplant dus zorg je dat dat niet meer gebeurt, net zo simpel als in de mensenwereld.

Met de jonkies van nu zoek je een oplossing. Waarom is splitsen zielig en laten opvreten niet?
Ze hoeven niet alleen te zitten toch? Je moet alleen pa en ma splitsen.

Kaaskopje
Bruidssluier

Als het overkwam als een tik terug, dan sorry. Maar ik vind het een wonderlijk advies om mannetjes en vrouwtjes te scheiden. Je denkt m.i. dan toch teveel als mens en niet als vis. Als je gewoon een aquarium in huis hebt zoals wij, heb je niet allerlei bakken eromheen. Hooguit voor zieke vissen. Als je een Black Molly in een kweekbak laat bevallen, kan dat zoveel stress opleveren, dat dit juist ellende veroorzaakt. Dat heb ik van een andere ervaren aquariumhouder tenminste😊.

Flanagan
Black Molly

We hadden vroeger ook black Molly’s. Maar dit waren zulke rovers; de babyvisjes van andere soorten, vraten ze op.
We hebben vrij spoedig de black Molly’s door de wc gespoeld.
Niet diervriendelijk, maar het was achteraf ook een verkeerde keus deze rovers in het aquarium te doen.

Tetra’s zijn leuk. Had je een zakje tetra’s eerst laten klimatiseren door het zakje een tijdje in het water te laten hangen?
Ik zou de black molly’s eruit halen en vervangen met neontetra’s.
Probee4 het nog een keer, want het zijn leuke visjes met hoge kijkkracht.

Een aquarium is om van te genieten, lekker ontspannend naar te kijken en die beestjes te observeren.

Kaaskopje
We doen alles volgens wat we lezen en ons verteld is

De Molly's eten hun eigen kroost kennelijk niet op. Er zijn 10 kleintjes. Ook twee jonge zwaarddragers.

Ik vind de Molly's mooier dan ik in mijn geheugen had. Ik wil er ook nog een paar gele bij, Molly Mix. Maar dan moeten we eerst de jonkies kunnen onderbrengen. We houden er een of drie van. De tetra's zijn vrees ik toch door iets met het water of stress fout gegaan. Maar daar leren we van. Schade en schande enzo 😅

Lou
Tetra's

Zelfs toen ik door schade en schande wijs geworden was en blij met een bak vol gezonde visjes en uitstekend water, hielden de kardinaaltetra's het niet vol. Het kan toeval zijn natuurlijk. Maar ik heb dus zeker drie keer een nieuw schooltje kardinaaltjes gekocht, ze gingen telkens dood. Extra kwetsbare diertjes? De guppen deden het uiteindelijk het beste. Véél te goed zelfs, ik had hetzelfde probleem als jij maar dan met guppen.