Home » Forum » Welke hond voor oude mensen

Welke hond voor oude mensen

47 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hondje
Welke hond voor oude mensen

Schoonouders, 75 en 80 willen eigenlijk nog graag een hond. Ze zijn goed ter been, passen nog graag op onze hond en die van hun dochter.

We hebben al beloofd dat als zij niet meer voor een eventuele hond zouden kunnen zorgen, de hond bij ons terecht kan. Ook als ze op vakantie gaan kan de hond bij ons of bij hun dochter terecht.

Voor schoonouders zelf zou het goed zijn om een hond te hebben, hebben ze een reden om regelmatig naar buiten te gaan. Bovendien zijn ze gek van honden, altijd al geweest.

Maar toch een stap om nu nog een hond te nemen en ze denken er zeker niet lichtzinnig over.

Willen jullie eens meedenken? Wat voor hond zou geschikt zijn? In ieder geval geen hond die kilometers moet lopen, geen hond die erg vaak gekamd moet worden of enorm veel haren verliest. Ook zeker geen pup, het mag ook echt een oudere hond uit een asiel zijn. Om wat gerichter te kunnen zoeken, hoor ik graag tips. Zelf denken ze aan een poedel maar zoveel keus is daar niet in.

Sally MacLennane
De kracht van social media

Een oudere hond, bijv. uit een asiel. Of roep eens binnen je vriendengroep op Facebook dat je een oudere hond zoekt. Er zijn vele dierengroepen waar zo nu en dan een hond van een overleden of ziek baasje wordt aangeboden en die worden door veel mensen, waarschijnlijk ook je FB-vrienden gevolgd. Die zullen je dan graag willen tippen.

Zo ben ik ook aan mijn huisdieren gekomen.

Kaaskopje
Wat vinden júllie een leuke hond?

Als de hond later bij jullie moet wonen, mocht dat zo lopen, lijkt het mij niet onbelangrijk dat jullie de hond ook lief en leuk vinden. Dus wat is jullie smaak op hondengebied?

Dendy Pearson
Een gezellig boomertje

Dat wordt dan een gezellig boomertje. Die hoeven geen kilometers te lopen en zijn makkelijk in een ander gezin in te passen.

Alleen vind je ze niet zo snel in het asiel. Volgens mij kun je bij een asiel ook melden wat je zoekt en dan kan een hondje wat herplaatst moet worden direct naar de nieuwe eigenaar.

Ely
Mijn twee centen

Inderdaad via social media herplaatsers in de gaten houden. Mijn zusje heeft een snoes van een bejaarde labrador gehad en mijn buren een olijk ruwharige teckeltje. Allebei door persoonlijke omstandigheden van de eerste baasjes (scheiding, ziekte) op social media geplaatst en zo een nieuw thuis gekregen. Juist de wat oudere honden zijn denk ik geschikt. Hebben vaak minder behoefte aan beweging en zijn wat moeilijker te plaatsen omdat gezinnen liever een jongere hond hebben om de kinderen een vroegtijdig verlies te besparen.
Ik ben benieuwd, zou het leuk vinden als je nog komt vertellen of er van gekomen is. Wij kunnen helaas nu geen dieren hebben, maar ik smelt geregeld bij de verschillende oproepen op Facebook.

wil40
Poedel

http://www.poedelpups.nl/item/van-klein-nulland/

Een poedel is zeer geschikt. Ik keek eens bij de poedelclub en vond eenvoudig een recent nestje. :-)

Dees
hond of krantenwijk

Mijn tip is eigenlijk al gegeven. Ga naar het asiel en meld je aan bij de diverse plaatsingssites voor oudere honden. Hoewel het natuurlijk wel zo is dat de meeste honden echt wel behoefte hebben om dagelijks 3/4 keer eropuit te gaan, logisch ook en daar heb je ook een hond voor.

Ze zouden zichzelf ook als hondenoppas kunnen aanmelden. Elke dag een vaste hond van de buren die ze uitlaten bijvoorbeeld omdat de baasjes moeten werken of gedurende het jaar diverse oppashonden met de vakanties.

Je zegt dat de hond ook is om te zorgen dat ze naar buiten gaan. Wij hebben in de wijk een oudere krantenbezorger gehad die vanwege dezelfde redenen een krantenwijk heeft genomen.

Kaaskopje
Dees

Een stapel kranten kwispelt niet als je thuis komt en komt niet gezellig bij je liggen. Voor sociale contacten is het ook niet echt van toegevoegde waarde om krantenbezorger te worden. Wij hebben een hele kennissenkring erbij gekregen sinds wij opnieuw aan honden zijn begonnen 3 jaar geleden vanwege dezelfde reden. En we zijn dol op de honden. Die band had ik vroeger niet zo met folderpakketten:-).

Dees
Kaaskopje

Onze buurman had veel vaste plekken waar hij praatjes had en koffie dronk op de dagen dat hij de kranten rondbracht. Dus ik denk dat het qua sociale contacten ook wel goed zit.

Fruitella
link asiels

Er is een site waar veel asiels hun dieren op zetten. Als je een geschikte hond denkt te hebben gevonden en het asiel is niet in de buurt, bel ze voor een afspraak (misschien kan je de hond even bespreken. Je kan ook zoeken op ras, ed..

http://www.dierenasiels.com/

Kaaskopje
Dees en de rest:-)

Dan is je buurman een bofferd, dat meen ik echt. :-) Maar dat moet je ook leuk vinden.

Ik zet afgelopen week tegenover een oudere vrouw in de bus. Ik vroeg eerst of ze bezwaar had dat mijn hond bij haar kwam zitten. Oh nee, héérlijk álle honden! Ze was 85 jaar en tobde een beetje over het feit dat haar ook oude hond het niet lang meer zou maken. Ja en wat dan? Ze kon eigenlijk niet zonder. Ze ging er al wel vanuit dat ze dan niet meer opnieuw moest beginnen, maar daar kon ze eigenlijk wel om janken. We hebben het busritje gezellig vol zitten kletsen en ik wist dat ik op haar leeftijd ook zo zal zijn. Als je zo gek op honden bent, dan hoop je tot hoge leeftijd van honden te kunnen genieten. Tot het niet meer verantwoord is. Maar als je kinderen zo'n mooi aanbod doen als van TS, kan het lang aan met of het verantwoord is, zolang TS maar beseft dat hún verantwoordelijkheid niet iets van over 5 jaar is, maar vanaf dat de hond in huis is. Een soort co-ouderschap, maar dan met hond als inzet :-).

Kaaskopje
Hondje

Moet het eigenlijk een volwassen hond zijn, of willen ze echt nog aan een pup beginnen?

Dees
tja

Nou kaaskoop ik zou zeggen lees het berichtje eens dan zie je wat ze zoeken.

Marjoleine64
Mijn oude tante

Mijn oude alleenstaande tante had in haar laatste jaren een klein hondje. Geen idee welk ras, lijkt een beetje op een maltezer of bolognezer (ff gegoogled, ik heb echt nul kennis van honden). Heel lief beestje, goed opgevoed. Daarvoor had ze een mechelse herder, dus wel even wat anders. gelukkig had ze ook een paar goede vriendinnen met honden, waarvan ze met één via een testament geregeld had dat die het hondje zou overnemen na haar overlijden. We wisten nl. dat ze het niet heel lang meer zou maken (longkanker). Die vriendin heeft het hondje ook meerdere keren opgevangen toen tante in het ziekenhuis lag. Toen tante een scootmobiel kreeg heeft het hondje geleerd om daarop te komen zitten voor de lastige stukjes (lift, oversteken etc). Echt ideaal voor oude mensen, en zoals gezegd mijn tante had ook het vervolg prima geregeld. Binnen de familie is niemand die iets met honden heeft. Zoals ik hierboven lees hebben jullie het met je ouders ook al goed geregeld, dus blijft alleen nog het uitzoeken van het hondje. Veel succes ermee!

Kaaskopje
Ach ja Dees

Ik heb daar blijkbaar tot tweemaal toe overheen gelezen :-)

Kaaskopje
Tibetaanse spaniel

Ik vind boomertjes, westies, of hoe ze ook heten best leuk, maar daar zijn er al zoveel van. Daarom heb ik eens naar andere rassen gezocht. Een Tibetaanse spaniel bijvoorbeeld. http://www.tibbies.nl/puppies/herplaatsing/

Kaaskopje
Volwassen hondjes
Taxi
Die

Die moet je met kammen wel bijhouden en dat was niet gewenst. Mocht ook niet teveel haren, dat wordt al snel lastig. Is een chiuaua niets? Handzaam, niet te ver lopen, lekker op schoot, redelijk gladde vacht ook de langharige soorten en zo klein dat t wel wat haar scheelt ;-)

Kaaskopje
Ah jammer,

nu krijg je ze allemaal. Ik zat te kijken naar o.a. Shire, Paolo.

Kaaskopje
Taxi

Sinds wij veel omgaan met mensen met chihuahua's ben ik niet meer zo anti als voorheen. Het zijn best stoere hondjes als je ze de kans geeft. Maar écht mooi vind ik ze niet met die bolle oogjes, echt goed is dat ook niet. Toch sluit ik niet uit dat ik op latere leeftijd nog eens overstag ga. Ze zijn heel handig voor mensen in een scootmobiel.

Sally MacLennane
Chihuahua

Het probleem met veel chihuahua en andere handtashondjes is, dat ze niet goed worden opgevoed. Ze waren een tijdje in de mode en ik heb toen echt tandenknarsend moeten toezien hoe baasjes hun chihuahuaatje angstig preventief optilden als mijn niet eens zo grote, en vooral niet wilde hond naderde. EN dat gezeul in een tasje is wel schattig maar zou ik alleen doen als ik echt onderweg was in een trein of zo. Niet als accessoire tijdens het shoppen en flaneren!

Ik ken gelukkig ook mensen die hun chihuahua gewoon als hond behandelen. En dan zijn het leuke hondjes!

Het is jammer dat ze zo duur zijn (al snap ik best waarom), maar mijn volgende hond was anders een chihuahua geweest. Vooral vanwege het formaat, ik vind mijn huidige hond net even te onhandig qua maat om mee te nemen zonder eigen vervoer, maar niet als accessoire.

Taxi
H..h

Mijn h's waren verdwenen, wat staat dat raar..gaat goed. Een beetje goed opgevoede chihuahua (met h;-)) kan echt een leuk te verzorgen hondje zijn. Wel kwetsbaar, want ze zijn eenhaps crackers voor andere honden. Een beet en weg is je hondje, een duw van een lompe goedzak en een rugje knakt. Ik snap de zorgzaamheid daarom wel. En een chihuahua zelf denkt groot natuurlijk ;-)

Maar opvoeden moet je altijd doen, helemaal waar. Je wilt geen valse viervoeter van opa en oma in huis.

Mijn oude 80+ buurvrouw is helemaal opgefleurd na het overnemen van een Maltezer en op haar manier brengt ze haar maniertjes bij en ze begrijpen elkaar met een simpel gebaar of geluidje. Echt heel leuk om te zien hoe ze elkaar laten stralen.

Kaaskopje
En is er al een keus gemaakt?

:-)

Mariola
Hulphond

Is een gepensioneerde hulphond misschien iets voor je schoonouders? Deze honden zijn niet meer heel jong, en over het algemeen superlief en heel goed opgevoed. Na ongeveer zeven of acht jaar "dienst" mogen ze van hun welverdiende pensioen gaan genieten. Het is dan mogelijk om ze te adopteren (maar er is soms wel een wachtlijst voor).

Triva
tip

Ik ben lid van een facebookgroep met asieldieren en deze week stond daar een hond van 12 jaar bij. Dat soort honden lijkt me ideaal.

Kaaskopje
Oude asielhond

Hoe triest het ook is, zou ik echt geen 12 jaar oude hond willen. Dan kun je op je klompen aanvoelen dat je snel te maken kunt krijgen met ziek en zeer en hoge dierenartskosten. Geen dierenverzekeraar die zo'n oude hond nog wil verzekeren.

Triva
ach ja

Er zijn ook mensen die dat gewoon kunnen betalen Kaaskopje en een verzekering kost ook geld.

Ik had die hond via deze facebookgroep: Nederlandse asielhonden ter adoptie

Er staan nu twee chihuahua's op van 11 jaar. Waarom zou je een oudere hond geen goed thuis willen geven? Die van 12 moest herplaatst worden ivm het overlijden van het baasje.

Kaaskopje
Triva

Ik zag laatst dat mensen een hond van 14 hadden opgenomen en ik vind dat heel mooi. Ik vind het echt bewonderenswaardig dat mensen dat doen. De kosten die een oude hond met zich mee kan brengen, zou voor mij nu wel een reden zijn om het niet te doen. Zou ik er geld genoeg voor hebben, dan zou ik er ook goed over na willen denken. Als ik een hond al zou kennen, zou ik het denk ik (indien mogelijk dus) meteen doen, dan heb ik er al een band mee.

Een verzekering kost inderdaad ook geld, maar we hebben de premie van een van de honden er dit jaar al meer dan uit, dus ik ben blij dat we verzekerd zijn.

lennest
rustige hond

Ik vond deze link: http://uitgelatenhond.nl/de-10-meest-rustige-hondenrassen of deze: http://www.hondenmania.nl/tips-weetjes/geschikte-familiehonden/

Ik heb bij google ingetypt: rustige hond en familiehond.

En het hoeft toch niet persé een rashond te zijn? Een hond van onduidelijk ras kan toch ook? Ik begreep dat juist dit soort honden vaak sterker zijn dan rashonden, zeker als het gaat om de populaire honden die zo vaak doorgefokt zijn. Natuurlijk moet je de achtergrond weten, dat dat zou ik ook doen bij een rashond.

Ik zou zeker naar het asiel gaan, zij weten echt wat ze moeten adviseren plus je helpt er een hond en het asiel mee! Ga samen naar het asiel, vraag om een proefplaatsing, of ga eerst een paar keer met een hond wandelen of neem een hond een keer een middagje mee naar huis. Dan kun je ook zien of het formaat past, je schoonouders de hond de baas kunnen en meer van dat soort dingen.

Hondje
Nog geen beslissing genomen

Schoonouders zijn eerst op vakantie en dan gaan ze er samen eens goed over praten. Aan de ene kant willen ze heel graag maar het is toch een heel besluit.

En toch ook lastig wat ze zouden willen hebben. Al te oud is ook niet handig denk ik, ze willen er nog wel een paar jaar mee kunnen wandelen. In de asiels zit voor 70% vechthonden las ik deze week. Kijken naar onze eigen voorkeur heeft geen zin, wij hebben zelf een labrador en dat is wel wat ik in een hond zoek.

Een gepensioneerde hulphond lijkt me geweldig. Ik ga maar eens op allerlei facebookpagina's kijken!

Leuk al die reacties!

Kaaskopje
Hondje

Bij de stichting van onze jongste hond zit momenteel een kruising/mix, kleiner dan een labrador, maar wel een uiterlijk wat er op lijkt.

Dit is het verhaaltje over de hond:
Petals

Petals Dit meisje verblijft vanaf pups af aan in het asiel in Spanje. Haar hoogte is klein/middel slag Ze heeft lijkt op een mini labrador met een zachtaardig en lief karakter. Ze kan goed omgaan met andere honden en ze is gewend aan mensen + kinderen. Ze zal een geweldige familie hond worden. Teefje van ongeveer 11 maanden oud. Petals zal gesteriliseerd naar Nederland komen. Wanneer zij na reservering naar Nederland komt is zij gevaccineerd,ge-chipt,tegen vlooien en wormen behandeld en neemt zij haar paspoort mee. Dit de foto: http://mjmdogsfoundation.nl/teefjes/?wppa-occur=1&wppa-album=1690&wppa-p...

Je hebt wel kans dat ze nog zindelijk gemaakt moet worden. Bij ons heeft dat met een pup van 4 maanden een maand geduurd.

Pagina's