Home » Forum » Beide ouders onregelmatig werken

Beide ouders onregelmatig werken

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
RicLauRocco
Beide ouders onregelmatig werken

Hallo allemaal,

Ik vroeg me af hoe andere mensen het voor elkaar krijgen om het goed te regelen thuis als je beide onregelmatig werkt, ik zit in het OV en mijn vrouw in de zorg. Het is lastig om van van te veranderen Als je beide een vast contract heb en een koophuis moet betalen. Maar het is soms wel erg zwaar bijv als ik snachts 02.00 thuis kom ee mijn vrouw heeft daarna vroege dienst. Je komt aan heel veel slaap te kort. Hij gaat nu 2 ochtenden naar de PSZ en verder veel puzzelen met onze roosters iedere maand weer. Bijvoorbeeld een flexibele gastoustouder voor de gaatjes in de middag maar dat is dus elke week anders . Nu regelen we het met over moeders qua oppas maar die werken ook nog gewoon. Hoor graag tips hoe andere dit doen. Ons motto nu is al geworden die paar dagen in de maand dat we samen vrij zijn is gezins dag voor leuke dingen.
Onze zoon is 2 jaar en 2 maanden oud

MarSy
Gastouder

Inderdaad flexible gastouder regelen en op basis van rooster per maand afspraken maken.

Bijvoorbeeld in de ochtend naar gastouder als jij late dienst hebt gehad, je vrouw brengt jullie kind dan en jij haalt na een paar uurtjes op.

Wij hebben dat ook jaren zo gedaan, was ideaal. De ene week ging kind 3 halve dagen naar gastouder, dan weer 2 hele dagen, dan een weekje niet, de zoektocht naar een geschikte gastouder duurde wel lang...

RicLauRocco
Reactie

Excuses voor de typfouten. Zie het nu pas. Zit een peuter mee te typen. Het enige wat ik lastig vind van een gastouder is dat wij vervelende tijden werken. Bijv 7 uur beginnen in de zorg en om 5 uur smorgens in de tram. We willen niet dat hij er last van heeft in zijn dagritme. Dat hij bijv heel vroeg uit bed gehaald moet worden op naar dagopvang of gastouder te brengen (peuterspeelzaal is gewoon voor zijn ontwikkeling niet zozeer voor oppas)

Het meest hebben we oppas nodig tusse 13.30 en 16.00 dan werken we contra. Maar ook dat is niet ideaal als hij vaak alleen mama of papa ziet.

Blijft lastig..

MarSy
Ideaal plaatje

Van gezellig als gezin samen in het weekend dingen doen loslaten.

Wij zijn ook geen standaard gezin, maar hebben veel momenten samen. Doordeweeks tussen de middag samen eten, na school met allen naar speeltuin terwijl de rest op werk zit, het ziet er alleen anders uit, het is niet minder of slechter.

Als je met de gastouder kan afspreken dat je je kind kan brengen in pyjama en hij daar kan ontbijten en aankleden is dat een mogelijke oplossing, hoeft hij niet heel vroeg wakker te worden. Het komt echt niet elke dag voor.

Ik werk nu kantoortijden en zie mijn kinderen en partner minder vaak dan toen we beide onregelmatig werkten

Flanagan
Au pair

Als in jullie huis een kamer vrijgemaakt kan worden voor een au pair, hoeft je kind niet bed gehaald te worden.
Au pair is niet alleen aan de welgestelden besteed; ook minder welgestelden gaan kiezen voor deze uitweg wanneer ze een kamer kunnen vrijmaken die voldoet aan de eisen van de organisatie die au pairs bemiddelen.

Antje
Of

Zoek een flexibele gastouder die bij jullie thuis wil komen. Dan kan je kind zijn eigen ritme houden. 't is even zoeken, maar ze bestaan.