Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Paal

Paal

07-09-2009 om 11:14

Betalen [kosten oppas]

Dag,
Ik zou graag willen weten wat jullie voor een oppas betalen.
Dochter, bijna 15, pastte op zaterdag op op 3 kinderen, 2, 5 en 7 jaar. Oudste had ook vriendinnetje bij zich. Van half 2 tot half 7. Alle kinderen, ook vriendinnetje, moesten eten, broodje. Wat betalen jullie in zo'n geval? Ze past ook wel eens 's avonds op. Ook dan wordt er slechts 2 euro per uur afgerekend. Ik vond dat erg weinig, maar misschien is dat normaal? Het was haar eerste adres, bij anderen krijgt ze 2,50 per uur. Ook als de kinderen slapen.

Bedankt voor jullie antwoord.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mamvantwee

Mamvantwee

07-09-2009 om 13:24

Van de site van het nibud

Ik heb even voor je gekeken op de zite van het Mibud, dat is misschien een goede richtlijn. Zelf betalen wij onze oppas voor het 's avonds oppassen 3 to 4 euro per uur (we ronden altijd af naar boven), voor 2 kinderen die nog in bed gelegd moeten worden.
------------
Wat betaalt u voor een informele oppas?
Het tarief dat u afspreekt met een informele oppas, hangt af van het aantal kinderen waarvoor u opvang nodig heeft. Voor één kind is tussen de €3 en €4,50 per uur een redelijke vergoeding. Deze vergoeding is puur en alleen voor het oppassen. Dit bedrag heeft dus geen betrekking op extra werkzaamheden. Als uw kind veel aandacht vraagt, kan dit bedrag aan de lage kant zijn. Voor 2 kinderen wordt een bedrag tussen €4,50 en €6 per uur aangehouden, bij drie of meer kinderen tussen €6 en €7,50.

's Avonds babysitten
Een scholier die 's avonds oppast, kunt u een vast bedrag per avond geven of een uurbedrag van €2 tot €3. Na twaalven kunt u het dubbele tarief afspreken. Blijft de oppas slapen, dan kunt u het beste een bedrag voor de nacht afspreken, bijvoorbeeld €6. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van de leeftijd en ervaring van de oppas. Maar ook of de kinderen al in bed liggen als de oppas komt, of naar bed gebracht moeten worden.

Mamvantwee

Mamvantwee

07-09-2009 om 13:25

Zpelvauten

Tjonge, typen gaat me slecht af vandaag...

Site, Nibud, tot...

Hillary

Hillary

07-09-2009 om 15:45

Weinig

Ik vind het wel weinig. Ik betaal onze avondoppas van net zestien ongeveer 3 euro per uur en rond naar boven af. Soms moet ze avondeten met de kinderen (pizza opwarmen oid). Kinderen zijn 9 en 10. 's Middag is ook een stuk meer werk lijkt me dan gaat het nog eens om 4 kinderen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.