Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Annemarie van Rheenen

Annemarie van Rheenen

19-08-2009 om 15:03

Bso geen plaats

Het is weer zover, kind nummer 3 gaat naar school en wederom belt de bso dat ze haar niet volledig kunnen plaatsen en dat het so wie so uitgesloten is dat ze bij haar broer en zus geplaats kan worden. Heeft iemand nog ideeën of suggesties wat wij kunnen proberen? Bij onze tweede was het hetzelfde gezeur, begin goed moe te worden van de machtspositie waarin de bso's zitten, ze zitten overvol, maar je kan ook geen kant op. Andere optie is gastouder of stoppen met werken.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minet

Minet

20-08-2009 om 09:10

Macht?

Bso's hebben een machtspositie?
Dit snap ik echt niet. BSO's zijn nl. heel vaak afhankelijk van de ruimte die een school kan bieden, of afhankelijk van bestemmingsplannen waarin te weinig ruimte is geschapen voor de snel gegroeide kinderopvangsector. Daarbij zal een eenmaal geplaatst kind minimaal 6 jaar deze plek bezet houden, er is dus simpelweg niet zoveel doorstroming.

Het probleem ligt bij jou, jij hebt blijkbaar maar op 1 paard gewedt, de bso is vol, en jij bent blijven hopen dat het wel zou gaan lukken, ondanks de ervaring dat het bij kind 2 ook niet meteen lukte.
Je zult dus als een haas nu een alternatief moeten zoeken, inderdaad bij een gastouder. Helaas zijn er niet veel gastouders voorhanden die bso-tijden willen draaien, ze vangen liever de hele dag een kindje op.
Het informele circuit is ook nog een optie, je hebt dan alleen geen recht op kinderopvangtoeslag.

Blijven bellen & 'zeuren'

Je schrijft dat ze haar niet volledig kunnen plaatsen; wel 1 of meer dagen die je wil, maar niet alle dus lees ik daaruit. Daar zou ik dan mee beginnen, en de bso elke maand bellen en vragen hoe het zit met de voortgang van de wachtlijst. Dat bleek bij ons te helpen. En voor de tussentijd: een andere oplossing zoeken. Schuiven met werktijden, ouderschapsverlof (voor beide opties: voor jou en/of vader van de kinderen), gastouder, informeel circuit - wat maar bij je past en eventueel voorhanden is.
Dat de jongste niet bij broer en zus (in de groep?) komt zou ik weer geen enkel probleem vinden; als het om een andere locatie gaat is dat weer een ander verhaal.
Caroro

Op kdv houden totdat er plaats is?

Waar zit ze nu? Zit ze op een KDV van dezelfde organisatie? Misschien mag ze nog even op het KDV blijven voor 1 van de probleemdagen? Als ze 4 zijn dan zijn ze toch nog niet leerplichtig. Ik denk zelfs dat je dat nog wel vergoed krijgt van de belastingdienst, die kijken naar bestede uren, niet naar tijden.... Moeten ze het wel als BSO op de factuur zetten waarschijnlijk.

Dat het een landelijk probleem is met de BSO opvang is een feit, zoals Minet zegt. Het ligt niet aan de macht van de organisatie. Overial is BSO een onaantrekkelijke vorm van opvang waarvoor bijna geen personeel te krijgen is (werktijden!) en zijn bestemmingsplannen (oud) niet toegespitst op dit soort ondernemingen in de buurt van scholen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.