Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
rozenstruikje

rozenstruikje

14-04-2009 om 19:57

Gebeld worden door kdv voor ziek kind

Vandaag kwam ik mijn zoontje van het kinderdagverblijf ophalen om half zes en als een zielig hoopje, gloeiend heet, lag hij op een matje in de hal te huilen. Alle kinderen waren buiten aan het spelen.
Ik sprak de leidster aan en die gaf aan dat hij al vanaf half drie, na zijn middagslaapje, ziek was. Ze hadden toen al 39 graden koorts gemeten en hij was de hele tijd hangerig en huilerig geweest.
Ik was dus niet gebeld door het kdv anders was ik hem natuurlijk komen halen! Ik vroeg waarom ze niet gebeld hadden en dat was enerzijds door een communicatiefout tussen de leidsters door drukte van/ met de kinderen en anderzijds omdat ze dachten dat ik hem toch niet eerder zou komen halen (!). Hoe halen ze het in hun hoofd vraag ik me dan af, want tot nu toe ben ik altijd gekomen als hij ziek was ze ze belde, in december tot drie keer toe. Maar het duurt nou eenmaal drie kwartier tot een uur voor ik er ben, ik werk helaas niet in de buurt.
De leidster heeft haar excuses aangeboden en vond ook dat ik (of de vader) gebeld had moeten worden.
Dit was echter een tijdelijke invalleidster. Ook de vaste leidster, die om half zes al naar huis was, heeft mij niet gebeld.
Kan ik haar er morgen nog op aanspreken (zoontje gaat morgen niet naar de creche, ik zou dan even opbellen)?
Nou ja, wat zouden jullie doen?

Rozenstruikje
(zoontje ligt met paracetamol in zijn bedje te gloeien)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
judiths mama

judiths mama

14-04-2009 om 20:03

Zeker bellen

Wat zielig, dat hij alleen in de gang lag te huilen. Waarom was er geen leidster bij? Ik zou er bij de vaste leidster zeker nog even op terug komen. En ook al weten ze dat je even tijd nodig hebt om te komen, dan wil je toch zeker op de hoogte zijn van het feit dat je kind ziek is? Ze moeten altijd even bellen, al is het maar om te overleggen. Tjonge, ik zou hier goed pissig over zijn!

Saskia

zon

zon

14-04-2009 om 20:19

Ze hadden je zeker moeten bellen. Vooral omdat ze hem geen aandacht konden geven en hij zich duidelijk niet lekker voelde en huilerig was.
Onze zoon hebben ze ook een keer met koorts op het kdv gehouden. Ze kwamen er toen na het middagslaapje achter dat hij koorts had en niet in orde was. Mijn man en ik zijn echter altijd vroeg (meestal 16.30) en er was een leidster die alle tijd had om mijn zoon de rest van de middag lekker op schoot te houden. Aangezien zoon rustig tegen haar aan lag en verder niet huilde hebben ze gewoon gewacht tot wij hem kwamen halen. Ze hadden me zeker mogen bellen maar ik vond het erg prettig dat ze het zo opgelost hebben. Voor dochter hebben ze wel een keer gebeld. Die voelde zich duidelijk niet lekker en wilde gewoon naar huis.
Ik zou zeker bellen morgen om het nog eens te bespreken. Het kan gewoon echt niet dat ze een ziek kind, alleen, op de gang, laten huilen. Zijn ze nou helemaal..... Misschien zou ik zelfs de leidinggevende hierover aanspreken.

dc

dc

14-04-2009 om 21:13

Protocol

vraag eens of er niet een protocol voor is? Bij mij op de creche wordt standaard bij 38,5 graden de ouders gebeld en overlegd. Dan vertellen ze ook of het kind zich nog wel vermaakt of eigenlijk enkel aan het huilen is. Maar in elk geval ben je op de hoogte.

Ik zou er zeker nog een gesprek over aangaan, want dit is echt te erg voor woorden.

Bellen

raar dat ze niet bellen! hadden ze wel moeten doen..
wij moesten dat geloof ik idd bij 38,5 en volgens mij was dan ook de regel dat je je kind moest halen...
maar ik vind ook gewoon dat een ouder het moet weten als het kind niet lekker is! en dan het kind zeker niet op de gang leggen op een matje en hem alleen laten als die huild!

Asa Torell

Asa Torell

15-04-2009 om 20:46

Zielig hoor

Ik zou er zeker op terugkomen, al zou ik er zelf niet zo gauw aan denken om daarvoor speciaal op te bellen. Ik zou denk ik eerder bij de volgende keer brengen er nog eens over praten, live lijkt me makkelijker dan aan de telefoon. Ik zou wel met nadruk inderdaad nog eens laten weten dat je echt veel liever gebeld wordt en het echt NIET leuk vond.
Beterschap voor je zoontje!

Linda99

Linda99

15-04-2009 om 21:44

Ik zou....

even de locatiemanager aanspreken. Die stuurt de leidsters aan en vaak werkt communiceren over dit soort kwalijke zaken dan beter (zit in de OC en weet dat locatiemanager graag op de hoogte van klachten is)

Bij ons is het gelukkig beter geregeld. Ik werd zelfs gebeld met de mededeling dat de eerste waterpokken zichtbaar waren maar dochter niet ziek was (ik hoefde ook niet te komen). Ze belden om te zeggen dat als ik nog iets in huis moest halen ik dat mooi even kon doen.

En vorige week toen ze ziek was hebben ze haar toen ik onderweg was om haar te halen op de bank gelegd met een dekentje en kussen terwijl de groep ernaast zat te lunchen en de leidsters haar zo in de gaten konden houden. Ze lag heerlijk te slapen

Zo hoort het dus en dat mag je gewoon eisen!

Beterschap voor de kleine!

rozenstruikje

rozenstruikje

16-04-2009 om 20:45

Gebeld

Ik heb woensdag toch nog even gebeld en gesproken met de leidster die vaak het hoofd vervangt/ vertegenwoordigd.
Zij zei dat er echt iets fout was gegaan want dat er altijd gebeld moet worden als de koorts hoger is dan 38.5 of wanneer het kind ziek toont (niet spelen, hangerig, huilerig, etc). Ze bood haar excuses aan en zou het nog opnemen met de betreffende groepsleidsters en van hen zou ik dan nog horen. Zoontje is nog steeds ziek dus ik heb hen nog niet gesproken. Ben benieuwd of ze er nog op terug komen.

Dank voor jullie reacties, Rozenstruikje

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2009 om 12:57

Rozenstruikje

Is je zoontje alweer beter? En heb je de leidsters zelf nog gesproken? Ben wel benieuwd hoe ze er achteraf tegenaan kijken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.