Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
milla

milla

29-10-2008 om 20:06

Geen begeleiding bij taxi bso

Gisteren hoorde ik op het schoolplein de leiding van de bso aan de kinderen vertellen dat vanaf volgende week er geen begeleiding meer mee zal rijdne op de taxi. De kinderen (ook de kleuters!) moeten dan zelf naar de taxi lopen, de taxichauffeur mag de taxi niet verlaten. Ik heb vandaag de BSO opgebeld om te vragen hoe het zat. Het verhaal blijkt dus te kloppen. Ze doen dit al zo op andere lokaties en er is nog nooit was misgegaan. Nu blijk ik de mazzel te hebben dat mijn kinderen naar de enige uitzondering gaan omdat er veel kinderen mee moeten, en bij hen blijft dus wel een begeleider aanwezig. Toch vind ik dit zeer verontrustend. Wat doet een taxi chauffeur als er een kind niet komt opdagen. En het is altijd redelijk onoverzichtelijk op zo'n school, met al die ouders en auto's. Hoe gaat dit bij jullie??

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
marie

marie

29-10-2008 om 21:51

Al heel lang

Hallo
Tot een aantal jaren geleden werden de kinderen van groep 1 t/m 3 door de taxichauffeur uit de klas gehaald. Kinderen vanaf groep 4 werden zelfstandig genoeg geacht omdaar zelf naar toe te lopen. Daarna zijn de eisen voor de chauffeurs veranderd zijn - ze mogen inderdaad niet meer bij het busje/de taxi vandaan.
Sinds die tijd worden de kinderen van groep 1 t/m 3 op de school van mijn kinderen naar het taxibusje gebracht door de directeur van de school en als die niet kan door de conciƫrge. En dat werkt hier dus al jaren prima. Ik zie ze geregeld lopen op mijn vrije dagen.
De kdv-organisatie heeft hierover met de scholen afspraken gemaakt trouwens. Het is trouwens iets vrijwilligs voor scholen, ze hoeven het niet te regelen.
Begeleiding van het kdv gaat alleen de eerste keer mee om te wennen.
Uit jouw verhaal begrijp ik dat alle kinderen dus zelfstandig naar de taxi lopen en dat de jongste kinderen niet vanuit school begeleid worden? Wellicht is het een idee om dat voor te stellen bij de kdv-organisatie? Eventueel via de oudercommissie? Wellicht zijn er vaker vragen over geweest.
succes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.