Home » Forum » Huilen bij de oppas

Huilen bij de oppas

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mamafeb19
Huilen bij de oppas

Hallo allemaal!

Ik zit met mijn handen in het haar. Mijn dochtertje van 11 weken lijkt niet langer dan 2 uurtjes bij de oppas te kunnen zijn. Het is de bedoeling dat als ik weer ga werken dat beide oma's oppassen. Ik begin over 3 weken weer.

Om te oefenen is nu 2x bij mijn schoonmoeder geweest. 1x 2,5 uur en de 2e keer 4,5 uur. Beide keren gaat alles vrij goed, maar op een gegeven moment raakt ze compleet overstuur. Niets helpt. Ik geef zo veel mogelijk eigen spullen mee zoals een spuugdoek met geur, haar babynestje, de wagen enz. Ze heeft 3 kwartier gehuild en viel uiteindelijk bekaf in slaap. Toen ik kwam had ze geen honger want bij aanleggen dronk ze niet.

Bij mijn moeder hield ze het 1,5 uur uit. Ze kreeg honger, maar pakte niet het flesje borstvoeding dat mijn moeder gaf. Na een kwartier krijsen werd ik gebeld en ben meteen gekomen, ze was weer compleet overstuur. Ik vind dit heel moeilik en kijk heel erg op tegen het werken.

Ik hoop dat iemand tips heeft, ik zie niet in hoe ik nu ineens een dag van 8 uur kan gaan maken op het werk. Gelukkig hoeft ze maar 1 dag in de week naar de oppas, de overige 2 dagen is ze gewoon thuis met haar vader.

specht
Tips

Kunnen de oma’s in het begin misschien in jouw huis oppassen zodat ze in het begin niet uit haar vertrouwde omgeving weg hoeft?
Geeft je man haar geregeld een flesje, zodat ze daar wel aan gewend is?
Ik ging voordat onze schoondochter weer moest werken geregeld langs, om voor haar te zorgen, en een flesje afgekolfde melk geven, zodat niet alles zo vreemd was.
Ondanks dat heb ik in het begin ook wel eens gehad dat kleindochter weigerde te drinken, en veel huilde. Uiteindelijk huilde ze zich dan in slaap want was niet te troosten. Ze wilde na het wakker worden dan wel drinken. Klinkt en was natuurlijk zielig, maar na een of twee keer ging was het erge huilen over.
Veel wandelen vond ze prettig, evenals een baarmoeder app, die in haar slaapkamertje stond.
Tegenwoordig huilt kleindochter nu 2 als haar moeder thuiskomt, want de weet ze dat ik wegga.

Mamafeb19
Oma's bij mij thuis

Helaas heeft 1 oma alleen een fiets als vervoer en ik woon een eindje uit de richting. De andere oma heeft duidelijk gezegd dat niet te willen doen. We gaan al geregeld langs bij de oma waar ze het vaakst zal zijn, ook heeft zij al eerder het flesje gegeven. We zullen dat de aankomende 3 weken ook blijven doen.

Knurf
Maar

Huilt ze thuis dan nooit? Ze zal thuis toch ook wel eens overstuur zijn? Dan besluit je toch ook niet om haar nooit meer thuis te houden?

Mamafeb19
Vreemd

Wat is dat een vreemde reactie. Er is wel een verschil tussen huilen en compleet overstuur krijsen. Dat laatste doet ze inderdaad thuis niet. Ik suggereer trouwens nergens om haar niet meer bij de oppas te brengen, maar vraag tips om het wat fijner te laten verlopen. 3 kwartier krijsen tot dat ze in slaap valt past niet in mijn manier van opvoeden en is voor geen enkel kind goed als dat structureel gebeurd.

Lente
Geeft de vader nu al geregeld een flesje?

Want thuis, veilig met de vader, is het ideale moment om het flesje te oefenen.

Guera
Slapen

Herkennen de oma's de slaapsignalen voldoende? Ruim 2 uur wakker is misschien te lang? Moet ze eerder slapen?
Ik zou inderdaad aanraden lekker te gaan wandelen
Went vast snel genoeg
Geef je eraan over dat het gewoon klote voelt die eerste periode. Het is niet anders en komt goed.

Flavia
Ritme vinden

zowel je dochter als de oma's moeten een ritme vinden.
Voor allen is het wennen. Hetzelfde zal voor jou gelden als je weer aan het werk gaat.

Misschien dat het wennen lukt als als jullie op bezoek zijn bij de oma's zij alles al doen terwijl jullie er bij zijn. Wellicht dat jullie dan zien wat oma's anders doen en dat jullie samen tot een ritme komen wat past bij jullie allemaal.