Home » Forum » In grote financiële problemen door kinderopvangtoeslag

In grote financiële problemen door kinderopvangtoeslag!

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
JaleB
In grote financiële problemen door kinderopvangtoeslag!

Op YouTube is vorige week het verhaal over de kinderopvangtoeslag van een ex-cliënt van ons in een filmpje gegoten en gepost.

Zie hier: https://youtu.be/XGERo27nVuY

Ik concludeer uit dit verhaal, dat jaar in jaar uit dit gezin door allerlei controle acties, onterechte stopzettingen en juridische procedures, door de Belastingdienst/ Toeslagen in grote persoonlijke én financiële problemen is gebracht.

De Belastingdienst/ Toeslagen heeft door de jaren heen aangetoond dat blijkbaar doorprocederen loont, burgers die in een normale situatie jarenlang nog recht zouden hebben op kinderopvangtoeslag komen niet niet meer toe aan hun recht.

Alsof dat niet genoeg is worden de problemen door de hoogste bazen van Toeslagen gebagatelliseerd.

Gelukkig heeft Boink zich nu ook aangesloten bij dit probleem.

Mag ik van de forumleden hun reactie hierop. Wat vinden jullie hiervan?

Krisje
En

waarom wil jij dit weten?

Helena Weremans
Wat ik ervan vind

Doet er niet toe want ik zie het verhaal van één kant.
En wat de andere forumleden ervan vinden doet er ook niet toe, want zij weten ook niet wat er allemaal speelt.

Een ex-client van ons, schrijf je. Wat ben je dan? Advocaat? Rechtswinkel? DAS rechtsbijstand?
Waarom wil je dit weten? Wil je meer mensen die dit is overkomen?

Wel vind ik de toon van het filmpje volkomen misplaatst. Een gezellige vrouwenstem die op opgewekte toon vertelt. De tekeningen passen ook niet bij de inhoud, ik vind ze wel heel leuk en duidelijk. Het verhaal wordt ook duidelijk verteld.

Jale Berk
Het probleem

Dit verhaal komt niet van één kant, dit is hét verhaal van een gezin die door Belastingdienst/ Toeslagen in de problemen is gebracht.

De Nationale Ombudsman heeft hier uitvoerig onderzoek naar gedaan. De resultaten van zijn onderzoek heeft hij op 9 augustus gepubliceerd. Het rapport heet "Geen powerplay, maar fairplay". In dit rapport komen beide partijen aan bod.

Helena Weremans
Dus?

Dus jij werkt bij de ombudsman?

wil40
4 uur geleden.

Voor de liefhebbers, er is gereageerd op het filmpje door de belastingdienst.

Ginny Twijfelvuur
Duidelijk

Leuk filmpje, en het verhaal dat verteld wordt, wordt vast ook duidelijk verteld. Maar is, zoals te verwachten valt na zo'n openingspost, nog niet eens een fractie van het werkelijke verhaal.

Lynn
Wil40

Wil jij de link van het filmpje van de belastingdienst hier posten?

Scheelt weer zoeken:-).

Verder: wel handig wat bekendheid hiervoor genereren. Als je zelf in een vergelijkbare situatie zit lijkt het handig om met dat advocatencollectief contact op te nemen. Het gaat om veel geld. En aangezien het gezin gelijk heeft gekregen, is dat bemoedigend voor andere ouders met soortgelijke problemen.

Wel erg trouwens, dat soort besluiten met terugwerkende kracht. Erg onzorgvuldig en als het klopt, ook heel slecht als er geen (goede) reden voor wordt gegeven. En dat nadat er volgens mij eerst gezegd was dat het goed zou komen.

Ja, die overheid.... En natuurlijk, waar gewerkt wordt vallen spaanders, maar als het zulke ernstige consequenties voor mensen heeft, mag de overheid er wel wat zorgvuldiger mee om gaan.

Jale Berk
Reactie van de nieuwe staatsecretaris Snel van Financiën

De directeur-Generaal Belastingdienst de heer Dr. J.J.M. Uijlenbroek heeft in opdracht van Staatssecretaris Snel van Financiën geantwoord op de adviezen van de Nationale Ombudsman.

Hier te vinden: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2017/11/10/bijlage-...

wil40
Lynn

De reactie stond onder het desbetreffende filmpje. Er stond maar één reactie en die was dus net geplaatst afgelopen avond.
Jale Berk heeft de link hier al neergezet zie ik.

Phryne Fisher
Fraude

De harde lijn van Toeslagen destijds was als gevolg van fraudesignalen. Er waren gastouderbureaus die namens ouders toeslagen aanvroegen en er dan met de poet vandoor gingen. De onschuldige ouders waren echter wel verantwoordelijk voor de schuld.
Als Toeslagen er milder mee om was gegaan of het wat langer had aangekeken hadden ze ongetwijfeld weer negatief in het nieuws gekomen omdat er zoveel gefraudeerd was en de belastingdienst niet adequaat had gehandeld. Ieder foutje van de Belastingdienst wordt immers breeduit in de media besproken.
Ik heb zelf ook het nodige gedoe gehad met Toeslagen. Een registratienummer van de bso dat niet klopte en direct een dreigbrief dat ik onterecht toeslag ontving, en een bezwaarschrift wat jaren getouwtrek opleverde en waar ik eerst 1200 euro moest terugbetalen om vervolgens over dat zelfde jaar 1600 terug te krijgen.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.