Home » Forum » Inschrijven meerdere opvangen mogelijk

inschrijven meerdere opvangen mogelijk?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wout123
inschrijven meerdere opvangen mogelijk?

Hoi!

Ik heb een vraag. Mijn vriendin is bijna 2 maanden zwanger. We wonen nu in Amsterdam maar willen (proberen) voor de zomer naar Haarlem te verhuizen. En dus oriënteren we ons op een kinderopvang in Haarlem.
We weten nog niet waar in Haarlem we gaan wonen, en logischerwijs willen we een opvang dichtbij onze woning vinden.

Wij hebben een paar vragen:

Hoe lang zijn de wachtlijsten gemiddeld in Haarlem?
Zouden we ons bij meerdere opvangen kunnen inschrijven? En is (kosteloos) “annuleren” dan dus mogelijk?
Zijn hier überhaupt algemene regels voor of heeft elke opvang zijn eigen inschrijf- en annuleringsregels?

Dit is volledig nieuw terrein voor ons.. bij voorbaat veel dank voor de reacties!

AnneJ
Opvang

Goed dat je er tijdig aan begint om je te informeren. Handiger is om zelf even uit te zoeken wat er aan kinderopvang gebeurt in Haarlem en hoe de wachtlijsten zijn. Het kan inderdaad overal verschillen. En bovendien zijn de wachtlijsten heel wisselend, soms ben je snel aan de beurt, soms heb je echt wel een probleem.

Vanwege wachttijden hebben mijn ouders bij aanvang een aantal dagen voor zoon gezorgd tot we alle dagen opvang konden krijgen. Dat heeft toch wel een paar maanden geduurt. Dochter was gelukkig direct aan de beurt.

En toen ik geen gebruik meer kon maken van de kinderopvang bij mijn werk, omdat ik van werk veranderde, heb ik een tijdje opvang kunnen regelen bij buren die zelf ook een paar kleinkinderen opvingen uit school. Tot we aan de beurt waren.

Het kan nogal een puzzel zijn om te leggen. Maar kan ook best dat je mazzel hebt en ineens aan de beurt bent. Je regelt het zo goed als je kunt, komt tijd komt raad, kalm blijven, je bent niet de enige die er mee in de weer is. Dat zijn zo de onzekerheden van het ouderschap.:-)

Ik heb nooit inschrijfgeld hoeven te betalen. En uiteraard kon ik altijd een aangeboden plaats weigeren zonder verder problemen.

Tine Winkel
In onze tijd

Maakten de gekozen dagen ook uit voor de lengte van de wachtlijst: als je een woensdag erbij had, was er geen wachtlijst, anders wel. Voor een eerste kind, dus zonder schoolgaand ouder kind, best prima.