Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
mama-nunu

mama-nunu

07-08-2009 om 10:04

Jongste van 2,5 went niet na 10 maanden

Hebben jullie tips voor mijn kdv, en ik, want mijn jongste van 2,5 kan maar niet wennen aan de KDV; ze is vorig jaar sept gestart toen ze bijna 2 was , en heeft nog steeds grote tegenzin (huilt als ze er langskomt op een vrije dag!). Ze is verbaal zeer sterk thuis , spreekt lange zinnen en in abstracte termen (kan tellen tot 20, kleuren etc), maar jongere kinderen vindt ze doodeng; die zijn vaak zwaarder en sterkter dan zij (ze is nog steeds geen 12 kilo, 86 cm), maar ze kan die niet verbaal van zich afslaan, en dat frustreert haar enorm. Ze gaat volgende maand naar de kleutergroep, de KDV is leuk, doet echt zijn best en erkent met mij echt het probleem, maar weten jullie nog verdere tips??

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Moeilijk

Een paar ideeen:

- Misschien is het makkelijker voor haar als ze op rustige dagen gaat (woe/vr). (Je schrijft niet op welke dagen ze gaat, dus misschien heb je er niks aan, maar goed)

- Wellicht gaat het op de peutergroep beter, omdat die kindjes al weer wat meer begrijpen dan de kleintjes.

- Misschien moet je haar heel duidelijk leren wat ze moet doen als kindjes iets doen wat zij niet wil. Vaak weten die kleintjes niet hoe ze dat onder woorden moeten brengen. Dus uitleggen: zeggen dat je het niet wilt, als kindje dan toch doorgaat naar de juffie gaan (oid)

- Misschien aan een vriendje/vriendinnetje koppelen, die rustig speelt. Dat zou je kunnen overleggen met de leidsters.

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes!

mama-nunu

mama-nunu

07-08-2009 om 12:26

Dagen staan vast, verbaal niet het probleem

Ik hoop ook dat de peutergroep met alleen oudere kindjes beter gaat, hoewel er een paar slecht nederlands spreken, want mijn dochter zal alleen die kinderen verbaal aanspreken als ze denkt dat ze haar verstaan en begrijpen! En dat verbale kan ze in principe prima, ze zegt' ik ben aan de beurt, zometeen ben jij aan de beurt' . Ze zal ook wel snel naar de juf gaan, maar ze gaat eigenlijk nu te snel, als ze een kindje te bedreigend vindt (het kind kijkt begerig naar het speelgoed wat ze heeft, zucht). KDV heeft haar eerder met succes gekoppeld aan een kindje, maar dat werkte maar 6 weken tot die naar de basisschool moest. En daarna begon ze weer zich erg ongelukkig te voelen. tja, ik schrijf het maar van me af! Ik kan niet wisselen met een rustige dag, dan zijn de andere kindren nl. niet op school. (het nederlandse spitsdagen probleem)

Linda99

Linda99

07-08-2009 om 16:33

Hoe vaak?

Hoe vaak gaat je dochter naar de crèche? Mijn oudste begon ook met 2 jaar maar ging toen maar 1 dag per week. Na 8 maanden ging het nog steeds moeizaam. Ze is toen een halve dag extra gegaan en verbazingwekkend genoeg ging het meteen veel beter!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.