Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op

Kdv

Ik wou eens weten : hebben baby's van tien maanden meer last van het wennen aan de eerste keer kdv dan die van acht maanden oud? Of is het vanaf vier - vijf maanden voor alle leeftijden even moeilijk ?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yaron

Yaron

01-10-2008 om 21:23

Bijna 6 maand

Mijn jongste ging met bijna 6 maanden voor het eerst naar het kdv, ze had de eerste maand veel moeite met afscheid nemen. Ze was toen al behoorlijk eenkennig, nu is ze bijna een jaar en nu is het geen probleem. Wel met vreemden, dan is ze weer eenkennig, maar niet bij het voor haar bekende kdv. Dus ik denk dat het niet uit maakt met welke leeftijd ze voor het eerst gaan. Zelf had ik er meer moeite mee gehad als ze met 3 maanden voor het eerst zou gaan, zo'n klein ukje. Gelukkig kon ik een half jaar vrij krijgen.

Oudste met 3, jongste met 6..

Onze oudste ging met 3 maanden voor het eerst naar het kdv. Dit is altijd wel goed gegaan. Het is inderdaad heel raar om zo klein baby'tje al ergens anders onder te brengen. De oudste is nu bijna 3 maanden en hoeft voorlopig nog niet. Deze keer heb ik besloten om aansluitend aan mijn zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof op te nemen. Hij is dan net wat steviger (letterlijk en figuurlijk), kan wat meer (nu kan hij nog niks om zichzelf te vermaken en moet dus vermaakt worden) en die verkoudheden heb ik liever dat hij die wat later krijgt.

Maar de oudste deed het met 3 maanden prima en ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook wel lekker vond om weer aan het werk te gaan. Ik zou nu af en toe ook wel weer eens een dag willen gaan werken, hahahahaha!

Linda

Verschillend

Onze oudste ging met 4 maanden naar het KDV. Dit uit noodzaak op doktersindicatie om ons te laten slapen want ze huilde 15 uur per dag. Ik vond het vreselijk zo'n ukje weg te brengen, we brachten en haalden haar huilend Later, toen ze ruim de anderhalf was en we veranderd waren van KDV ging het prima. Onze middelste ging met 5 maanden en dat is nooit een probleem geweest, ze is niet eenkennig geweest en altijd heel graag gegaan. Onze jongste vond ikzelf moeilijk omdat hij bijna 10 maanden was toen er plaats voor hem in het KDV was (vorige maand) maar het gaat heeeel goed. Ze vinden hem een cadeautje (net als wij) want hij is altijd vrolijk en wil graag knuffelen met de leidsters. Omdat hij net in de eenkennige fase zou zitten hebben we wel een langer aanlooptraject gehad (we kennen de mensen van het KDV na zoveel jaar goed) hij is dus eerst een paar keer met mij gaan wennen, daarna een paar uurtjes alleen, toen een paar ochtenden en daarna pas een hele dag. Het is steeds goed gegaan alleen als er geen leidster is die hij goed kent is het heel even huilen maar vaak als ik de deur uit ben al over.
Misschien kun je ook vragen om een langere wenperiode als je je zorgen maakt! Maar wie weet gaat het net als bij ons prima vanaf de eerste keer.

Gr.
Moon32

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.