Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Linda

Linda

06-12-2010 om 14:31

Kinderdagverblijf moet ouders ontzorgen?

Het kinderdagverblijf waar ik werk gaat veranderen, het gaat nu ook de ouders ontzorgen. Dat betekend dat wij als kinderdagverblijf meer gaan betekenen voor ouders d.m.v. boodschappen voor hen te doen, met de kinderen naar de kapper, de kleding stomen, de kleding strijken, een uitgebreide maaltijd voor de ouders maken, etc.

Dit als voordeel voor de ouders dat ze na een lange werkdag niet nog moeten strijken, of boodschappen moeten doen, of nog een complete maaltijd moeten koken..

Mijn vraag: wat vinden jullie als ouders daarvan? ben je het er mee eens zodat jullie meer tijd met je kind kan doorbrengen, en daardoor meer leuke dingen samen kunt doen? Of vind je dat het je eigen taak en verantwoordelijkheid blijft?

Ik zie uit naar jullie reacties!

Groetjes Linda

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yura

Yura

06-12-2010 om 16:58

Ondernemerschap

Lijkt me een vorm van handig ondernemerschap. Kwestie van vraag en aanbod, jullie kdv vermoedt blijkbaar dat hier wat te verdienen is. Kan me er ook wel iets bij voorstellen hoor, al die diensten die je noemt heb je nu ook al: albert.nl, afhaalmaaltijd, wasserette, strijkservice maar allemaal op verschillende adressen. Dat iemand met je kinderen naar de kapper gaat is wel nieuw voor mij, maar ik heb een baas gehad, wiens oppas alles met de kinderen deed, zij maakte zo'n 60 uur per week en haar man nog meer (tot ze gingen scheiden, toen was hij helemaal uit beeld), dus de oppas ging mee naar de kapper, huisarts, tandarts, sporten, regelde de kinderfeestjes etc. Persoonlijk vraag ik me dan wel af waarom je dan aan kinderen bent begonnen, als je er zo min mogelijk van mee wilt krijgen, zeker dat artsbezoek zou mijn keus niet zijn, maar goed ieder zijn meug.

Minet

Minet

06-12-2010 om 17:29

Linda

In de eerste zin schrijf je dat het kinderdagverblijf waar jij werkt al het nodige aan ontzorgen gaat doen.

Vervolgens vraag je aan het eind wat wij er van vinden, etc.
Het lijkt me dat jouw organisatie deze vragen allang aan zijn klanten heeft gesteld? En blijkbaar is er in jouw organisatie behoefte aan, anders was er niet besloten om al deze zorg aan te gaan bieden.

Ik heb het idee dat jouw verhaal niet helemaal klopt.
Mijn ervaring is nl. dat in de afgelopen jaren al heel veel kinderopvangorganisaties de nodige zorgtaken hebben aangeboden aan de ouders. Echter, er werd maar zeer mondjesmaat of helemaal geen gebruik van gemaakt, ook al gaven deze ouders in een voorstadium aan wel gebruik te willen maken. Het bieden van deze extra zorg brengt namelijk nogal wat kosten met zich mee die niet meegeteld kunnen worden bij de kinderopvangkosten (dus kinderopvangtoeslag). Ouders moeten dit dus allemaal zelf betalen, en doordat er te weinig gebruik van werd gemaakt is het zo goed als overal alweer verleden tijd dat er gezorgd werd voor strijkgoed/boodschappen/maaltijden etc.

Ik ben dus heel benieuwd naar het doel van jouw posting.

Linda

Linda

06-12-2010 om 17:40

De situatie

de situatie is zo: Onze directrice gaat het kdv verkopen aan morethankidz. Een doel van morethankidz is o.a. om de ouders te ontzorgen, dus die extra dingen aan te bieden. Dus de ouders en wij als werknemers hebben hier niet echt iets op in te brengen. Het is hetgeen wat zij heeft uitgekozen, wat zij vindt aansluiten bij de visie van ons kdv. Nu is niet zo dat alle dingen gelijk plaats vinden vanaf 1 januari maar het zou kunnen dat het langzamerhand wel komt.
Ikzelf had nog nooit van deze extra dingen naast het kdv gehoord, was dus ook redelijk verbaasd. Nu ben ik benieuwd wat ouders erzelf van vinden, stel hun kind gaat naar dat kdv, zou je er gebruik van maken? of ben je het er absoluut niet mee eens?

Daarnaast zit ik zelf ook nog op school en moet een betoog houden, dit doe ik over dit onderwerp. Daarbij is het ook handig om meningen van andere mensen te horen, het te onderzoeken..

Maar het voornaamste is dat wel benieuwd ben naar wat andere mensen er van vinden!

Minet

Minet

06-12-2010 om 17:53

Aha

Mijn gevoel was dus niet helemaal verkeerd. Je probeert hier informatie te krijgen om een betoog te houden op school.
Als ik jou was zou ik contact leggen met de 2 nog heel nieuwe vestigingen van Morethankidz, zij kunnen je vast vertellen hoeveel er nou werkelijk gebruik wordt gemaakt van de service die zij bieden. Op hun website vind ik dat er erg weinig over te vinden is, over kosten wordt bv. al helemaal niet gesproken. Ook kun je je alleen maar aanmelden voor de kinderopvang, ik zie nergens info over aanmelden voor de verschillende services.
Ik denk dat Morethankidz zich probeert te onderscheiden van andere kinderopvangorganisaties met het aanbieden van extra service, maar mijn gevoel zegt dat ook in Groningen en Stadskanaal de werkelijke behoefte aan deze service minimaal is, net als in de rest van Nederland.

JanetEE

JanetEE

07-12-2010 om 14:07

Schoenmaker hou je bij je leest ...

Zou ik zeggen. voor wassen en schoonmaken regel ik een schoonmaakster, voor maaltijden een kok of afhaal of kant en klaar uit de supermarkt. Voor boodschappen bieden diverse supermarkent ook bezorgservices.

In de BSO tijd van mijn dochter bleek daarentegen dat het al moeilijk was om te regelen dat de kinderen collectief naar de gymnastiek op 500 meter afstand gingen. Leidsters wilden wel en deden hun best maar soms was het logistiek lastig. Je kunt de rest niet alleen achter laten.

In de uitverkoop

Ik begrijp wel waar de vraag en dus het aanbod vandaan komt maar ik vind dat je hiermee kinderopvang kwa kennis en specialisme onderuithaalt. Vergelijk het met een Kruidvat en een luxe drogist.kruidvat verkoopt echt vanalles en is leuk om af en toe een koopje te halen maar voor iets specialistischer, iets van kwaliteit, voor advies ga je daar echt niet heen. Diversiteit is goed, teveel diversiteit wordt nietszeggend.

dc

dc

13-12-2010 om 08:52

Brr

Ik vind het ook een beetje te ver gaan. Jullie kunnen de ouders ontzorgen door goed voor de kinderen te zorgen met flexibele tijden. Dat en een warme maaltijd voor tussen de middag, en daar zou ik het bij houden!

mijk

mijk

13-12-2010 om 13:41

Tja

het lijkt me niks maar het is waarschijnlijk ook niet voor mij. Ik werkte bij lange na niet full time en ik ga misschien een keer in de twee jaar naar de stomerij en strijk vrijwel niets. Flexibele tijden en de mogelijkheid bij calamiteiten eens extra te brenge dat scoort wel goed.Ik vroeg me ook af of al die ouders nou echt de kinderen met de auto brengen en halen de stadslocatie lijkt me daar niet echt geschikt voor. Ik zie mezelf al zitten met de boodschappen, de warme maaltijd en de gestreken kleren en kindje voor en kindje achterop.
Overigens mijn man moet met mijn boodschappenlijstje al wel eens bellen om te vragen wat ik bedoel. Boodschappen voor een ander doen en dan het goede halen is niet echt makkelijk.
Mijk

Fiorucci

Fiorucci

13-12-2010 om 14:17

Maar...

De warme maaltijd alleen als de ouders het willen, want ik eet liever s'avonds warm met mijn kinderen....

dc

dc

13-12-2010 om 17:11

Fiorucci

Het een sluit het ander niet uit hoor. In frankrijk aten we "gewoon" 2 keer warm

JanetEE

JanetEE

14-12-2010 om 10:45

Fiorucci

En in Italie zul je geen kinderen op je opvang krijgen als je geen goede warme maaltijd aanbied. 1x per dag warm eten is gewoon verwaarlozing van je kinderen!

Fiorucci

Fiorucci

14-12-2010 om 12:05

Janet

Maar we hadden het hier over NL..

Rosase

Rosase

15-12-2010 om 19:06

Lijkt me heerlijk

Maar ik maak me wel zorgen over het bijbehorende prijskaartje....

Overigens zie ik niet alle aangeboden services zitten hoor, maar de kapper voor de kinderen lijkt me fijn (ook voor de ouders? weet namelijk nooit wanneer ik nou eens naar de kapper moet, komt namelijk nooit uit)en een warme maaltijd voor de kids en evt. voor ons zou ik ook wel zien zitten. En daarnaast natuurlijk de zwemles, de clubjes en alle andere dingen waar je zoveel kostbare tijd aan kwijt bent.

Boodschappen, stomerij etc. hoeft voor mij niet zo. Dat kan ik ook wel op een andere manier regelen.

Clowntje

Clowntje

15-12-2010 om 21:59

Wij hebben het

Bij ons op de naschoolse (en kdv) kunnen de kinderen 's avonds warm eten, kan je vast afspreken of incidenteel opgeven. Heel handig als je de kinderen laat ophaalt ( na 6 uur). Heb je thuis nog de tijd om iets gezelligs te doen en ze liggen toch op tijd in bed. Ook komt de kapper af en toe langs en hebben ze muziekcursussen.

hans dennekamp

hans dennekamp

19-12-2010 om 20:48

Welvaartsziekte

tja lastig die kinderen. we zouden ook wat minder kunnen werken

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.