Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Kiki

Kiki

01-08-2009 om 20:57

Mijn (schoon)ouders passen op mijn zoontje

mijn moeder twee dagen en mijn schoonmoeder een dag. Mijn zoontje heeft het daar onwijs naar zijn zin en de opvang bevalt goed van beide kanten.
Ze hebben het onwijs naar hun zin en genieten echt van mijn zoontje en verheugen zich op de komst van de tweede om met net zo veel liefde daarop te passen. Tot zover de situatieschets.

Beide moeders zijn er destijds minder voor gaan werken en beide moeders wilden dat destijds niet gecompenseerd hebben door ons. Hoewel ik ze natuurlijk best wilde betalen.

Ik neem aan dat ik niet de enige ben waarvan de moeders oppassen en ik neem aan dat er een hoop moeders zijn die daar net als onze moeders geen geld voor willen hebben.

Hoe laten jullie je dankbaarheid merken? Uiteraard bedank ik ze iedere week bij het ophalen. Maar wat geven jullie?
Ik heb nu bij de HEMA een prachtig mooi foto-album gemaakt en met Kerst hebben we een leuk cadeautje gegeven.
Maar dat is dus twee keer in anderhalf jaar en ik ben bang dat dit een beetje miezerig is.

Dus ik wilde even wat van jullie ideeën opslaan in mijn geheugen voor de volgende keer.
Wat doen jullie voor de trouwe opa's en oma's van jullie kinderen die iedere week weer oppassen?
Ik wilde ook graag weten hoe frequent jullie de opa's en oma's verrassen met leuke kleinigheidjes?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Afhankelijk ook van jezelf

en je eigen situatie. Toen alles bij ons financieel nog goed ging, nam ik mijn moeder en stiefvader 1 keer per jaar uitgebreid mee uit eten, daarnaast nog wel eens een dagje mee ergens naar toe en dan vrijhouden, natuurlijk. Nu we minder geld hebben, willen ze dat ook niet meer, maar met ons mee-eten op een niet-oppasdag vinden ze ook leuk/gezellig. Verder de kinderen zelf af en toe wat voor opa/oma laten maken...

Jons

Wat ik deed

in de tijd dat mijn moeder twee dagen per week(onbetaald) op mijn kinderen paste,namen we haar overal mee naar toe,uit eten,naar het bos,op vakantie,naar pretparken,alles gezinsuitstapjes waren inclusief oma.
ik snap dat dit niet voor iedereen haalbaar is,maar je zo iets af en toe kunnen doen natuurlijk,mits beide partijen er wat voor voelen.

Lou

Lou

02-08-2009 om 13:54

Kerstpakket en zo

En wat ik doe: oma krijgt extra mooie Sinterklaascadeautjes, een kerstpakket, tussendoor af en toe een nieuw fotoalbum met foto's, ik betaal haar treinabonnement (dat ze gebruikt om hier elke week te komen), en één keer heb ik haar een weekend mee uit genomen. Het lijkt misschien heel wat zo bij elkaar maar zelf vind ik het ook nog wat aan de karige kant, dus meer ideetjes zijn hier ook welkom.

groet,

Lou

bibi63

bibi63

02-08-2009 om 15:59

Mijn moeder wil echt niets

Ze heeft 4 jaar lang 1 dag in de week opgepast en sinds dochter op BS zit is dat dus alleen maar na 3 uur. Voor haar een feest. Ze wil er ECHT niets voor hebben. Haar een keer uitnodigen voor mee uit eten vindt ze heel leuk, maar NIET in het kader van 'voor het oppassen', dat zou ze gewoon niet willen. Dus wij doen niks, alleen maar dankbaar zijn.
Groetjes,
Bibi

Wiesje

Wiesje

02-08-2009 om 18:45

Mijn moeder

Mijn moeder wilde voor het 3 keer per week oppassen ook niks. Ik bracht daarom elke week op vrijdag een bosje bloemen mee. (Of in ieder geval op het moment dat de vorige bos uitgebloeid was) Achteraf vond ze dat wel leuk om te krijgen, want *vroeger* was er nooit geld voor een bos bloemen op tafel.

Kiki

Kiki

03-08-2009 om 11:32

Zo dat was zoeken zeg

Mijn draadje ineens verdwenen.

Forumbeheer, dit gaat toch niet over kinderopvang verder. Het gaat om aardigheidjes als bedankjes naar de oma's toe. Ik heb helemaal geen vragen over de kinderopvang die mijn moeder en schoonmoeder doen, anders had ik het inderdaad zelf ook wel in kinderopvang geplaatst.

Maar goed, on topic.
Pelle dank je wel. Weekendje weg is een leuk idee. Die ga ik zeker onthouden. Overigens was het een zo'n HEMA-fotoboek van mijn zoontje, dus niet gewoon een hebbedingetje. Dus de verliefde oma's vonden dat heel erg leuk.

Bloemen vindt mijn moeder niet zo leuk, mijn schoonmoeder koopt altijd iedere week zelf enorme bossen.
Uit eten is ook een leuk idee, daar kunnen we de oma's altijd blij mee maken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.