Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
MvV

MvV

03-11-2008 om 13:17

Regels mbt plaatsing bij bijzondere omstandigheden?

Hallo,

Ik ben benieuwd of er regels zijn rondom plaatsing / toewijzing van een plek op het kdv bij bijzondere omstandigheden.

Onze situatie: 2 kinderen op het kdv voor 3 dgn per week. Kind 1 is gestart met een hulpverleningstraject (pdd-nos) en zit in een observatiegroep 1 dag per week. De observ-groep is maar 1 dag per week open dus hier geen keus. Deze dag is niet op mijn werkdagen en dus ook niet op de kdv-dagen.

Kind1 is nu dus 4 dagen buitenhuis. Wij merken dat dit te zwaar word, de observ-groep vergt ook veel van kind en dat samen met 3 dgn kdv is veel voor een kind dat moeite heeft met sociale verhoudingen/regels.

Wij dachten heel naief: dan draai ik 1 van mijn werkdagen om, met de dag dat kind 1 op de observ-groep zit. Kind 2 zou dan ook een kdv-dag moeten omruilen.

Wij hebben contact opgenomen met het planburo, ons verhaal uitgelegd maar helaas. Er is momenteel geen plek voor kind2 op de gewenste dag. Ook staan er nog andere kinderen voor op de wachtlijst. Meer doorvragen leerde dat ze gewoon het wachtlijstje afwerken en dus geen voorrang. Of dit nu altijd gold of dat onze situatie geen bijzondere omstandigheid is, kreeg ik niet duidelijk.

Eigenlijk viel me dit een beetje tegen, want de website en folders zijn zo lovend. "Samen kijken we naar een ideale oplossing, ook bij bijzondere omstandigheden zijn we er voor u". Maar goed, ik ken het fenomeen wachtlijsten en volle groepen dus snap ook wel dat er niet direkt NU een plekje vrij is op de andere dag.

Maar zijn er regels waarop ik me kan beroepen om gezien deze omstandigheden kind 2 hoger op de wachtlijst te krijgen ? Heeft iemand advies hoe we dit aan kunnen pakken ??

Opties als oppasouder, oma's of andere familieleden / vrienden / buren die inspringen zijn niet voorhanden. Ik heb dus alleen het kdv. Een dag minder werken gaat niet (zit nog in een tijdelijk contract en de baan was expliciet voor 24u en niet minder).

Alvast bedankt
MvV

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joer

joer

03-11-2008 om 16:45

Misschien op deze manier?

Beste MvV,

Ik begrijp jouw situatie en het zou natuurlijk heel fijn zijn als kind2 zou kunnen ruilen van dag.

Maar naast jouw aanvraag zijn er natuurlijk meer ouders die op de wachtlijst staan voor ruilen van dag. Met als reden bijv nieuwe baan/daardoor andere werkdagen, scheiding van ouders, broertje naar school dus willen van de woensdag af enz enz.

Allemaal redenen die denk ik voor het planburo dezelfde prioriteit hebben als jouw reden.

Bij onze organisatie werken ze met prioriteiten bij de plaatsing. Zo gaat een uitbreiding voor op een wijziging. IK zou eens goed navragen hoe dat bij jullie geregeld is zodat je iets meer duidelijkheid krijgt.

Anders misschien eerst uitbreiding aangaan en de niet gewenste dag daarna direct opzeggen?

Voor kind2 is denk ik niets te verzinnen om hoger op die wachtlijst geplaatst te worden. Was het kind1 geweest dan had een medische verklaring van behandelend arts misschien nog iets kunnen uitmaken.

Of vraag anders even na bij de organisatie of zo,n verklaring ook iets uit kan maken voor (wachtlijst)plaatsing van kind2.

groeten en succes JOER.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.