Home » Forum » Te dure kleding

Te dure kleding?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Apple
Te dure kleding?

Met mijn man en dochter ben ik vorige week naar Bataviastad geweest waar we o.a. hebben gewinkeld bij de Ralph Lauren shop en de Tommy hilfiger.
Nu krijgen we kritiek van het KDV omdat onze dochter met "dure" kleding naar het KDV komt.
Het is wel zo dat we best veel hebben gepind in de RL (600 euro) en ook aardig wat bij de TH maar hoe kan zo'n kleuterleidster weten hoeveel elk artikel individueel kost en hoeveel het maximaal mag zijn?
Ik heb er vandaag met een andere moeder over gepraat die vooral hard moest lachen omdat iedereen weleens dure merkkleding voor de kinderen koopt en zij de kritiek dus maar raar vindt.
Ook mijn moeder vindt het gekke kritiek.

Maar hoe bepaalt zo'n leidster nou eigenlijk wanneer de kleding te duur is? Ik heb opgezocht hoeveel een jurkje van vandaag kostte en dat was 25 euro waar 15% vanaf is gegaan maar waarom zou dit te duur zijn? Waar ligt de grens en wat heeft zo'n leidster erover te zeggen? Ik heb het contract dat we hebben ondertekend erbij gepakt en er staat alleen in dat kleding gepast mag zijn, niets over dat het niet te kostbaar mag zijn, dus wat kan ze eigenlijk maken?

wil40
Niks.

Als jouw kind er gewoon lekker in mag spelen dan is het prima. Zeg anders gewoon dat het uit de outlet komt en de kleding helemaal niet kostbaar was en je dochter er gewoon mee in de zandbak kan.

Thera
Echt?

"Nu krijgen we kritiek van het KDV omdat onze dochter met "dure" kleding naar het KDV komt."
Wat zei ze dan precies?

Blad
Nou snap het wel

Als er iets kapot gaat en men gaat over vergoeden roepen of ruzie maken, dan snap ik ook wel dat ze daar niet op zitten te wachten.

Kaaskopje
Aantonen?

Is het niet zo dat je de kosten moet kunnen aantonen als je schade hebt? Ik heb ook merkkleding, maar ik kan niet aantonen dat ik de normale vraagprijs betaald zou hebben. Dat heb ik ook niet.

bicyclette
Kritiek?

En wat was die kritiek dan? Wat is er precies tegen je gezegd? En door wie?

vlinder72
En waarom?

Waarom zeiden ze dat?

Ik heb een keer een kindje op het kdv meegemaakt die altijd in van die prachtige Jottum jurken liep. Haar moeder vroeg dus echt aan de leidsters of ze dan wel wilden opletten dat A niet te wild speelde en niet te vies werd. Spelen met water en zand mocht ze niet.

Tja, dan vind ik het verzoek om je kind in andere kleding kleden volkomen logisch.

Dees
Lekker aanrommelen

Bij ons werd vooraf al gezegd trek kleding aan die vies mag worden en waar ze een gat in kunnen vallen want hier laten we de kinderen zoveel mogelijk hun gang gaan.

Nou ja zo gaat het bij ons thuis ook, lekker laten rommelen zowel binnen als buiten dus dure kleding hebben we niet. Afgeprijsd kopen we ook wel maar dan vaak geen merkkleding want ook in de Outlet is kleding erg duur.

In dat opzicht begrijp ik de leidster wel. Ik heb ook wel gehoord dat ouders klaagden over een spaghetti vlek op een broek.

rode krullenbol
Hmm ...

Ik wil je humeur niet verder verpesten, Apple; maar je bericht komt op mij over als verkapte reclame.

@Emma
Rode Krullebol

Ja lijkt me ook. Zelfs oma vindt die kritiek onzin ;-)

Pien
tja

Als jij het niet erg vindt als de kleding vies wordt of beschadigd raakt is er niets aan de hand toch? Misschien moet je dat nog even tegen de leidster zeggen, dan vind het ze het vast geen probleem.

Ik trok onze kinderen juist vaak oude kleding aan naar het KDV.
Ieder z'n keus.

Sally MacLennane
vraag ik me toch af...

Waarom al die reclame voor Batavia Stad, inclusief wat jullie ervoor betaald hebben?

vlinder72
Anti reclame

Het is ook meer anti reclame want wie gaat er nou 600 euro uitgeven aan Ralph Lauren kleding voor een peuter?

Zo duur is Ralph lauren en Hilfiger niet. Dus beetje overdreven allemaal. Voor 600 euro heb je een hele berg tshirts en korte broeken.

AnnaNiem
.

Was dat voor of na de cola in de drinkbeker en de geweigerde traktatie?

Kaaskopje
Zelfs al zou het reclame zijn

(best mogelijk :-)), is het onderwerp op zich best interessant. Ik heb van mijzelf weleens gemerkt dat ik er ook zo mijn (voor)oordeel over had als ik een kind met erg dure kleding (op het oog) op het plein zag rondlopen en me daar over verbaasde en als ik daar dan ook nog van hoorde dat kind niet vies mocht worden, was mijn beeld compleet.

Het kan natuurlijk best zijn dat als je een bepaalde standaard hebt, kleding van 100 euro voor een kleuter net zo duur voor je is als 10 euro van een ander en dat je daar dan net zoveel waarde aan hecht. Dus vind je het prima dat je RL vies wordt, wie ben ik dan om dat erg te vinden? Een ander kan niet voor je bepalen dat je een kledingstuk te duur moet vinden om mee in het zand te spelen. Maar dan moet je verder niet miepen als zo'n duur kledingstuk vies wórdt, of (erger) stuk gaat. Een school zou wat mij betreft in de schoolgids mogen zetten dat kledingkeuzes op eigen verantwoordelijkheid zijn, wat de waarde ook is.

Kaaskopje
School...

Ik schreef school in schoolgids, maar gezien dit draadje, is kinderopvang natuurlijk meer op zijn plaats, maar dat geldt voor elke gelegenheid waar een kind is. Dus KDV, kinderopvang, school, gastouder, etc..

Dendy Pearson
Andersom

Ik heb het wel eens andersom meegemaakt. Ik heb nooit zoveel uitgegeven aan kleding voor de jonge kinderen. In onze vriendenkring rouleerde kleding en ik kocht veel op een kinderkledingbeurs. Daar was ik zelf vrijwilliger en had ik dus eerste keus.
En zo kwam ik aan een partijtje prachtige jurkjes voor dochter, als nieuw voor echt een prikkie. En met die kleren ging ze dus ook naar school.
Best kans dat daar ook wat van gevonden is door andere ouders. De kleuterjuf vond het iig geen goed idee dat dochter met haar witte jurkje in de zandbak ging. Die heb ik echt moeten uitleggen dat dochter vrijwel altijd in tweedehandsjes liep en gewoon vies mocht worden:-)

Merel
Inderdaad als het het spelen maar niet belemmert

Als het het spelen maar niet belemmert. Mijn schoonzus deed haar kinderen ook altijd van die dure kleding aan en was vervolgens boos als er verf op was gekomen op school ( de kinderen kregen dan wel schorten aan) maar er gaat natuurlijk wel eens iets mis

Hangkous
Alles voor de peuter

Je zegt meer dan 600 gepind te hebben, was dat ook kleding voor jullie of alleen voor de peuter?
Eind van de week ga ik de zomerkleding voor de pubers kopen. Maar no way dat ik meer dan 200 per kind ga uitgeven exclusief de schoenen dan. Die komen er wel nog bij.
De tijd dat ze nog peuters waren was dat ook ongeveer het bedrag dat ik per kind uitgaf.
Inclusief schoenen en jassen 1200 per jaar
Die snel groeiende kinderen verslijten hun kleding niet dus het doorgeven en krijgen is hier heel gewoon.
Naar school/crèche /bso meestal niet het nette setje aan, spelen moet kunnen en vies worden ook.
Nette setje was voor feestje, naar de kerk, of andere nette gelegenheden. Maar dan heb je aan een set genoeg.

Lilian1
op het KDV

heb ik t liefste kleding die makkelijk speelt. Dus geen enkellange kokerrok voor een peuter (jazeker en dat fietst en klimt erg lastig dus na een kwartier zat ie onder dr oksels ;) ) of bretels die heel hip naar beneden hangt en waar ze overal achter blijven hangen .Laarsjes zie ik ook graag, we hebben een waterspeeltuin en ze lopen binnen bijna altijd op sokken of blote voeten.
Duur of niet duur dat is aan de ouders, als ze maar vies mogen worden.

lordeofrings
Jaloers

Op die leeftijd zal het wel niet zijn dat kinderen jaloers zijn op elkaars kleren. Misschien dat de ouders er wat van vinden. Wellicht is dit een verklaring?

GastouderJeannet
En.....

Ik zou tegen de leidster zeggen;
Ik maak zelf wel uit welk bedrag ik voor mijn kind uitgeef.
Het gaat haar ook helemaal niets aan, tenzij een kind er verwaarloosd bij loopt.
De leidster dient zich aan het beleid van het KDV te houden, als daar niets in staat over merkkleding heeft zij geen poot om op te staan.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.