Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
fardau

fardau

25-11-2008 om 18:07

T.v. op kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf, waar mijn twee kinderen naar toe gaan, zijn ze van plan een t.v aan te schaffen. Ze willen hem dan gebruiken om af en toe (2/3 keer per week)iets te laten zien, als inleiding van bijv een thema. Per keer een half uurtje ofzo.
Volgens de leiding zijn de meeste ouders voorstander hiervan. Ik ben er zelf op tegen, zoals ik er nu over denk tenminste. Maar ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ik ben van mening dat leiding zelf ook inventief kan zijn in het inleiden van een thema oid. Ik vind de t.v. een beetje makkelijk. Vind het meer iets voor thuis en niet iets dat professionele mensen zouden moeten gebruiken voor zulke jonge kinderen.

Wat vinden jullie ervan????

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Mordicus tegen

Ik zou daar niet van gediend zijn. Ze hebben tegenwoordig allemaal mooie pedagogische beleidsplannen. Wat doet een kdv ook al weer: verzorgen, begeleiden in de groei en ontwikkeling, een veilige haven bieden. Dat was het toch wel zo'n beetje? Volgens mij kan dat allemaal prima zonder TV.

Gouden regel: TV aan, kind uit. Dat is een citaat van Marieke Henselmans (van de Universiteit van Badhoevedorp voor de kenners .

TV is heus niet altijd schadelijk maar het is zeker niet nodig. Ouders moeten daar keuzes in kunnen maken. Dus ik zou tegen zijn.

amk

amk

25-11-2008 om 21:31

Hangt er vanaf

ze hebben er bij ons een. (Verdorie een mooiere flatscreen dan ik mij zelf kan veroorloven.) En hij staat aan van half 6 tot 6. Met de foto's van die dag / week. Voor de ouders dus, de kinderen interesseert het geen biet, die stonden vanmiddag heerlijk te ruzieen om de sinterklaasverkleedkleren.
Verder hangt er de rest van de tijd een gordijn voor.
Het was de mediabijdrage van de gemeente, ze konden kiezen, dit of niets.

groet,
Angela

Roosje Katoen

Roosje Katoen

26-11-2008 om 14:25

Hier wel

Hier is er wel een tv op het kdv. Die staat heel afentoe aan aan het einde van de dag, als de kinderen moe zijn en er nog maar een paar zijn. Met zijn allen op een bankje, licht uit, filmpje kijken. Ach, kan ook wel eens knus zijn. Zou het minder vinden als er elke dag tv gekeken wordt.

sjaan

sjaan

26-11-2008 om 16:31

Hier ook hoor

Hier hebben ze ook een tv op het kdv. Op de peuter groep staat hij af en toe tussen de middag even een 15 minuten aan. Voor de kindjes die niet meer slapen even een rust momentje. Knus op de bank samen.
Ze hebben ook alle ruimte om gewoon te gaan spelen op de gang.

Ik heb daar totaal geen probleem mee!

Lekker makkelijk!

Ik ben ook tegen TV op het kinderdagverblijf. Ik vind het te makkelijk. Een rustmomentje kun je als leidster ook anders regelen. Daar heb je voor doorgeleerd (SPW) tenslotte. De TV gaat bij mij thuis gedoseerd aan en is echt een traktatie voor mijn kinderen. Ik heb ze dus liever thuis voor de TV als ik aan het koken ben dan op het KDV voor de TV. Daar betaal ik geen 6 euro per uur voor namelijk! Dan kan ik ook het buurmeisje vragen voor 2,50. Maar de meeste ouders hebben er blijkbaar geen moeite mee of denken er niet over na.

Ik zou het aankaarten bij de oudercommissie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.