Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Mamvantwee

Mamvantwee

14-08-2009 om 13:06

Van crèche naar bso: wanneer hoor je iets van de kinderopvangorganisatie?

Onze kinderopvangorganisatie is prima, ik heb geen klachten, ik weet ook wie ik moet spreken of emailen als ik vragen heb. En ik heb respect voor de planningsafdeling, want dat lijkt me lastig werk. Maar ik ben gewoon benieuwd hoe dit bij jullie gaat.

Als er (op ons verzoek, of op de wachtlijst) een wijziging optreedt in de opvangdagen, krijgen we dit zo'n 2 weken van tevoren te horen. Dat is nogal laat, aangezien wij allebei werken en het hele schema moeten laten passen. Ook hebben we nu nog geen idee hoe vanaf oktober de bso voor onze zoon (dan wordt hij 4) geregeld zal zijn: is er plek? Op welke dagen? Past dat met de bso van onze dochter?

Ik heb geleerd om minder vooruit te kijken, alles maar te laten komen zoals het komt, want anders word ik gek. En ik begin ruim op tijd te emailen en krijg dan vaak wel wat meer duidelijkheid.

Maar hoe gaat dit bij jullie?

groet, Mamvantwee

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Bij ons

is het zo dat een kind niet automatisch doorgaat naar BSO. Vanaf 3 jaar kan ik kind inschrijven voor BSO en dan hoop ik dat er plek is op de BSO bij de school waar ze dan heen gaat. Afwachten maar dus! (duurt noganderhalf jaar)

groetjes

Mamvantwee

Mamvantwee

14-08-2009 om 20:09

Ja, zo gaat dat hier ook

Hier ook, je kunt je kind pas inschrijven op de dag dat het 3 jaar is, en dan afwachten of er met 4 jaar een plek op de bso is. Maar óf er plek is, hoeveel en waar (lokatie) horen we dus erg laat...!

amk

amk

14-08-2009 om 21:18

Goh

hier kreeg ik van de planner van de bso excuus aangeboden dat ze me niet op tijd hadden laten weten dat mijn volledige aanvraag gehonoreerd is.
Let wel, dat was in juni, het gaat in in september.

Wachtlijst hier 2 jaar ongeveer, en ik heb haar met 2,5 ingeschreven. Ik had nog niet in de planning staan dat het helemaal in 1x goed zou gaan.

Zelf denk ik altijd in 2 maanden, want ik moet ook 2 maanden van te voren mijn wijzigingen doorgeven. 2 weken is gewoon onwerkbaar. Mijn afspraken worden al 3 tot 4 weken vooruit gepland. Op zo'n korte termijn kan ik echt mijn agenda niet omgooien voor langere tijd.

Bellen

Regelmatig bellen hoe het ervoor staat; dat is wat bij ons werkte. Lange, lange wachtlijst, en gelukkig zolang het duurde iets kunnen regelen, maar dat was niet ideaal (om het zwak uit te drukken). Dus ja, vaak bellen en vriendelijk blijven zeuren. Op een dag kwam het bericht dat jongste die 4 werd per gewenste datum plek had op de 2 gewenste dagen. 'Maar oudste dan, die al een jaar 1 dag per week naar jullie komt en voor die 2e dag op de wachtlijst staat?' Tja, daar was eerst nog niks over te zeggen. Toen zeiden we: dan heeft het voor jongste ook geen zin om die 2e dag te gaan - we moeten toch voor oudste op maandag bij school staan.
Diezelfde ochtend werd er gebeld dat de oudste OOK per datum dat jongste ging, de maandag mocht komen. Joepie!
Zeuren helpt...
Dit was trouwens uiteindelijk geregeld zo'n 2 maanden voor de ingangsdatum.

Caroro

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.