Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Guinevere

Guinevere

18-10-2008 om 13:20

Verplichte vakantieopvang bij nso-contract?

Onze kinderopvangorganisatie heeft het plan opgevat om voor alle kinderen die NSO hebben, ook vakantieopvang "verplicht" te stellen voor de dagen die je in schoolweken naar de NSO gaat. Dus als je in schoolweken elke dinsdag naar de NSO gaat, dan gaan ze voor de zomervakantie 6 volle dinsdagen vakantieopvang declareren bij de ouders. Ook al wil je hier helemaal geen gebruik van maken. Dit is voor de organisatie een manier om quitte te gaan spelen met de opvang.
Wij maken vrijwel nooit gebruik van de vakantieopvang, dus dat betekent dat we voor 12 weken vakantieopvang moeten gaan betalen, die ik helemaal niet wil! A raison van dik 70 euro per dag. Voor ons 12 maal 2 dagen maal 70 = 1680 euro! En volgend jaar zullen we ook nog wel minder terug krijgen van de belastingdienst.
Kan dit allemaal zomaar doorgevoerd worden? En hoe is dit bij jullie geregeld?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sjillie

Sjillie

18-10-2008 om 14:41

Hier

kun je kiezen uit verschillende contracten:
52 weken
48 weken
40 weken
12 weken

Je kunt ook nog combi's maken. wij hebben bijv ma en di 52 weken en woe 12 weken.

cqcq

cqcq

18-10-2008 om 20:40

Lees je contract na...

Hier zijn geen algemene antwoorden op te geven. Ja een kinderopvang heeft het recht om deze koppelverkoop toe te passen. Ik heb ook een aantal jaren met een dergelijke wurgconstructie gezeten (en ik maakte helemaal geen gebruik van vakantieopvang).

Maar jij hebt een lopend contract, dus je zul in je contract na moeten gaan onder wat voor voorwaarden de organisatie dit contract mag veranderen (of opzeggen en jouw een nieuw contract mag voorleggen). Ik vrees dat de voorwaarden wel dusdanig in hun voordeel geconstrueerd zullen zijn, dat je straks kunt kiezen tussen opzeggen of accepteren dat de voorwaarden veranderen.

Guinevere

Guinevere

18-10-2008 om 20:53

Klopt cqcq

Dat zal het wel worden, de keuze tussen opzeggen of betalen. Maar ja, als ik opzeg, wat dan? Dit is de organisatie waar de school mee in zee is gegaan voor de NSO. Een soort gedwongen winkelnering dus...
Ik ben er zooo boos over! Heb berekend dat mensen die 2 kinderen 2 dagen op de opvang hebben, zowat 4000 euro per jaar extra moeten betalen voor een dienst die ze niet afnemen.

Ardnax

Ardnax

19-10-2008 om 00:48

Gij ook ? ()

Ik zie het al, dezelfde kinderopvang als ondergetekende.
In 2008 nog 1 maand opzegtermijn, in 2009 2 maanden, dus als je er van af wil, moet je snel zijn.
Ik ben er ook niet zo blij mee, maar op sommige punten was ik dat al niet bij hen.
Ik gebruik opvang van 8.30 tot 17.30 (voor de kleintjes), maar omdat ze toevallig langer bieden, betaal ik ook meer. Terwijl ik er heel geen gebruik van maak !
Ik heb het ook al elders nagevraagd en ja, ze kunnen dit zomaar maken; slikken of stikken dus eigenlijk.
Aan de andere kant, de oudste die nu geen NSO of vakantieopvang meer wil/nodig heeft, heeft de vakantieopvang wel altijd fantastisch gevonden en daardoor bracht ik haar zonder problemen daarheen en kon mijn dagen gebruiken voor studiedagen en hulpmoeder zijn bij bv schoolreisjes enzo.
Grtz.
Ardnax

Geen oplossing maar...

Als ik dit lees, wordt ik nog bozer over het feit dat ze gaan snijden in gastouderopvang. Want moet je eens kijken hoeveel geld er weggegooid wordt door dit soort constructies van opvangorganisaties. Want iedereen vraagt dat geld (terecht!!) terug bij de belasting. Het is niet alleen maar de gastouderopvang waardoor het nu zo veel duurder is

Guinevere

Guinevere

19-10-2008 om 12:20

Klopt ardnax!

Ja, en in maart en november gooien ze de tent een dag dicht en mag je er wel voor betalen!
Mijn man heeft gebeld met K. en het verhaal uit de brief is hem telefonisch bevestigd.
Ik ga dit niet zomaar slikken in elk geval, wij gaan met een paar ouders een petitie opstellen, en de schooldirectie inschakelen. En als het allemaal niets helpt, gaan we opzeggen en met een paar ouders een "opvangsysteem" uitwerken. Dan maar een middag in de week 6 kindertjes over de vloer! Hoe meer weerstand tegen het plan, hoe groter de kans dat ze hun tekort op een andere manier gaan aanpakken. Dus ontketen een opstand!
MarSy, je hebt gelijk, de belastingbetaler kan dus ook weer opdraaien voor de kosten van deze ongewenste vakantieopvang...

Ardnax

Ardnax

19-10-2008 om 14:06

Ouderraad

Het nadeel is dat de ouderraad er in meerderheid mee heeft in gestemd, oftewel; WE zijn het er mee eens.
Sowieso is kinderopvang een raar gebeuren. Ten tijde van mijn revalidatie na de OK had ik meer kinderopvang nodig; moest ik wel voor betalen. Maar toen ik van de zomer 5 weken geen gebruik er van maakte, moest ik ook betalen.
Ik ga in ieder geval nog wel goochelen of ik iets kan vinden om er onder uit te komen op wat voor manier dan ook.
Grtz.
Ardnax

Guinevere

Guinevere

19-10-2008 om 14:40

Ouderraad

Onze ouderraad heeft er niet mee ingestemd, maar dat wordt dus over de totale organisatie bekeken?
Vanmiddag krijg ik een andere (boze) moeder op bezoek, dus we zullen dan wel een paar snode plannen smeden.

Ardnax

Ardnax

19-10-2008 om 16:32

Kijk hier eens

http://www.webformulier.net/informatie/index.php?id=113

(en dan de clickable stukken openklappen, staat iets over geschillen etc. bij eenzijdige wijziging opvanguren)

Grtz.
Ardnax

Guinevere

Guinevere

19-10-2008 om 16:47

Prachtig ardnax

Ik krijg alleen die voorbeeld klachtenbrief niet geopend en die 2 eerdere uitspraken van de geschillencommissie, jij wel?
Ik denk dat die geschillencommissie een goede stap is!

Guinevere

Guinevere

19-10-2008 om 17:22

Ik vond dit ook nog bij boink

Onze naschoolse opvang geeft aan dat we tijdens onze vakantie gewoon moeten doorbetalen. Kan dat?
Het aantal uren dat de kinderopvangorganisatie aan u in rekening brengt, is vastgelegd in uw contract/algemene voorwaarden. De afspraken hierover kunnen per kindercentrum verschillen. Het kindercentrum moet wel open zijn in de uren die u betaalt, met uitzondering van feestdagen en een enkele studiedag. Het kindercentrum bepaalt of ze een contract inclusief of exclusief vakantieopvang wil aanbieden. Kortom, voor welke dienstverlening ze kiest. Landelijk is het gebruikelijk dat er wel een keuzemogelijkheid is. Op dit moment bestaat er nog geen richtlijn voor de uurprijsberekening voor de NSO. Er is hierover dan ook landelijk veel onduidelijkheid. Helaas kiest de branche er voorlopig niet voor om afspraken te maken over de wijze van uurprijsberekening. Als u hierover klachten heeft, kunt u een aantal dingen doen. De oudercommissie heeft adviesrecht op de prijs en kan dus invloed uitoefenen op deze gang van zaken. U kunt uw wens dus wellicht eens aangeven bij de oudercommissie. Zij kunnen inventariseren of er meer ouders met deze wens zijn. Daarnaast kunt u een geschil hierover aankaarten bij de geschillencommissie. De geschillencommissie is er alleen voor mensen die bij hun contract de landelijk geldende Algemene voorwaarden hebben ontvangen.

Ardnax

Ardnax

19-10-2008 om 17:52

Oudercommissie

Even in de papieren van K. geneusd: Ze zijn lid van de MO-groep; tenminste, ze hanteren de algemene voorwaarden van de MO-groep, dus ze moeten lid zijn. Als ze geen lid zijn, mogen ze er ook geen gebruik van maken. Als ik dan op de site van de MO-groep ga kijken, zie ik K.kinderopvang er niet bij staan.......
Op hun site staat dat ze een centrale oudercommissie hebben, in hun brief van 14-10 staat dat deze nog niet bestaat.
Het rammelt....aan alle kanten.
Grtz.
Ardnax

Asa Torell

Asa Torell

19-10-2008 om 20:49

Hier geen keus volgens mij

de vakantieopvang zit er standaard bij. En ja, het is ook gedwongen winkelnering want de enige in de wijk (en die afhaalt bij de wijkscholen).
Hm, helemaal niet zo fraai eigenlijk, ik had er nog nooit bij stilgestaan omdat ik de vakantieopvang ook hard nodig heb (en vele ouders met mij, maar ja dat hangt natuurlijk van je beroep e.a. af realiseer ik me nu). Wat me wel al had gestoord, maar uit laksheid nog geen werk van gemaakt, is dat we tot 1 september voor voorschoolse opvang hebben betaald terwijl het per dit schooljaar werd afgeschaft, en in de vakantie heb je het zowiezo niet nodig, maar als het daarna is afgeschaft is het wel helemaal idioot.

joer

joer

21-10-2008 om 21:01

Accepteren of opzeggen

Inderdaad moet je eerst even goed je contract nakijken. Staat hierin duidelijk nso opvang zonder schoolvakanties en is ook de bijgevoegde offerte zo berekend, dan kunnen ze dit niet zomaar zonder iets te doen verplicht veranderen.

De organisatie mag ander beleid gaan voeren maar dan moeten de ouders een nieuw contract en offerte toegestuurd krijgen.

Dan hebben de ouders de keus om de wijziging te accepteren (door het nieuwe contract en offerte te ondertekenen) of de plaats op te zeggen.

Bij ons is er trouwens de keus in nso met schoolvakanties, nso zonder schoolvakanties en alleen nso in schoolvakanties.

Groeten JOER.

Nadine

Nadine

22-10-2008 om 10:09

Is dat zo

Betaal je daadwerkelijk voor je vakantie door of hebben ze het totaal aantal afgenomen uren gedeeld door het aantal maanden van het jaar ?
Dit is namelijk de gebruikelijke constructie omdat ook de vergoedingen van de belastingdienst maandelijks gegeven worden.

Het feit dat je moet betalen voor opvang die je niet afneemt. Een dagverblijf is nu eenmaal een X aantal uren per dag geopend.
En dat zijn de de dag prijzen. Wie weet gaat dat in de toekomst nog veranderen zodat je als ouder moet gaan uitklokken.
Je betaald dan voor dat gene wat je afneemt.

Echter vraag ik me af wat dat met de prijs voor de opvang gaat doen immers nu vergoed het rijk max 6,10 per uur als deze constructie niet kosten dekkend is dan gaan de prijzen omhoog en kun je alles wat boven de 6,10 komt uit eigenzak betalen.

Verplichte vakantie opvang bij een NSO contract vindt ik vreemd.
Ik ben gewend aan pakketten die je afneemt.
NSO
NSO en VAK opvang
of alleen VAK opvang.

Ik kies zelf ook alleen voor NSO en regel de vakanties zelf. Je betaald hier dus daadwerkelijk voor Jan Doedel.

Ik zou in een klacht neerleggen bij de organisatie.
Deze moeten hierop antwoorden. Is dit antwoord onbevredigend dan maak je het aanhangig bij de geschillencommissie.

Nadine

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.