Home » Forum » Voorschoolse opvang

Voorschoolse opvang

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
AB82
Voorschoolse opvang

Is er iemand bekend met een voorschoolse opvang voor kinderen die de kinderen ook naar school kan brengen? Door omstandigheden ben ik op zoek naar een voorschoolse opvang. Dit lijkt in de wijken Parkwijk en Het Zand niet te bestaan :(

Tango
Misschien handig

Om de plaatsnaam van de stad waar je zoekt erbij te zetten.....
Geen idee in welke stad ik Parkwijk en Het Zand kan vinden.

vlinder72
School

Vraag de school met welke voorschoolse opvang ze samenwerken. Naar school brengen is hier standaard.

kaplablomje
Leidsche Rijn?

Daar zijn in ieder geval wijken Parkwijk en Het Zand. En zou het probleem zijn dat er geen voorschoolse opvang is en er dus verder weg gekeken moet worden? Maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het er uitgerekend daar niet is. Misschien zit ik aan de verkeerde stad te denken.
Of zit het vol.

Hier, heel ergens anders in het land, zit de voorschoolse opvang in het gebouw waar ook de school zit. Tot en met groep 3 worden de kinderen naar het lokaal gebracht. Daarna gaan ze, in overleg met de ouders, zelf. Kinderen die naar de dependance voor de bovenbouw moeten, op 200 m afstand, lopen daar in een groepje heen. Kinderen die nar het speciaal onderwijs moeten, op 300 of 650 m afstand, worden wel gebracht.

Bregje
geen voorschoolse

Hier in het dorp heb je geen voorschoolse opvang, ook geen naschoolse. Ouders die werken die schakelen opa's en oma's in of gaan naar gastouders, hebben jullie geen gastouders daar?

Triva
?

Wat heb je aan een VSO als je je kind daarna nog naar school moet brengen?

Jasmijn
Triva

Triva, de vso brengt het kind dan naar school ;-)

Triva
jasmijn

Ja precies, daarom snap ik de vraag dus niet.

Jasmijn
oh op die manier

Ik dacht dat ze sowieso geen VSO kon vinden bij haar in de wijk, maar inderdaad lijkt het me dat een VSO de kinderen ook naar school brengt, hoe moet dat anders?

Ginny Twijfelvuur
Is hier bij school

Is er geen organisatie die naschoolse opvang verzorgd?
Wellicht dat die ook voorschoolse opvang kan regelen?

Dees
Heb er weleens van gehoord

Ik heb wel vaker gehoord van een vso die de kinderen niet naar school brengen. Heel bizar, maar dan heeft de school niets geregeld qua vso en dan kunnen ze bij een school in het samenwerkingsverband terecht echter moeten de kinderen tussendoor wel naar school gebracht worden. M.a.w. je hebt er niets aan.

Ik zou eens kijken wat je met gastouders kunt doen.

40er
School

Hier heeft de school afspraken met kinderopvang x en die brengen dan ook. Vaak staat het wel in de schoolgids. En anders eens vragen aan andere ouders, eventueel naar een gastouder die dat wel doet. Gastouders hier horen ook vaak bij school x of y (naar verschillende scholen om te halen is niet handig)

Ellis
kinderopvang

Ik had hetzelfde probleem, maar gelukkig zijn er veel kinderopvangen die je kind naar school kunnen brengen. Ik heb mijn twee kinderen bij kinderopvang (verwijderd door forumbeheer)
misschien dat dit iets is? Ik ben erg tevreden tot nu toe. Ook heel veel persoonlijke aandacht

Kaplablomje
Regio

Ben je zo enthousiast of heb je aandelen, Ellis? De facurering bevalt ook al zo goed. Nu hebben we van de topicstarter geen plaatsnaam gekregen, maar mogelijk zoekt zij in Leidsche Rijn. Denk je dat Vlietkinderen uit Leidschendam, Voorburg en Den Haag-Leidschenveen de kinderen naar Utrecht zal brengen?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.