Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Juno

Juno

17-02-2012 om 17:02

Vraag over opvang: spullen raken kwijt ivm basisschool naast de kdv-ruimte

Mijn dochters opvang heeft twee groepen, nu hebben de groepen deze week elk hun eigen gebouw gekregen dan wel in samenwerking met basisscholen, BSO etc. De redenen is uitbreiding van de groepen.

Nu zit mijn dochtersgroep in een basisschool waar ook een BSO inzit. Op zich geen probleem maar nu komen we in een groot lokaal die wordt verdeelt in 5 maanden tot 2 jaar en 2 jaar tot 4 jaar en een slaapruimte voor de kleintejs.. Het vreemde is dat we de kapstokken moeten delen met de basisschool 1 ste klas (lokaal naast ons) en BSO (lokaal tegenover ons), zonder enige afscheiding. Ook de losse spulletjes komen dan wel in een mantje met de kindjes naam maar gewoon onder de kapstok. Reserve kleding wel in het lokaal maar losse spulletjes speen/knuffels etc gewoon in het mandje. De rede is dat er geen ruimte in het lokaal is en te vol wordt.

Veel ouders vragen of er geen afscheiding gemaakt kan worden zodat de opvang hun eigen stukje heeft en zo ook elk kindje zijn eigen haakje heeft. Maar wegens dat de school voor meerdere doeleinde gebruikt gaat worden is dit niet mogelijk.

Wij ouders vinden het niet veilig voor de spullen van onze kindjes en ook de mogelijke meer kans op kwijtraken of verwisseling van spulletjes. Zoals een knuffel van een jongetje die in zijn mandje lag, en nu weg is. We hebben al gepraat met de opvang en school maar een oplossing is er niet.

Wat denken jullie erover.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisabeth B.

Elisabeth B.

19-02-2012 om 18:25

Afgesloten spullen?

Misschien ipv mandjes waarin je alles ziet liggen, iets verzinnen waarin je spullen afgesloten kan bewaren?
Bijvoorbeeld eigen tassen met trekkoort voor de jassen etc. Aan de kapstok en een laatje in een kast binnen in het lokaal voor knuffel,reserve kleren, slofjes e.d.?

Marie

Marie

19-02-2012 om 19:54

Verschoonruimte?

Hallo
Ik neem aan dat er voor de kleintjes een verschoonruimte is?
Dan kunnen daar toch de mandjes met spulletjes op planken staan?
Ten minste zo was dat op het kdv waar onze kinderen naar toe gingen ook.
En als reservekleding (in een mandje?) in het lokaal kan staan, dan kan daar toch gemakkelijk een kleine knuffel ofzo bij?
Groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.