Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op

Welk uurtarief voor oppas thuis?

Hoi,

Imv de impact van de nieuwe regels in 2010 wil onze oppas graag bij ons thuis blijven oppassen, maar dan zonder gastouderbureau.

Wij vinden het niet erg om haar 'zwart' te gaan betalen. Ook wij zijn niet zo gelukkig met de nieuwe regels. Want we betalen vaste bemiddelingskosten per maand aan het gastouderbureau. Deze blijven hetzelfde terwijl sinds kort alledrie de kinderen naar school gaan. Dus minder oppassuren, gewoon doorlopende bemiddelingskosten tijdens vakanties en een lagere zorgtoeslag in 2010.

Onze oppas werkt 's ochtends in loondienst en 's middags komt ze na school bij ons thuis oppassen.

Wat is een redelijk uurtarief?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
100%mama

100%mama

16-10-2009 om 16:31

Nibud

Wat betaalt u voor een informele oppas?
Het tarief dat u afspreekt met een informele oppas, hangt af van het aantal kinderen waarvoor u opvang nodig heeft. Voor één kind is tussen de €3 en €4,50 per uur een redelijke vergoeding. Deze vergoeding is puur en alleen voor het oppassen. Dit bedrag heeft dus geen betrekking op extra werkzaamheden. Als uw kind veel aandacht vraagt, kan dit bedrag aan de lage kant zijn. Voor 2 kinderen wordt een bedrag tussen €4,50 en €6 per uur aangehouden, bij drie of meer kinderen tussen €6 en €7,50.

Even op google voor je gekeken! Dit zijn de adviezen van het Nibud.

mamamic

mamamic

17-10-2009 om 11:33 Topicstarter

Bruto-netto hoeveel hou je over?

Bedankt voor eht Nibud advies,

Het lijkt me, vanuit de ogen van de oppas gezien, aan de lage kant.

Ik heb zelf geocht op bruto uurtarieven van gastouderbureaus, nanny's etc.
Voor 3 kinderen is dat dan iets van Eu 12-14.50 per uur Bruto. Maar dan moet daar natuurlijk nog belasting over worden betaald, dus netto hou je dan wat minder over. Maar het lijkt me dat je als oppas dan netto wel meer over houdt dan Eu 6 -7,50. En naschoolse opvang is ook minder uren.

Wat is wijsheid?

cecile_s

cecile_s

21-10-2009 om 23:21

Minimumloon....

Als je oppas ouder is dan 23 jaar zul je tenminste het minimumloon moeten betalen als je het netjes wilt doen. Iets van EUR 8 per uur (kan je op internet wel vinden). Maar als ze jonger is kan je dus lager gaan zitten.
Wij hebben tot nu toe voor onze twee kinderen EUR 9 en EUR 10 betaald (verschillende oppassen op leeftijd) per uur. En 7,50 bij een oppas van 19 jaar. Vriendin betaalt bij 3 kinderen 10 euro per uur. Vaak doen ze het niet voor minder, tenzij ze jonger zijn.
Je kan natuurlijk 8 euro, althans minimumloon, voorstellen. Misschien is ze daar tevreden mee omdat ze dat netto ook altijd overhield. Hoor je wel als ze meer wilt...

Succes.
Cecile

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.