Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

échte blondines

gisteravond 18.50 zit ik te zappen....kom langs shownieuws (weet niet eens welke zender) en daar zit 1 of andere meneer (herken 'm , maar geen idee hoe hij heet...hij heeft iets met mode/haar kappen van sterren te maken) en die verkondigd luidkeels dat échte blondines,vrijwel uitgestorven zijn. En met échte blondines bedoeld hij mensen die blond geboren zijn en dat hun hele leven blijven tot ze evt. grijs worden. Volgens deze meneer worden er wel een heleboel mensen blond geboren of later in hun babytijd blond, maar zijn er geen mensen meer die blond blijven. Vrijwel allemaal worden ze donkerder. Zeker 40+ ers zijn allemaal geverfd blond.
Ahum wat zegt die gek nou????
Ik bén 40+ en nog nooit geverfd en nog hardstikke blond!!!! jaha wel donkerder dan in mijn jeugd...toen was het spierwitblond en nu gewoon blond. Maar niks donkerder. Gewoon blond,blond.
Nou ja zeg.......
Ben ik dan zo'n bijzonderheid? En mijn broers trouwens ook??? Zijn wij dan de enige blonde 40+ers nog???
Dus wie verteld me het tegendeel?
Trouwens mijn moeder was ook altijd blond en mijn oudste is spierwitblond en ik weet zeker dat die altijd blond blijft.
groeten albana

Van nature

ben ik ook blond, wél een melkboerehondeblond, zo´n net niet kleurtje, dus ik verf het wel (donkerder nu, vroeger blond) Ik denk juist dat de meerderheid van de bevolking in NL juist blond is, maar niet perse wit -of goudblond, de meeste mensen zullen wel peper-en zout (of melkboere...) kleurig blond zijn, toch?

Sarcas

Sarcas

15-04-2010 om 09:19

Uit het nieuws

LONDEN (ANP) - Blondjes sterven uit. Volgens wetenschappers zullen er over tweehonderd jaar geen natuurlijke blondines meer zijn. Dat heeft de Britse omroep BBC vrijdag gemeld.

Een studie van deskundigen in Duitsland suggereert dat vrouwen met blond haar een bedreigde soort vormen die rond 2202 zal zijn uitgestorven. De onderzoekers voorspellen dat het laatste echte blondje wordt geboren in Finland, waar naar verhouding de meeste blondines voorkomen. Te weinig mensen dragen volgens hen nog het gen dat mensen blond maakt, om langer dan twee eeuwen te kunnen voortbestaan.

Het probleem zit hem volgens de onderzoekers in het feit dat blondheid wordt veroorzaakt door een recessief gen. Dat wil zeggen dat een kind alleen blond haar zal hebben, als het gen in beide kanten van de familie voorkomt in de generatie van de grootouders.

Verder denken de onderzoekers dat de namaak-blondjes, die hun haar blonderen, er medeschuldig aan zijn dat hun natuurlijke concurrentes ter ziele gaan. De Duitse deskundigen suggereren dat mannen geblondeerde vrouwen aantrekkelijker vinden en die als partner verkiezen boven echte blondjes. Waarom, leggen ze niet uit.

Een professor in de dermatologie van de universiteit van Edinburgh is het niet met de Duitse onderzoekers eens. ,,Genen sterven niet uit, tenzij er nadelen zijn aan het hebben van dat gen. De enige reden voor verdwijning van blondines zou dus zijn dat het een nadeel is om dat gen te hebben en ik geloof niet dat dat het geval is'', aldus de Schotse wetenschapper.

[update]

"Blondjes sterven niet uit"

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ontkent met klem dat blondjes aan het uitsterven zijn. Vorige week meldde de BBC dat er volgens wetenschappers over tweehonderd jaar geen natuurlijke blondines meer zouden zijn.

Een via de VN verspreide studie van deskundigen in Duitsland suggereerde dat vrouwen met blond haar een bedreigde soort vormen die rond 2202 zou uitgestorven zijn. De vorsers voorspelden dat het laatste echte blondje wordt geboren in Finland, waar naar verhouding de meeste blondines voorkomen. Te weinig mensen dragen volgens hen nog het gen dat mensen blond maakt, om langer dan twee eeuwen te kunnen voortbestaan.

"Nep", zegt de WHO nu. Er zijn helemaal geen aanknopingspunten om te zeggen dat natuurlijke blondjes wellicht binnenkort gaan uitsterven. Bovendien zegt de VN-organisatie er ook geen flauw benul van te hebben hoe de onheilstijding uit eigen rangen tot stand is kunnen komen.

http://www.medischforum.nl/onderwerp/16

S.

krin

krin

15-04-2010 om 09:20

Niet meer blond

De ene onderzoeker: "Het probleem zit hem in het feit dat blondheid wordt veroorzaakt door een recessief gen. Dat wil zeggen dat een kind alleen blond haar zal hebben, als het gen in beide kanten van de familie voorkomt in de generatie van de grootouders."
De andere onderzoeker (Een professor in de dermatologie van de universiteit van Edinburgh): "Genen sterven niet uit, tenzij er nadelen zijn aan het hebben van dat gen. De enige reden voor verdwijning van blondines zou dus zijn dat het een nadeel is om dat gen te hebben en ik geloof niet dat dat het geval is."
Dus tja, ik kan zo gauw geen bewijs voor of tegen vinden (heb ook nog niet uitgebreid gezocht). Maar áls het blonde (en roodharige) gen inderdaad recessief is, is de kans op een blond kind relatief klein, ja. En doordat bevolkingen steeds gemengder raken, is de kans steeds groter dat blondharigen en donkerharigen kinderen maken, die dan dus vaker niet blond zullen zijn.
Ik moet ook zeggen dat het me opvalt als ik een blonde volwassen man zie (en bij blonde volwassen vrouwen ga ik er meestal van uit dat het uit een potje komt). Ik ken te veel voorbeelden om me heen van blonde mensen die vanaf hun dertiende steeds donkerder werden, tot ze uiteindelijk met (licht)bruin haar eindigen. Dus nogmaals: tja.
Dat jij nog blond bent, is geen bewijs voor het tegendeel, in elk geval.

Mamvantwee

Mamvantwee

15-04-2010 om 09:33

Ook blond

Ja, ik ben ook blond van nature. Heb nog nooit mijn haar geverfd of geblondeerd (op enkele plukjes na, maar omdat je dat toch bijna niet ziet, doe ik dat niet meer).
En ja, ik zal wel in 2200 uitgestorven zijn...!

groet, Mamvantwee

krin

krin

15-04-2010 om 09:34

zit ik op precies dezelfde plek te spitten als Sarcas. Niet dat we er echt iets mee opschieten, maar goed.

Jolanda123

Jolanda123

15-04-2010 om 10:00

Hier ook

Echt blond.
Net zoals mijn 2 zonen, die ook echt blond zijn :-)

Vera*

Vera*

15-04-2010 om 10:23

Winnen

Haha, ik denk dat ik het blondst ben!

Niny

Niny

15-04-2010 om 10:36

Ook blond en vera* wint!

Ik ben van nature blond, inmiddels op mijn 46e zitten er wat grijze haren door. Maar Vera is inderdaad blonder, heb ik op de meeting kunnen constateren!

Niny

Sancy

Sancy

15-04-2010 om 10:40

Blond geboren

Ik ben zo iemand die blond geboren is maar gaanderweg steeds donkerder is geworden. Komt door al dat ijverige studeren volgens mij ;-)
Ik had als basisschoolkind trouwens het visioen dat ooit de mensheid op de wereld maar 1 huidskleur zou hebben. Heeft iemand toevallig een berekening hoe lang dat nog gaat duren?

Puck

Puck

15-04-2010 om 10:56

Blond geboren

Ik had als peuter bijna spierwit haar, niet zo blond als Vera* maar ik kwam toch redelijk in de buurt. Ondertussen ben ik als 40+ middenbruin en ik hou de verklaring van Sancy graag hoog: komt door ijverig studeren.... Maar morgen ben ik weer blond.....

Tihama

Tihama

15-04-2010 om 11:14

Hoe zit het dan met donkerder worden?

Mijn man en ik waren allebei als kind spierwit. Naarmate we ouder werden, werd dat steeds donkerder. Mijn man echt donker, ik ben in lichtbruin/donkerblond blijven hangen.

Onze kinderen waren rond 3 jaar ook spierwit. Nu 12 en 9 nog steeds blond, maar wel donkerder dan toen.

Hoe komt dat dan?

Tihama

Tihama

Tihama

15-04-2010 om 11:15

Oja

Wat wel grappig is: omdat de kinderen zo blond zijn, geloven mensen eerder dat ik blond van mezelf ben (komt wel uit een potje)

Tihama

angel3

angel3

15-04-2010 om 11:16

Heb wel het idee

dat de interpretatie van blond nogal wat kan varieren. Ik heb nogal eens spraakverwarringen. Dan zegt iemand: je weet wel die en die met dat blonde haar en ik dan maar denken......denken.... nee ken ik niet. Tot ik de persoon zie en denk: maar die is niet blond, die is lichtbruin of hooguit zeer donkerblond peper en zout.

Een vriendin van mij is nog behoorlijk natuurlijk blond met haar 40e , dus dat gele haar zeg maar om de spraakverwarring ook niet hier te krijgen :). Ikzelf was ooit witblond, toen rossig blond en nu van mezelf zeer donkerblond. En dat verf ik dus.

Hillary

Hillary

15-04-2010 om 11:26

Natuurlijke blondine

Hier een natuurlijke blondine van 40+, ook mijn moeder (60+) en zusje (30+) zijn blond. Help wel mee aan het uitsterven, mijn man is Indisch, dus kinderen hebben bruin haar. Mijn zusje heeft een blond en een donker kind, maar die zijn nog jong, dus dat kan nog donkerder worden. Ik geloof er wel in dat mensen over een aantal generaties veel meer op elkaar gaan lijken en dat de verschillende uitersten verdwijnen. In de lijn met het verdwijnen van blond haar verdwijnen ook de blauwe ogen denk ik.

Gertrudis

Gertrudis

15-04-2010 om 12:09

Oestrogeen

Of het waar is weet ik niet maar ik hoorde dat blond donkerder wordt met ouder worden omdat je oestrogeenlevel daalt doorheen de jaren.

Hier allemaal bruin en geen verf dus geen eigen ervaringen.

Puck

Puck

15-04-2010 om 12:46

Lijkt me geen oestrogeen

Gertrudis, oestrogeen speelt bij kinderen geen grote rol en bij jongens ook niet dus die verklaring lijkt me niet kunnen.
Ik denk dat het meer te maken heeft met pigmentontwikkeling. Net als dat er pas op latere leeftijd sproeten en moedervlekjes ontstaan zal dat met haarpigment misschien ook wel zo zijn. Daarom worden de meeste kinderen ook met blauwe ogen geboren en worden die pas later donkerder.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-04-2010 om 13:08

Van licht naar donker

Mijn oudste zus was aanvankelijk best blond, maar is nu donkerblond in een lichtere variant als ikzelf. Mijn middelste zus was vroeger peentjesrood, iedere generatie bij ons in de familie heeft wel een rooie, maar dat is veranderd in een soort kastanje/niet superrood meer. Ik was als kind altijd al donker. Ik schijn geboren te zijn zwart haar. Vanuit de familie gezien ben ik eigenlijk de meest voor de handliggende met mijn haarkleur. Mijn man was oorspronkelijk blond, dat werd tijdens zijn schooljaren middenblond. Hij is nu volledig grijs en ik vermoed dat het witgrijs gaat worden uiteindelijk. We hebben een dochter die als kind blond ws, maar nu praktisch de haarkleur van mij heeft en een dochter die typisch de haren van haar vader heeft. Gekruld en blond. Wij hebben hebben blond dus nog even op de kaart gezet:-)
Ik dacht bij 'blond verdwijnt' om eerlijk te zijn aan iets anders. Ik vond het een logische gedachte als je bedenkt dat er veel gemengde relaties zijn. Meer in verhouding met vroeger. Hoe meer gemengd zich mengt zal blond zich moeilijker kunnen handhaven.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-04-2010 om 13:56

Hormonen

Ik denk dat het wel iets hormonaals is. Ik ben ook van hoogblond naar zeer donkerblond gegaan. Mijn tweelingzus (1 eiig, dus genetisch gelijk) heeft geen kinderen, en is nog veel blonder dan ik. Binnenkort krijgt ze haar eerste kindje, ben dus benieuwd of ze dan ook in rap tempo donkerder wordt. Bij mij ging het na de geboorte van de oudste namelijk behoorlijk snel.

reina

reina

15-04-2010 om 14:44

Ken er ook

Ik ken ook meerdere echt (wit)blonde mensen, waarvan enkele 50 ++ , dus met elkaar kennen we denk heel wat uitzonderingen ;-)

Niny

Niny

15-04-2010 om 15:12

Even zeuren over donkerblond ;-)

Voor mij is blond haar per definitie licht. Donkerblond haar bestaat dan ook imho niet. Wat voor kleur is donkerblond? Is dat niet gewoon bruin, dan?

Niny

Balletmama76

Balletmama76

15-04-2010 om 15:13

Hier

Ik ben donkerbruin van natuur, ex heeft zwart haar en groene ogen en is wat donkerder getint.

Als baby/peuter was dochter lichtblond, inmiddels is haar haar middelbruin met nog maar enkele blonde plukjes in de zomer. Maar ook dat werd steeds minder. Gezien het feit dat zij pikzwarte wenkbrauen en wimpers heeft en ook het donkere tintje van haar vader, ook zijn oogkleur, ga ik ervan uit dat zij uiteindelijk zwart of bijna zwart haar zal hebben. Zij hoopt van wel in ieder geval...;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

15-04-2010 om 15:32

Niny

Ik ben officieel gekwalificeerd als donkerblond:-) Ik ben met je eens dat het ook bruin genoemd mag worden. Ik heb me ook wel eens afgevraagd wat het verschil moet zijn.

Yta Chalne

Yta Chalne

15-04-2010 om 16:30

Ondonkerblond

Ik ben blond. Niet donkerblond en ook niet witharig, maar gewoon blond. Van mezelf. Mijn haar is nog nooit veel lichter of donkerder geweest dan het nu is, alleen in de zomer bleekt het wat meer op. Sinds kort heb ik ook een paar grijze haren ontdekt, die ik de kapper heb laten terugkleuren in gewoon blond. Overigens heb ik helemaal geen blonde ouders, en ook mijn broer en zus zijn verre van blond, het is denk ik meer gerelateerd aan mijn nogal ontbrekende pigment. Mijn oudste dochter is donkerblond. Dat is een volgens mij bestaande kleur maar is niet dat muizige en niksige kleurtje wat veel volwassenen van nature hebben; het is een mooie gouden gloed met lichtere puntjes erin. Duidelijk blond, maar niet dat boerinnige blond wat de andere kinderen hier hebben ;-)

albana

albana

15-04-2010 om 18:55 Topicstarter

Gouden gloed

dat klinkt wel erg mooi yta, gouden gloed met witte puntjes erin...zoiets heb ik ook. En nee ik heb geen muizig lichtbruin haar. Het is écht onmiskenbaar blond. Alleen vindt ik het 'donker' omdat ik vergelijkingsmatriaal heb....mijn oudste die dus precies de kleur heeft die ik vroeger ook had. En dat is dus spierwit. Dat ontbrekende pigment heb ik ook...ik verbrand altijd...zelfs als ik me van top tot teen áltijd insmeer én uit de zon blijf. 's Zomers is mijn neusbrug áltijd rood...alleen al van het zo nu en dan buiten lopen...Tjsa moet ik me dan opsluiten ofzo als de zon schijnt? Dat is toch ook geen leven?
Wel een voordeel...ik kleur vanzelf weer licht, elke zomer. 's Winters wordt ik dus altijd wat donkerder en 's zomers weer lichter. Wel goedkoper dan de kapper(gratis en voor niks).
Ik heb ook blonde wimpers, wenkbrauwen, been/armharen en 'matje' (zoals ze het gisteren noemden) en dochter ook. Dat is dan wel een voordeel...ik vindt blonde armharen op een arm nog wel aardig...maar zwarte écht niet (sorry zwartharigen) ik vindt het zo...tsja.
Trouwens een buitenlandse donkerharige man...en toch dus die blonde dochter. En die werd ook blond geboren..was ook al heel bijzonder beweerden de zusters in het ziekenhuis en omdat d'r haar zo rechtop stond vond mijn vader dat ze op ronald koeman leek (argh!!!!)...
Wel grappig dat jullie wel weten of mensen écht blond zijn of niet...ik praat daar eigenlijk zelden over. Ook omdat het dan vaak gaat over haren verfen en daar heb ik écht geen verstand van...Ik gok vaak of mensen écht blond zijn of niet...aan de hand van de wenkbrauwen. Als die donker zijn vindt ik dat blonde haar écht helemaal misstaan (b.v.de dochter van patricia paay) Zó vreselijk nep lijkt dat...(bestaat het wel écht???)
trouwens ik heb ook een donkere dochter...die lijkt dus op man. Keurig verdeeld niet?
groeten albana

Vic

Vic

15-04-2010 om 19:37

Zebra

Mijn kinderen zijn allebei met donker haar geboren (net als alle baby's?). Daarna werd het steeds lichter, bij oudste tot ze blond was. Toen ze ouder werd, werd het steeds donkerder en nu heeft ze donkerblond (of eigenlijk lichtbruin) haar. In de zomer krijgt ze een stuk of wat helblonde lokken. Jongste ook trouwens, terwijl die nooit blonder is geweest dan heel donkerblond.
Ik heb trouwens wel eens commentaar gegeven op het barbieblonde haar van een kennis. Die klaagde dat ze zo vaak voor dom werd versleten, waarop ik opmerkte dat ze dan haar haar niet zo barbieblond moest maken. Dat bleek haar natuurlijke kleur ;-)

Balletmama76

Balletmama76

15-04-2010 om 20:16

Albana

"Ik gok vaak of mensen écht blond zijn of niet...aan de hand van de wenkbrauwen. Als die donker zijn vindt ik dat blonde haar écht helemaal misstaan (b.v.de dochter van patricia paay) Zó vreselijk nep lijkt dat...(bestaat het wel écht???)"

Dochterlief heeft pikzwarte wenkbrauen en wimpers, een tintje zelfst in de winter, werd heel snel bruin zodra ze ook maar enkele zonnestralen krijgt en nooit last van zonnebrand en middelbruin haar - zij is bijna 10, dus gewoon haar natuurlijke haarkleur...;-)

Gezien dat zowel haar vader als ik donker haar hebben (hij echt zwart) denk ik dan dat zij later ook zwart haar krijgt - de genen voor donker haar lijken nogal dominant te zijn over de genen voor blond haar.

Maar zij wil ook graag zwart haar hebben. Is trouwens een duits-kroatisch mixje...;-)

Balletmama76

Balletmama76

15-04-2010 om 20:23

Albana nog eens

"Trouwens een buitenlandse donkerharige man...en toch dus die blonde dochter. En die werd ook blond geboren..was ook al heel bijzonder beweerden de zusters in het ziekenhuis en omdat d'r haar zo rechtop stond vond mijn vader dat ze op ronald koeman leek (argh!!!!)..."

Dochter had ook goudblonde krulletjes als baby en peuter, hierna werd het geleidelijk donkerder en sindsdien eigentlijk elk jaar een of 2 nuances donkerder. In de winter is haar haar inmiddels al best donker, in de zomer komen er door de zon wat highlights in, maar steeds minder licht.

Albana

Ja, het kan, donkere wenkbrauwen en blond haar. In de brugklas had ik een klasgenoot die bijna witblond haar had en bijna zwarte wenkbrauwen. Ik denk niet dat hij zijn haar verfde.
Dat ik dat nu nog weet laat wel zien dat het niet zo bar veel voorkomt, maar het kan dus wel.

Zijn we er nu eigenlijk al uit wat donkerblond is trouwens? Ik vraag me al een tijdje af of mijn haar nu donkerblond is of gewoon bruin.

Groeten,

Temet

krin

krin

15-04-2010 om 23:23

Donkerblond vs lichtbruin

Donkerblond is tegen lichtbruin aan, met echt blonde plukken, en het wordt blonder in de zon. Zoiets:
Donkerblond: http://www.expertpagina.nl/paginas/lovelytokiohotel/gustav-schafer.jpg

Lichtbruin is echt niet blond; het wordt wel lichter in de zon, maar nooit tegen blond aan. Zoiets:
http://www.dpj.pl/fotki/g554d.jpg

Ter vergelijking: donkerbruin
http://94.100.116.105/596600001-596650000/596617001-596617100/596617064_5_G2K7.jpeg

En dan heb je nog het 'net niks' van melkboerenhondenhaar. Ooit blond geweest, en daarna werd het nooit meer wat. Dat heb ik.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Melkboerenhondenhaar

Jeumig. Waar je je zoal mee bezig kunt houden om 23:23

Kaaskopje

Kaaskopje

16-04-2010 om 00:30

Krin

Als dat eerste plaatje donkerblond is ben ik zwart!:-) Dit is de haarkleur die mijn man zo'n beetje tijdens zijn puberteit/net volwassen leeftijd had. In de loop der jaren is het iets donkerder geworden. Ik noem die haarkleur meer middenblond. Mijn haar is donkerder en wordt dus donkerblond genoemd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.