Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Brianna F

Brianna F

24-06-2011 om 11:44

3-d

Ik weet dat het niet tegen is te houden, maar effen klagen hoor. Alle films die wij willen zien komen alleen nog maar in 3 D uit. De beste manier volgens mij om iemand de bioscoop uit te jagen. Ik vind zo'n bril vreselijk irritant, dochter wordt misselijk van 3-D. harry Potter bijvoorbeeld: alleen nog maar in 3-D, wel in 2-D in het Nederlands. En dat willen we niet. En dan betaal je ook nog eens 2 euro extra voor die ongein.
Dus dat wordt gewoon wachten op de dvd die godzijdank nog wel in 2-D is.
Hoe denken jullie hierover?

Massi Nissa

Massi Nissa

24-06-2011 om 12:00

Ik kan het niet zien

Ik heb een oogafwijking en kan feitelijk maar de beelden van 1 oog tegelijk verwerken. Ik heb dus helemaal niets aan 3D-films en ga er ook niet heen. Kan me je frustratie voorstellen.
Groetjes
Massi

Helemaal mee eens

Ik heb een hekel aan 3D, gelukkig zitten er hier in de stad 2 bioscopen en bij eentje vertoonden ze de films die ik wilde zien ook in 2D. Ik vrees voor het moment dat de 2D optie helemaal verdwijnt, dan denk ik dat ik helemaal niet meer naar de bioscoop zal gaan. Misschien tegen die tijd toch maar een 2D bril kopen, blijft het probleem dat je extra moet betalen voor iets dat je helemaal niet wilt, heel irritant.

Grappig toeval

Wat grappig, ik open net een draadje in Huis, Tuin & Keuken met de vraag: 2d of 3d. En ik prijs me gelukkig dat ik nog de keus heb, want soms heb je inderdaad alleen maar keus uit 3d.

Ik zit er ook niet per se op te wachten en hoop eigenlijk dat deze rage over een jaar ofzo weer is uitgewoed.

Jullie postings gecombineerd met de reacties in het door mij gestarte draadje maken trouwens dat ik vooralsnog het inderdaad maar bij 2d hou als ik met zoon naar de bios ga.

Groeten,

Temet

Fiorucci

Fiorucci

24-06-2011 om 14:59

Eens!

Mijn oudste zoon is tweemaal geopereerd aan zijn ogen en kan dus geen 2-D zien, ik word gek van die bril want ik draag al een bril, en ik vind het enorm ten koste gaan van de originele kleuren van de film, vooral bij Avatar en Alice in Wonderland viel dat enorm op.
Alsof er een grijze waas ligt over de film.
Heel toevallig heb ik net afgesproken met mijn middelste om naar Pirates of the Carribean te gaan, en we waren unaniem: wij gaan naar 2-D. Gelukkig worden de meeste 3D films hier ook in 2D vertoond.

Brianna F

Brianna F

24-06-2011 om 16:48

Dat dacht ik ook

Geen 3D hier, totdat de bioscoopeigenaar vond dat hij maar eens mee moest met de tijd. Nu is praktisch alles in 3D en ben ik op zoek naar bioscopen op een beetje rij-afstand die nog niet zover zijn. Maar ik vrees dat dat een uitstervend ras is.

Fiorucci

Fiorucci

24-06-2011 om 17:12

Beiden

Wat jammer dat beiden niet mogelijk is, zoals bij de bios alhier.

ishtar

ishtar

24-06-2011 om 17:59

Pelle

ik werd ook beroerd van het omniversum, maar 3d films heb ik geen last van. Ik vind ze wel mooi.

Guinevere

Guinevere

24-06-2011 om 21:53

Zinloos

Ik kan net als Massi geen 3D zien, want ik zie geen diepte. Dus ik kan niet naar zo'n film. Lekker, thuis raakt 3D ook steeds meer ingeburgerd op tv enzo, straks is er nergens 2D meer te zien dus kan ik nergens meer naar kijken.
Tenzij ze het op een andere manier doen dan met die versprongen gekleurde randjes, zodat ik als 2D-er er geen last van heb.

+ Brunette +

+ Brunette +

25-06-2011 om 00:40

Hopelijk is het een rage.

Hier heb ik nog de keuze, ik ben nog nooit naar een 3D-film geweest maar dit draadje wijst erop dat hele volksstammen balen van die bril en daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Hetzelfde heb je met touchscreen-mobieltjes, dat zou je van het zijn maar ik hoor veel om me heen dat mensen spijt hebben van hun aankoop.

Maar..........

Je kan die bril toch gewoon afzetten en dan ziet het er toch 'gewoon' uit?
Tenminste ik was laatst bij een 3D film en heb 'm toen tussendoor een paar keer 'af' gehad (vond het te eng) en zag toen de film héél gewoon.........
En ik zag meer mensen zonder zo'n brilletjes.
groeten albana

Fiorucci

Fiorucci

25-06-2011 om 10:03

Nee albana

Mijn zoon, die geen 3D kan zien, heeft dat geprobeerd, maar die zag regelmatig dubbele lijnen. Misschien zijn er verschillende 3D systemen? hij vond het niks.

Juist leuk

ik heb die film avatar en rapunsel (? zo heette de films toch..) in 3d gezien, we vonden het geweldig !

Misselijk

Ook mijn man kan hier niet tegen. Hij heeft cilinders in zijn brillenglazen en halverwege de film wordt hij ook misselijk...... tot voor kort. Sinds Rio heeft hij er minder last van.
Zelf ben ik ook meer van de 2-D. Die bril zit me absoluut niet lekker. Maar ik denk toch echt dat het de toekomst is. Dat het zelfs ooit eens richting virtual riality gaat. En dan ben ik die klagende bejaarde die terug wil naar froegah.........

Fiorucci

Fiorucci

25-06-2011 om 12:09

Manda

Vond je het bij Avatar niet enorm te koste gaan van de kleuren??

Ehh

weet ik even niet meer maar ik vond het wel erg leuk die 3d avatar.

Uitleg 3d

http://www.3dtvmagazine.nl/wat-is-3d/3d-tv-technieken/

Er zijn inderdaad verschillende technieken en daarnaast ook nog verschillende soorten 3d brillen. In de bovenstaande link vind je wat uitleg.

Persoonlijk ben ik ook geen fan van 3d, zeker niet bij een film als pirates waar de 3d effecten achteraf zijn ingevoerd.
Op dit moment zijn er maar weinig echte 3d films ook al lijkt dat niet zo. Avatar is een film die wel 3d gemaakt is bij de opname en niet achteraf en dat verschil zie je zoooo goed.
In de brillen zit ook een grote verscheidenheid. Als je met een bril van bijv een Pathe bios bij ons 3d wil kijken, dan werkt het niet. De brillen hangen vast met de gebruikte techniek van de projector.
Het is trouwens ook niet zo dat 3d films helemaal 3d zijn, de meeste hebben aardig wat 2d stukken. Dit omdat het te vermoeiend is voor je ogen (en veel te duur om te maken)om vol continue 3d te kijken.

Helaas is het bij ons in de bioscoop ook zo dat we meestal alleen de 3d versie krijgen. Digitale 2D producties zijn ook heel moeilijk te verkrijgen omdat de 3d zoveel meer gevraagd word.

Leandra

Leandra

25-06-2011 om 13:46

Leuk

De negativiteit over 3-d verbaast me. Als je een oogafwijking hebt, kan ik me dat voorstellen. Er is wel verschil in brillen idd. De ene bioscoop hier heeft vrij zware brillen die voor kinderen en brildragers lastig zijn. De andere bioscoop heeft een soort 'lichtgewicht'bril. Dat is prettiger.Ik vind zelf 3-d erg leuk. Mijn kinderen ook. Je zit veel meer 'in'de film. Straks gaan we ook naar Cars in 3-d. Ik heb trouwens alleen nog maar kinderfilms in animatie in 3-d gezien. Maar ieder z'n smaak :).

Groetjes Leandra

Fiorucci

Fiorucci

25-06-2011 om 15:19

Leandra

Het negatieve effect op de originele kleuren en die zware brillen, terwijl ik al een bril heb, zijn voor mij toch bij elkaar reden genoeg liever geen 3D meer te zien.

margje van dijk

margje van dijk

25-06-2011 om 16:22

Ook

Ik vind 3D ook erg leuk. Wij zijn laatst naar de Pirates of the Caribbean in 3D geweest en dat 3D-effect deed echt wel wat. (Ik vond de film trouwens sowieso eng, maar zou dat ook zonder 3D wel gevonden hebben).

Toen mijn jongste 6 jaar werd zijn we met z'n allen naar Ice Age 3 in 3D geweest, met een hele club kleine kindjes. Een aantal zette hun bril af, een aantal kon zich uberhaupt niet concentreren, maar er was geen kind bij dat het te eng vond of zo.

Ik denk dat je meer naar de film zelf moet kijken dan naar de 3D-toevoeging.

Margje

Maylise

Maylise

25-06-2011 om 18:50

Overbodig

Op dit moment vind ik 3d vooral overbodig. Ik zie er de meerwaarde niet van in terwijl ik wel meer moet betalen. Ik vind de film niet leuker worden in 3d. Wel denk ik dat als de techniek verder gaat en het echt zal lijken alsof je midden in de film zit het heel interessant kan zijn bij sommige films. Op dit moment vind ik 3d niet genoeg toevoegen aan mijn kijkplezier om de extra investering te doen. Als ik de keuze heb ga ik dus naar 2d. Als de kinderen perse een 3d film willen zien ga ik wel mee maar van mij hoeft het niet.

Duur

Ik wist helemaal niet dat de bioscoop bij ons in de buurt 3D films kon draaien (ik weet niet meer waarom ik dat dacht). Bij het afrekenen dacht ik wel "Zozo, dat is duur geworden". Pas toen we een zonnebril op moesten had ik het door. Hoewel ik het beeld, kleur en diepte erg mooi vond had het voor mij niet gehoeven. Ik kon niet de vraag uit mijn hoofd krijgen of die bril wel goed schoongemaakt was, en kon lastig de snoepjes in mijn tas vinden met die bril op. En als ik hem even afdeed (omdat volgens zoon je ook 3D kon zien als je je oge dichtknijpt, wat bij mij niet werkte) zag het beeld er niet uit. Wel een hele leuke film overigens, Pirates 4.

Leandra

Leandra

26-06-2011 om 20:28

Fiorucci

Ik heb zelf ook een bril. Daarom ga ik het liefst naar de bioscoop met de lichte brillen :)

Fiorucci

Fiorucci

26-06-2011 om 22:13

Leandra

Hier is maar een bios...met zware brillen..:))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.