Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

lisbeth

lisbeth

27-07-2012 om 11:29

50 shades of grey

begin er toch maar een draadje over.

Deze week aan deel 1 begonnen en wat vreselijk slecht geschreven maar toch ik kon hem niet wegleggen, dag erna heeft man deel 2 en 3 voor me meegenomen, deel 2 heb ik uit, deel 3 staat voor vanavond op de planning.
Ondanks dat ik gek wordt van de innerlijke godin (zijn er mensen die een innerlijke godin hebben?) en die man die zijn kont nagedragen moet worden blijkbaar vind ik het ook moeilijk om de boeken weg te leggen.

Man heeft er eens in gebladerd en me geschiokt aangekeken, lees jij dit vroeg hij verbaast. ehhmm ja.

wie heeft de boeken ook gelezen?

Denk er over

om de boeken te gaan lezen.. Je hoort niets anders en ik heb ontzettend veel zin in een leuk lekker vakantie boek. Maar inderdaad geen zin in rommel en dat lijkt er toch op.
Laats begonnen aan de harukami 1984 reeks, werd ook zo aangeprezen, ook wel leuk maar erg vreemd. Ik wil een gewoon goed geschreven roman/ literaire triller.. Maar goed, met mij kun je dus (nog) niet over 50 shades of grey praten!

Chippie

Chippie

27-07-2012 om 17:03

Nooit van gehoord...

Nooit van gehoord, lijkt me trouwens ook niets en nee, het lukt mij ook niet om 3 boeken per jaar te lezen. Drie per vakantie vind ik a heel wat. Maar, wat interesseert het jou of iemand 'iets' vind van 50 nog wat. Op vakantie neem ik altijd ook een chicklit mee. Heerlijk, vooral die eerste dagen van de vakantie...

Jenka8

"Ik wil een gewoon goed geschreven roman/ literaire triller.."
Ik zeg: Bonita Avenue!
On topic: 50 shades niet gelezen en spreekt me voor geen meter aan, sorry. Ik heb hier o.m. liggen: 11-22-63 van Stephen King, VSV van Leon de Winter, een paar delen Schijfwereld (sf) en een paar delen Amber van Zelazny (ook sf), eh, ff denken, de laatste Voskuil, eentje van Detlev van Heest (Voskuilepigoon als ik zo oneerbiedig mag zijn), een verhalenbundel van Bernhard Schlink, iets van Maria Stahlie, oja deel 1 van de Stockholmtrilogie (Jens Lapidus, een Zweed), da's misschien ook nog wel iets voor jou Jenka, zie:http://www.bol.com/nl/p/stockholm-trilogie-1-snel-geld/1001004011515644/ en dan een pil met "kathedraal", ben helemaal de titel kwijt maar heb hem hier opgeduikeld. Oja, en nog iets van hier, eoa pil over iemand die een erfenis krijgt van 5 eeuwen geleden (of zoiets, moet het nog bekijken).
Ach heden, ik ga helemaal los en tis niet eens een algemeen boekendraadje, excuus ;-)

Mea Proefrok

Mea Proefrok

27-07-2012 om 22:02

Anneque (ot)

Van mij mag jij altijd losgaan over boeken, al doe je het in een kleuterverlengdraad, boeien ;-). En 'slecht geschreven' is in mijn ogen de absolute doodssteek voor elk boek. Dat vond ik bijvoorbeeld een onoverkomelijk obstakel bij Twilight (kwam niet verder dan halverwege deel 1) en Heleen van R. O en Anneque, nog even heel erg ot, wil jij mij uitleggen waarom Leon de Winter?

Anneque

Idd super boek; bonita avenue! Zal kijken nr Stockholm boeken. Hoop niet millennium achtig, was leuk maar geen zin in nog meer vh zelfde. Ben benieuwd nr dat boek over die erfenis, klinkt spannend! En Voskuil is ook een optie, nog niets van gelezen en t wordt tijd :-)!

Mijn tips, The quinquounx. Alles van ruis safon, oa shadow of the wind. Nachttrein nr Lissabon. Ehh .. Alles van Leon winter, vooral super tex en Hofmans honger.

Mea

"Van mij mag jij altijd losgaan over boeken, al doe je het in een kleuterverlengdraad, boeien ;-)"
LOL, ah, toe, beval jij dan nog es in een boekendraadje? ;-)
En waarom Leon, hmmm, tja, ik zou het zo niet willen formuleren. Leon de Winter staat me persoonlijk nogal tegen. Ik vind hem wel goed schrijven, heb een paar boeken van hem gelezen. Maar ik was ws. niet op het idee gekomen hem mee te nemen als ik geen lyrische recensie over VSV had gelezen. Ik trek me er regelmatig niets van aan, maar 5 sterren in de Volkskrant, dan kijk ik even wat beter. Het verhaal spreekt me aan, ook omdat hij het genuanceerd en met zelfspot schijnt te hebben opgeschreven. Heb jij een hekel aan hem?

Jenka8, erfenis

Dat boek over die erfenis heet: De erfenis van Fontanelli, schrijver: Andreas Eschbach. Geen idéé of 't wat is, heb het puur op het idee gekozen.
Nog een tip, als je Pascal Mercier goed vond: Perlmanns zwijgen. Fantastisch, je wordt zo goed meegezogen in de toenemende beklemming van die man.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon het hele Bureau meenemen, kom je een heel eind mee hoor ;-) Als je aan Voskuil begint, lees dan ook Bij nader inzien, ook zeer de moeite waard.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

28-07-2012 om 13:00

Anneque

Nou, ik wel best nog een keer bevallen in een boekendraadje, maar dan moet ik wel eerst meneer Proefrok overhalen tot het aangaan van een derde avontuur. Argumenten welkom ;-).
Tja, Leon. Hij staat me nogal tegen als persoon, maar er zijn meer schrijvers die in werkelijkheid denken dat de zon uit hun achterwerk schijnt en toch heel aardig kunnen vertellen - dat is het dus niet helemaal. Ik heb niet veel van hem gelezen, ben in twee boeken begonnen en had bij allebei na vijftig bladzijden nog geen klik. Ook niet erg. Ik weet eigenlijk niet wat het is. Ik krijg gewoon al de griebels als ik zijn naam hoor. Irrationele afkeer, zoiets.

Kriwi

Kriwi

28-07-2012 om 13:34

Ik ben aan het lezen...

Ik ben momenteel deel 2 aan het lezen. Deel 1 vond ik niet heel interessant, maar net als jou kon ik het niet wegleggen. Deel 2 tot nu toe (bijna op de helft) leuker als deel 1. De sex gaat me ook af en toe vervelen, het is apart omschreven en zowat ieder hoofdstuk. Maar toch ben ik benieuwd hoe alles gaat verlopen en hoop ik dat het verhaal nog een beetje spannender wordt.. (maar als ik de recensies lees, wordt het niet veel beter)

Beer

Beer

28-07-2012 om 19:38

Heb ze alle 3 gelezen (en weer verkocht haha)

Ik heb ze alle 3 gelezen: leek me heel bevrijdend om eens een boek (een roman)te lezen over bdsm omdat dit onderwerp me letterlijk boeit (haha). Maar wat een tegenvaller zeg...ik werd ook een beetje mal van die "innerlijke godin". Deel 2 inderdaad beter dan deel 1 en deel 3 heb ik niet eens uitgelezen!! Sex-scenes zijn op een gegeven moment zelfs saai en voorspelbaar aan het worden. Echte bdsm draait om hele andere dingen is mijn mening en ik irriteerde me bovendien rot aan de hoofdpersonages. Ook heel lelijk geschreven trouwens als ik er goed over nadenk.....en dan tot overmaat van ramp raakt ze in deel 3 zelfs ZWANGER van die man.....zo fantasieloos. Personages zijn ook op en top Amerikaans. iets waar ik zelf erg weinig mee heb. Ik heb de boeken lekker weer verkocht op MP en was ze zo kwijt overigens.

Wel een aanrader want vandaag gekregen en begonnen te lezen én lekker spannend: "het appartement". Van dezelfde schrijfster als "haar naam was Sarah" maar nu heel thriller-achtig. Dit verhaal intrigeert me dus wel: wat zou ik doen met zo een bovenbuurman? Waarschijnlijk zijn nek omdraaien :-)

Kriwi

Kriwi

31-07-2012 om 15:24

Alle drie uit...

Alle drie nu uit en eigenlijk vond ik deel 3 het leukst want daar gebeurt eindelijk eens wat in plaats van alleen maar het gedoe tussen Chrstian en Ana. De sex is inderdaad voorspelbaar en soms irritant en de manier waarop Ana praat helemaal, maar toch heb ik ze aardig snel gelezen en het was weer eens wat anders..

Vakantieganger

Vakantieganger

31-07-2012 om 17:37

Ben aan het lezen in deel 2

Heb de engelse gedownloat, en lees in mijn vakantiehuis. Dank voor ik weet niet wie dat ik nu al op de hoogte ben van de zwangerschap in deel 3....
Vind het best lollig. Ook omdat we liefhebbers zijn van dit genre. Ik sla de (voorspelbare) scenes lekker over.

Merel

Merel

09-08-2012 om 00:08

Bouquet-reeks achtig

Ik heb ze alle 3 achter elkaar uitgelezen (en was in een paar dagen klaar, dag of 4 ouzo) en vond het best vermakelijk. Ik vond het echt een soort van modern bouquet-reeks verhaaltje. Verhaallijn erg onwaarschijnlijk, er is zoveel aan de hand in zo'n korte tijd (maar ja, dat is ook zo als je een film of politieserie kijkt) anders zou het al gauw saai worden. Prima boeken voor de vakantie, geen zware kost.

boeiend

boeiend

11-08-2012 om 13:38

Kan niet stoppen met lezen

Ik had kennelijk onder een steen gelegen want ik had tot dit draadje nog niks over deze boeken gehoord. Aangezien ik irl geïnteresseerd ben in dit onderwerp heb ik deel 1 gelijk gekocht.
Ik ben vanmorgen begonnen met lezen, nu op bladzijde 200 en ik denk dat ik het vandaag wel uit lees. De stijl is simpel, maar leest wel makkelijk weg. Tot nu toe wil ik steeds lezen hoe het verder gaat. Of het erg realistisch weet ik niet, zover ben ik nog niet. Contract klinkt erg extreem, handelingen tot nu toe niet.
Maar ik ga gauw weer verder lezen!

jula

jula

13-08-2012 om 17:24

Fanfictie twilight

Wisten jullie dat het gewoon een fanfictie verhaal is van Twilight waarvan de namen zijn veranderd?
Ik lees vaak fanfictie (niet van twilight overigens) en uit de stukjes die ik online heb gelezen van deze boeken is het echt van de slechtste soort. De sexscenes zijn tenenkrommend slecht en de schrijfster gebruikt eindeloos dezelfde woorden (inner goddes, oh crap, murmur etc.)Er zijn echt veel betere fanfictie schrijfsters online te vinden.

merel

merel

13-08-2012 om 17:46

Wat bedoel je jula?

Wat bedoel je met fanficitie van Twilight? Ik ken het verhaal van Twilight omdat ik (dankzij dochter) alle films heb gezien en zij de boeken heeft gelezen en het verhaal van 50 shades is een heel ander verhaal.
Ik vond het trouwens helemaal niet zo tenenkrommend, wel een beetje onrealistisch dun verhaaltje dat dan weer wel.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

14-08-2012 om 09:49

Nou

Ik heb "50 shades" niet gelezen, deel 1 van Twilight wel, en zo te horen is er in elk geval een overeenkomst. Twilight is namelijk gruwelijk slecht geschreven: zeer beperkt vocabulaire, flinterdunne verhaallijn, zoveel herhaling van woorden/zinnen en scenes dat je ervan in de lach schiet. Eigenlijk is het gewoon een pubermeisje dat geilt op een mooie jongen en vice versa, en ze kunnen (hoe Amerikaans) niet vrijen (elkaars bloed drinken, whatever) want dat is taboe. Ik heb nog geprobeerd om dat 1e deel van Twilight aan vriendinnen door te geven, maar die moesten het ook niet ;-).
Bdsm kan hartstikke interessant zijn als literair gegeven, in de 18e eeuw is er in Frankrijk zelfs een hele stroming geweest die macht en erotiek en vrijheid(sberoving) met elkaar verbond: de libertijnse roman.

jula

jula

20-08-2012 om 22:03

Merel - fanfictie

Fanfictie zijn verhalen die fans schrijven in de "wereld" van bijv een boek of een tv serie. De schrijfster van 50 Shades heeft het verhaal in eerste instantie geschreven met de hoofdpersonen van Twilight als karakters.Toen heeft ze later de namen en de situaties ietsjes veranderd en het uitgegeven als boek. Ze heeft dus niet alles zelf bedacht, ze heeft de hoofdpersonen van iemand anders (Stephenie Meyer) gebruikt.

Dan valt er zoveel onder 'fanfictie'.

George Lucas was gek van oude sci-fi films toen hij Star Wars bedacht. Tarantino is beinvloed door alle puplfilms die hij zag als klein jongentje.

Beiden zagen iets wat ze gaaf vonden en hadden het idee 'dat wil ik ook maken'. Ze zijn dus ook niet zelf op hun ideeën gekomen..

Dan valt er zoveel onder 'fanfictie'...

jula

jula

21-08-2012 om 22:09

Henk82

Op zich wel natuurlijk, hoe vaak zie je iets dat helemaal origineel is, maar in dit geval gaat het niet om een verhaal geinspireerd door Twilight. Het is geschreven als een soort alternatief vervolg op de boeken, met de originele karakters.
Een van de "regels" bij het schrijven van fanfictie (en waarom veel schrijvers/ schrijfsters het toelaten) is dat er geen geld aan verdiend wordt. En de schrijfster van 50 Shades plakt fijn een paar andere namen op fanfictie en harkt het geld binnen. Niet zo netjes dus.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.