Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

abca

abca

24-08-2012 om 20:43

Abcoude

een huurhuis in Abcoude lonkt enigszins naar ons.
wie o wie woont/woonde hier, kent het of heeft een soort van indruk van deze plaats?
Reizen naar Amsterdam? scholen?

enz enz....

alvast bedankt!

Dorpje vlakbij de stad

Abcoude lijkt me heerlijk om te wonen. Ik ben er met mijn kinderen naar baby- en peuterzwemmen geweest en soms uit eten met mijn werk. Het is voor veel mensen een geliefde maar dure woonplaats. Ik weet niet goed hoe het met scholen in Amsterdam zal gaan. Abcoude ligt tegen Amsterdam aan maar is wel in de provincie Utrecht, dus hoe het dan met loten gaat weet ik niet. Maar er zijn misschien andere scholen buiten Amsterdam waar je kinderen naartoe kunnen. Er is een goede busverbinding en je kunt ook fietsen naar de eerste de beste Amsterdamse busverbinding, bij Holendrecht bijvoorbeeld. Abcoude heeft ook een station en anders heeft Holendrecht een treinstation en bussen overal naartoe en de metro naar het centraal station of naar station Duivendrecht. Sommige mensen uit Amsterdam Zuidoost sturen hun kinderen op school in Abcoude omdat het daar wat autochtoner is dan in Zuidoost. Er zijn strandjes vlakbij en goede autowegverbindingen.

Rondkijken

Misschien kun je er een dagje gaan kijken. Er is een aardige winkelstraat en kraampjes, soms een markt, het is zomers ook wat toeristisch. Veel eetgelegenheden of terrasjes, ook aan het water.

liora

liora

25-08-2012 om 23:28

Amstelveen

Op mijn middelbare school in Amstelveen zaten wel wat kinderen uit Abcoude. En ik weet dat ook in Amsterdam Zuid wel kinderen uit Abcoude op school zitten. Volgens mij is het een leuke woonplaats!

Tirza G.

Tirza G.

25-08-2012 om 23:52

Het allerleukste van abcoude

Is de plaatsnaam. a-b-c-d-e.

Zinloos, maar toch leuk.

Tirza

Feestweek

Ik ken het op mijn duimpje. Ik heb er 23 jaar gewoond. Nou ja, formeel woonde ik in Ouderkerk, maar geografisch waren we aangewezen op abcoude (ook telefoon, stroom, water, alles kwam uit abcoude).
Ja, leuk. Zeker nu er ook een Hema is bovendien tamelijk compleet voor zo'n klein dorp.
Maar ondertussen is het dat dus wel: een klein dorp. Er is onderwijs, maar daar was ik niet kapot van. Er is geen middelbaar onderwijs. De kinderen zijn aangewezen op Breukelen (Broklede is gebruikelijk) of Amsterdam of Weesp.
De laatste is eigenlijk het dichtste bij, maar dat moet dan wel op de fiets. Met bus of trein is mijl op zeven. Dat vonden mijn kinderen ook opgaan voor hun school in Amsterdam trouwens. Fietsen ging veel sneller.
Zodra mijn kinderen naar het vo gingen, kwamen ze bijna nooit meer in Abcoude. Er is voor pubers niet zo bar veel te doen.
Ik ken heel veel mensen in Abcoude, maar de eerlijkheid gebiedt te melden dat het niet overloopt van de 'gezellige mensen'. Het is vooral een mix van kouwe kak en bling bling chique.
Je kunt het allemaal gecomprimeerd meemaken tijdens de feestweek. Die is nu. http://www.abcouderfeestweek.nl/joomla25/index.php/agenda/feestweek-agenda
Groet,
Miriam Lavell

Inhaker

Cobi, dat moet dan de Paulusschool geweest zijn. Het weiland is inmiddels wat ingekort (verbreding A2 en nieuwe woonwijk), maar het gebouwtje staat er nog.
Voor abca: zie http://www.rkbspaulusschool.nl/ met een stukje geschiedenisles over de feestweek en de tekst van een inhaker wegens het 100 jarig bestaan.
Groet,
Miriam Lavell

Miriam (ot)

"Er is onderwijs, maar daar was ik niet kapot van""

Gezien jouw immer kritische bijdragen in de rubriek O&S vraag ik me af: is er onderwijs waar jij wel kapot van bent? Zo ja, waar ;-)?

Groeten,

Temet

Haha

Ach, ik ben heel tevreden met onderwijs dat voldoende is. Zo'n school vond ik uiteindelijk wel in Ouderkerk.
Abcoude had, vooral ook door de bevolkingssamenstelling, onderwijs dat er niet zo toe deed. Er werd niet zo op kwaliteit gelet (als we maar creatief en kunstzinnig kunnen doen). Ouders vonden dat ook niet belangrijk want waren in stellige overtuiging dat hun kind 'er toch wel zou komen'.
Ik weet niet hoe het nu is.
De bevolkingssamenstelling is niet echt veranderd, maar het scholenbestand is wel helemaal op de schop gegaan (fusies, andere lesaanpak, etc.)
Groet,
Miriam Lavell

abca

abca

27-08-2012 om 14:39

Ah, dus

Miriam, ik begrijp dat mijn kinderen in abcoude kunstzinnige snobjes worden met een matige onderwijshistorie :)

Het is toeval dat we sat huis kunnen bezichtigen - we staan al jaren ingeschreven bij woninget reguo Utrecht en zijn sinds een poos op zoek in Amsterdam. Mijn man reageert af en toe op huurwoningen en bij deze waren we van 10 naar 3 gestegen. Lastig is dat we nog in het buitenland zitten dus iemand anders gaat voor ons kijken.

Voordeel van een huurwoning: geen hypotheekstress en we kunnen nog even rondkijken. Misschien zelfs woningruilen met amsterdammers..

Nadeel: als Abcoude echt alleen maar bling bling en koude kak is, heb ik er niet veel te zoeken.

Van de cbs en nog een obs vond ik de website wel goed eruit zien. Op 1 kon je veel foto's vd kids zo bekijken, dat is iets minder zorgvuldig maar zegt niet over het onderwijs.

Nuja het is wel waarschijnlijk dat het niet doorgaat.

Qua huis is het heel prima en vlakbij station en recreatieplas.
Er wonen vast nog wel wat rommelige gezinnen zoals wij in de huurhuizen toch? :)

Postte jij hier laatst ook niet onder een andere nick?

Abca, postte jij niet laatst ook toevallig onder een andere nick waarna zich een hele discussie over kopen vs huren ontspon, met zijstappen van mij over huizen in Betondorp?

Als jij die persoon bent dan zou ik het doen, denk ik. Geeft je inderdaad alle tijd om rond te kijken naar wat je echt wilt in Amsterdam, en voor je partner is zowel fietsen als per OV naar het werk een optie, als ik me de details van de vorige discussies nog goed herinner.

Misschien valt het mee met de kouwe kak, zo niet, dan weet je dat ook weer en kan je na niet al te lange tijd verkassen (naar Zuidoost bijvoorbeeld. Erg weinig kouwe kak, schat ik zo in. Wel veel bling, dan weer...)

Groeten,

Temet

abca

abca

27-08-2012 om 21:25

Temet

Hoi Temet, ]]

goed gezien, dat was ik! Ik heb er nog geregeld in teruggelezen, links en tips gebruikt. Mijn plan is ook om daar een update te schrijven maar pas als we een woning hebben. Tot nu toe nog niet. We wonen nog in buitenland en zijn in de zomer wel in NL geweest. Toen hadden we 2 dagen zonder kinderen en hebben we zo'n 10 woningen in A'da bezichtigd: van Bos en Lommer [superleuke buurt maar woning te klein of op een gribusplek] en Nieuw-West [net te duur, qua buurt niet heel sfeervol], Oud-West [totaal uitgewoond, 'een cascootje' zei de brommermakelaar opgetogen], Oost [2 hoog appartementje voor 240.000]. centrum west [6 trappen op], tot Noord [viel eigenlijk wat tegen qua sfeer maar dat hangt sterk vd buurt af] en uiteindelijk nog de Bijlmer. Daar ging ik even de AH in, keek om me heen en was letterlijk de enige blanke :) Wel goede sfeer trouwens en heel groen, buurt ziet er mooi uit maar denk dat wij daar echt buiten de boot zouden vallen [dat was wijk Gein nog wat, er zijn daar ook veel kleine wijkjes enz natuurlijk].

Uiteindelijk waren we enthousiast over 2 woningen: 1 appartement vlakbij de Dappermarkt [maar dat vind ik te druk en te weinig ademruimte voor de kinderen], en 1 hoekrijtjehuis in Noord. Maar achteraf bezien was dat ook niet ideaal en schijnt dat buurtje wat volks te zijn.

Tja.. zucht :) We hebben wel een stukken beter beeld gekregen en overzicht. En het was ook wel een reality check, al hadden we geen gouden huus verwacht.

Nu moeten we gewoon heel veel geduld hebben en een beetje ontspannen proberen rond te kijken en vragen. Binnenkort weer een retourtje Nl en dan hopen we weer wat verder te komen. het is zo raar om zo 'random' ergens te gaan wonen, zeker als dat opeens in Abcoude zou worden.. maar misschien denken we overal veel te lang over na tegenwoordig. Het voelt als een hele verantwoordelijkheid dat WIJ beslissen op wat voor school en in welke leefomgeving de kinderen straks vertoeven. en wijzelf.

Heel verhaal!

Ik laat wel weten wat er met het huurhuis gebeurt.

Bedankt voor de tips/ meningen/ enz, blijven welkom!

Groetjes.

abca

abca

30-08-2012 om 21:55

Helaas

het huurhuis gaat niet door - we gaan er sowieso te laat wonen naar de zin vd woningbouwvereniging. dus vrolijk verder zoeken in amsterdam!
bedankt voor de reacties.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.