Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

liora

liora

19-03-2011 om 16:42

Ach knut dood

Ach, de wereld ligt in puin. Maar het bericht dat ijsbeer Knut dood is raakt me....

Monet

Monet

19-03-2011 om 20:15

En dan horen dat hij gepest werd door de andere ijsberen.......het zijn net mensen :(

Rosase

Rosase

19-03-2011 om 21:40

Zielig hè!

Beau Ter Ham

Beau Ter Ham

19-03-2011 om 22:08

Ooh

Arme knut

liora

liora

19-03-2011 om 23:11

Gepest?

Werd hij echt gepest? Wat vreselijk!

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2011 om 00:31

Sneu

Ik las het vandaag op nu.nl en ik heb er echt even aandacht aan besteed door het aan anderen te vertellen op mijn werk. Wat een triest einde.

fladder

fladder

20-03-2011 om 12:23

Triest, ja...

Zo'n wit beestje werkt toch op je knuffelhormonen, zeker als het zo'n slechte start heeft gehad, en als je dan hoort dat het dier gepest werd, draait je hart even om... :(

Ik hoop wel dat de mensen beseffen dat er dagelijks heel veel mensen en kinderen zijn die hetzelfde meemaken. Op school, op het werk, in hun wijk... Die ook niet geaccepteerd worden, gepest worden, en ook zwaar in de stress zitten en problemen krijgen in hun "sociaal functioneren".

Waarom huilt de hele wereld bij een ijsbeertje (en ja, ik was ook even stil toen ik het hoorde) en wordt er zo vaak de andere kant opgekeken of excuses gezocht voor de pesters bij "mensenpesterij"?

Misschien kan Knut een soort "bewustwordingssymbool" worden? Want pesten is nog steeds iets dat te vaak voorkomt, te veel wordt goedgepraat en waar mensen levenslange littekens aan over houden... :'(

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2011 om 17:21

Fladder

Ik moest je bijdrage even laten bezinken voor ik wist hoe ik moest reageren. Ik vond de link die je legde tussen Knut en menselijk pesten namelijk niet plezierig.
Het gezegde 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt...' praktiseer ik absoluut. Ik heb medelijden met mensen die gepest zijn of worden, ik ben zelf ook wel eens onderwerp van pesterijtjes geweest. Ik vind echter dat ik om Knut mag treuren zonder meteen gewezen te worden op menselijk pesten en ik vind ook niet dat zijn dood symbool zou moeten staan voor pesten in het algemeen. Ik maak er vooral uit op dat er met Knut duidelijk niet op de beste manier is omgesprongen. Niet expres, daar ga ik van uit, maar ik hoop wel dat dierentuinen nog meer hun best doen om de omstandigheden zo dierlijk en natuurlijk mogelijk te houden en hun dieren moeten beschermen daar waar de natuur niet letterlijk nagebootst kan worden. Misschien was het Knut beter vergaan met een privé verblijf. In het wild leven mannetjes tenslotte ook solitair.
Sorry voor mijn wat kribbige reactie.

fladder

fladder

20-03-2011 om 17:59

Kaaskopje

Sorry als dat niet zo plezierig overkwam, mijn bedoeling was goed.
En natuurlijk betekent dat niet dat we het niet triest mogen vinden (dat zou wel heel hypocriet zijn, want ik vond het ook heel triest).
Misschien is het nuttig op te merken dat ik hierover gisteren in real life met wat mensen over heb zitten mijmeren: wat is het eigenlijk apart dat de hele wereld kapot is (en nogmaals, begrijpelijk!!!) van de dood van een zielig ijsbeertje (waarmee, daar ben ik het ook mee eens, men misschien niet verstandig is omgegaan), terwijl... Nou ja, ik ga niet nogmaals hergalen wat ik heb geschreven en sat dit misschien niet het geschikte topic is om die link te leggen, daar zit ook wat in.
Maar maak het niet zwaarder dan het is. Ik bagatelliseer het treuren niet, ik spreek ook niemand in het bijzonder aan.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2011 om 18:07

Nee hoor

Ik zal het zeker niet zwaarder maken dan het is:-) Ik ben mijn lichte irritatie kwijt en meer is het ook niet. Wat Knut zelf betreft vind ik het echt zielig, maar ik voel er geen persoonlijk verdriet bij. Ik denk alleen dat er wel vaker een beest in een dierentuin dood gaat doordat het niet helemaal goed gegaan is, maar dat komt niet in de krant. Dat de dood van Knut wel breed uitgemeten wordt is tekenend voor hoe het eigenlijk niet hoort te gaan met een dierentuin-dier.

+ Brunette +

+ Brunette +

20-03-2011 om 18:23

Fladder (bijval)

Ja, een bewustwordingssymbool voor pesterijen, dan heeft zijn dood toc nog zin gehad.

Wat betreft de knuffelhormonen: mijn maag keert zich altijd om bij dit soort nieuws, sentimenteel doen over zielige hondjes, katjes en beertjes maar wel lekker vlees uit de bio-industrie vreten (excusez le mot). Ik eet zelf helemaal geen vlees en geniet altijd van de consternatie in gezelschap als ik bijvoorbeeld pleit voor het vergiftigen van zwerfkatten, in Spanje een echte plaag. Als ik voor bot en gevoelloos wordt versleten merk ik altijd fijntjes op dat ik tenminste niet medeplichtig ben aan ander dierenleed.

Fiorucci

Fiorucci

20-03-2011 om 18:40

Nou...

Dat pesten is triest, en zeker een fout van de dierentuin vind ik. Maar ik lees toch echt dat hij een soort van epileptische aanval heeft gehad. Dat pesten is naar, maar leidde niet tot zijn dood.

fladder

fladder

20-03-2011 om 18:50

Speculatiestand aan

Stress kan volgens mij ook epilepsie triggeren...

Brunette heeft overigens ook wel een punt (ik beken direct dat ik carnivoor ben).

May

May

20-03-2011 om 20:38

Boeiend

Hoe de discussie alle kanten op gaat, terwijl Liora alleen maar zegt dat de dood van het ijsbeertje haar raakt...

Chippie

Chippie

20-03-2011 om 21:08

Libie, japan en knutt

Bijzonder dat een draadje over Knut meer leeft dan een draadje over Libie en Japan.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2011 om 21:42

Chippie

Ik volg ál dat nieuws en vind het domweg té vreselijk voor woorden.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2011 om 21:48

Brunette

Als ik voor bot en gevoelloos wordt versleten merk ik altijd fijntjes op dat ik tenminste niet medeplichtig ben aan ander dierenleed. ===
Ik vind dit om eerlijk te zijn net zo'n onzin als die reclames die we hier gehad hebben. Dan deed iemand iets vervelends om vervolgens te zeggen 'maar ik rook tenminste niet'.
Als jij écht voor vergiftigen van zwerfkatten bent en dat dus niet alleen voor het rellen zegt, zou ik je bijzonder hypocriet vinden.

liora

liora

20-03-2011 om 22:04

Chippie

Chippie: "Bijzonder dat een draadje over Knut meer leeft dan een draadje over Libie en Japan. "

Meen je dat, bijzonder? Of bedoel je met bijzonder iets anders? Dat is namelijk mijn ervaring met mensen die het woord bijzonder op deze manier gebruiken.

Liora

Chippie

Chippie

20-03-2011 om 22:40

Bijzonder

"Of bedoel je met bijzonder iets anders? Dat is namelijk mijn ervaring met mensen die het woord bijzonder op deze manier gebruiken."

Ik ben je even kwijt. Ik vind het vreemd (1 van de vele definities van bijzonder) dat een draadje over een overleden dierentuinbeest meer oproept dan de toestand in Japan en Libie.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2011 om 00:15

Nou chippie

zeg het maar, wat wil je bespreken over Japan en Libië?

+ Brunette +

+ Brunette +

21-03-2011 om 00:53

Ach, tja.

May, Libië en Japan is te veelomvattend, ik weet niet goed wat ik erover moet zeggen. Het is heel erg. En ik vind dit draadje over Knut wel interessant, in het begin waren het alleen maar saaie reacties in de trant van "oh, wat erg".

De zwerkatten hoeven van mij niet te worden vergiftigd al gooi ik weleens een emmer water naar ze toe als ik niet kan slapen van het krolse gemauw. Maar als de buurt zou besluiten gif te strooien ga ik daar niet tegen ageren. Ik roep weleens iets controversieels vanwege de geinige discussie die dan gaat ontstaan, meer is het niet. Zo verdedig ik ook graag het Spaanse stierenvechten, louter om de knuppel in het hoenderhok te gooien, zo´n stier heeft tenminste nog een prettig leven gehad, bio-industrievee niet.

Vic

Vic

21-03-2011 om 09:42

Ehm

Ik vind het heel sneu van Knut. Stond vandaag ook een hele pagina foto's in de Volkskrant.
Waarom zijn ze nu eigenlijk ineens aan het schieten in Libië? Die man zit er toch al ik weet niet hoe lang? Gaan ze nu ook in andere landen (Jemen) ingrijpen?

Fiorucci

Fiorucci

21-03-2011 om 10:31

Vic (ot)

Ze zijn niet ineens gaan schieten, maar er is een resolutie aangenomen door de VN veiligheidsraad die ingrijpen mogelijk maakt.

Jade

Jade

21-03-2011 om 11:52

Hmmmm...

Dus als ik het goed begrijp is het helemaal niet erg hoe een dier wordt afgeslacht, zolang het maar een goed leven heeft gehad??

Het is jammer dat Knut dood is......

Iemand opent een draadje over Knut en gelijk wordt er van alles bijgehaald. Jammer.....

Pluk53

Pluk53

21-03-2011 om 13:59

Wat zullen ze ermee gaan doen

opzetten? Of van zijn vacht duizend mini-knutjes maken als (duur) souvenier.
Ik vind dit werkelijk non-nieuws. Verdient hooguit 2 regels in het weekoverzicht.

Rosase

Rosase

21-03-2011 om 15:16

Ja bad karma

Zijn moeder moest hem niet, zijn surrogaatmoeder ging voortijdig dood en dan ook werd ie ook nog gepest.

Dat is gewoon te veel leed voor een klein ijsbeertje.
Tel daarop het beeld van het kleine schattige witte beertje en het leed is compleet.

Zoiets raakt me, en ik weet ook wel dat het niet het hele plaatje was. Knut was allang niet meer dat schattige kleine witte dingetje. En het was ook geen mens, met mensengevoelens. En toch blijf ik het zielig vinden.

Niets menselijks is mij vreemd, blijkbaar.

En ik vind het een beetje apart (ook zo eentje hè Liora) om dan meteen de link te leggen met Libië en Japan. Dat is leed van een geheel andere orde. Ik zou het zelfs een beetje respectloos vinden om daarover in dit soort termen te praten.

Fiorucci

Fiorucci

21-03-2011 om 16:05

Pluk

Ach waarom nou weer non-nieuws. Klein leed, daar valt het meer onder.

Pluk53

Pluk53

21-03-2011 om 16:11

Fiorucci

mag ook; als het maar bij 2 regels blijft ;).
Volgens mij staan ze in de rij als er mini-knutjes verkocht gaan worden van de originele vacht.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat Knut me geen enkel moment specifiek iets gedaan heeft. Zo'n witte pluizebol is vanzelfsprekend altijd vertederend, maar de volgende seconde ben ik dat weer vergeten, dat blijft echt niet hangen.

Triest

die dieren in dierentuinen. Dat zit daar dan maar wat met z'n allen op een stuk namaak ijsschots, ijsberen zijn solitair levende dieren overigens.

Nee, heel triest dat er zoveel dieren ook in NL maar wat apatisch hun leven slijten voor ons vermaak.

Eens met sini

ik vind het ook echt vreselijk, Artis mijdt ik om die reden ook, heb dat gewoon een keer besloten. Apenheul vind ik wel leuk omdat veel dieren op een 'natuurlijke' manier of in die richting gehouden worden, Amersfoort vind ik om die reden ook prettiger.

En verder ben ik echt gek op dieren, planet earth vind ik veel interessanter om te kijken met mijn kinderen dan die dieren in een hokje te bekijken, het wwf blad word hier ook direct uit de brievenbus geplukt. Dus ik ben er niet van overtuigd dat dierentuinen in deze tijd de enige goede methode is om mensen liefde en empathie mee te geven rondom dit topic.

Jade

Jade

21-03-2011 om 18:56

Eigenlijk...

...verwoordt Berber het goed, althans, zo werkt dat bij mij ook (dus shoot me too)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.