Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

reina

reina

23-12-2010 om 09:02

'alleen' op vakantie

Naar aanleiding van het draadje over 'al dan niet trouwen' moest ik denken aan opmerkingen die ik wel eens krijg over dit onderwerp:
Ga je als je een partner hebt wel eens zonder je partner op vakantie of een paar dagen weg (of zou je dat willen ook al komt het er niet van)?
Ik ga regelmatig met anderen dan mijn partner op vakantie of een paar dagen weg (vorig jaar bijv. 4 x: met mijn dochter, mijn zus, mijn schoonzus, een groep collega's). Een jonge collega vond het vorig jaar heel raar dat mijn dochter met mij op vakantie ging en niet met haar vriend, dat was voor haar een teken dat het niet goed zat met hun relatie, zelf zou ze dat nooit doen. Toen ik zei dat ze dat altijd al doet en ik ook vond ze dat echt raar. En een vriendin kreeg een hele felle reactie van een andere vriendin van haar toen ze vertelde dat we zo nu en dan met een groep oud-collega's een weekend zonder partner weggaan, helemaal het feit dat er ook mánnen meegingen maakte dat voor haar onverteerbaar. Ik vind dat zulke vreemde reacties! En jullie?

amk

amk

23-12-2010 om 10:20

Geen probleem

ik zou er niet aan moeten denken om niet meer alleen weg te kunnen. Ik heb vertrouwen in mijn partner en hij in mij daarvoor hoeven we niet angstvallig elkaars handje vast te houden in onze vrije tijd.

Nee, jij bent niet raar

Jij bent niet raar, die kennisen zijn raar :-)

Ik ga ook wel eens een paar dagen weg zonder partner, met een vriendinnenclub. Daar zat ook altijd een vriend bij, maar die is helaas overleden. Mijn partner was er overigens niet blij mee, maar ik heb - egocentrisch als ik ben ;-) - nooit gedacht dat ik iets raars wilde.

Ik doe met mijn vriendinnen andere dingen dan ik met mijn partner doe (wandelen en in de kroeg zitten oa) en ik ben blij dat ik beide heb.

Ik zou trouwens ook dolgraag eens een paar dagen helemaal alleen weg willen, maar dat komt er om de een of andere reden steeds niet van.

Groeten,

Temet

Niet raar

Man en ik zijn wel een beetje een joined at the hip-stel. Ik breng zelf mijn vakantie het liefst door met hem en vice versa. Ik ken wel stellen waarvan één van beide partners er behoefte aan heeft om er alleen op uit te gaan terwijl de ander dat verschrikkelijk vindt. Dat kan problematisch zijn. Maar als dat bij jullie geen issue is, zou ik zulke opmerkingen van buitenstaanders maar gewoon naast me neer leggen.

Chris

Ik zou ook wel willen

Ik hou van fietsvakantie met een klein tentje en weinig spullen, man wil graag iets luxer en slaapt niet graag op de grond. Dus ik denk dat ik in de toekomst nog wel alleen of met dochter(s) op fietsvakantie ga. Tot nu toe is het er niet van gekomen.

Massi Nissa

Massi Nissa

23-12-2010 om 13:11

Hier heel normaal

Mijn man heeft nog ouders drieduizend kilometer naar het zuiden en ik ga echt niet elk familiebezoek mee. Dat zou te duur worden en ik heb er geen behoefte aan. Nu zit hij dus twee weken lang lekker in het Marokkaanse zonnetje (twintig graden, T-shirt, sms'te hij) en ik ben gezellig alleen met dochter. Vind ik totaal niet erg, ik eet dingen die hij niet lust, kijk naar programma's die hij niet leuk vindt, kruip 's morgens lekker samen met dochter in bed (kan man niet tegen, dat gekwek in zijn oor om half zeven).
Andersom zou het ook geen enkel punt zijn, man is al een keer met dochter naar Brussel gegaan naar vrienden terwijl ik met een vriendin ging slempen (leukste weekend van het jaar wat mij betreft). Wat ik graag nog zou doen is mijn vrienden in Amerika nog eens opzoeken. Ik krijg man absoluut niet mee, dat weet ik nu al, dus dan zou ik (als het schip met geld binnen is) alleen gaan of met dochter.
Ik ken ook stellen die altijd alles samen doen en daar heel blij van worden. Ieder zijn ding.
Groetjes
Massi

Ja hoor

een dagje sauna met mijn schoonzus,een weekend weg met vriendinnen,ik zou het niet willen missen.
ik doe deze dingen ook graag met mijn man,maar zonder hem heb ik ook een hele leuke tijd.

Tot nu toe...

tot nu toe hebben we geen eigen vakanties meer gehad sinds we kinderen hebben....tot ik 2 weken geleden bij een vriendin was en die vroeg of ik daar zin in zou hebben. En eerlijk gezegd, het lijkt me wel wat. ergens in maart, als je zo verlangd naar de zomer en dan naar een lokatie met zon. Veel boeken lezen in alle rust zonder de kinderen.

Maar ik voel me toch wat schuldig: man blijft thuis en moet het zien te redden met de 2 kinderen. Halen/brengen naar school, werken, het gaat hem daardoor ook uren kosten, we hebben geen familie oid in de buurt.

Financieel zitten we redelijk maar niet superruim: ga ik zo veel geld 'zomaar' uitgeven? ik zit nog erg te twijfelen....

Maylise

Maylise

23-12-2010 om 15:09

Vanaf het begin van ons huwelijk gaan we al vaak alleen op stap. We hebben in verschillende landen gewoond dus we hadden en hebben allebei familie en vrienden in allerlei uithoeken. Om met z'n allen constant iedereen te gaan opzoeken kost te veel geld dus het is voor ons altijd heel normaal geweest om in ons eentje bezoeken te brengen aan familie en vrienden in het buitenland. Ik vind het ook oprecht leuker om in mijn eentje mijn vriendinnen in den vreemde op te zoeken dan samen met man. Dat veranderd toch de hele dynamiek en dan kunnen we niet meer echt vrijuit praten. Mijn man gaat ook regelmatig alleen naar zijn geboorte land.

Daarnaast moet ik voor mijn werk wel eens reizen en dan knoop ik er vaak een paar dagen aan vast om de omgeving te zien als dat mogelijk is. Ik vind een paar dagen helemaal alleen zijn altijd heel bijzonder. Thuis is het altijd druk en ben ik zelden meer dan een uur alleen. Het is dan gewoon echt heel fijn om een paar dagen helemaal alleen te zijn in een vreemde omgeving met alleen mijn eigen gedachten als gezelschap.

Alleen met een van de kinderen ergens heen komt ook wel eens voor. Dat is ook altijd heel gezellig. Ik doe dat zelfs bewust omdat ik tijd met één van de kinderen alleen doorbrengen altijd heel bijzonder vind.

Kortom ik ga elk jaar wel een paar keer zonder man weg en andersom komt het ook regelmatig voor. Het lijkt mij ontzettend benauwd om in een relatie te zitten waar je niet in je eentje weg kan.

Maylise

Wij

Wij

23-12-2010 om 16:32

Wij...

Wij gaan wel eens met z'n tweetjes, alleen met de oudste twee kinderen, alleen met vrienden, etc. We gaan op wintersport met het gezin maar ook ieder een keertje apart met vrienden een lang weekend skien. Ook lijkt het me over een tijdje leuk om ieder kind een keertje mee te nemen naar een Europese stad naar keuze. Ik zie echt niet wat er raar is om niet met je complete huisje-boompje-beestje-gezin op vakantie te gaan.

saskia

saskia

23-12-2010 om 16:34

Hier ook apart

ik ben ochtendmens en hou van actieve vakantie, man is avondmens en wil zon en luieren. In de zomer gaan we met het hele gezin en leg ik mij neer bij de vakantiewensen van man en kinderen, met vriendinnen doe ik 2x per jaar een stedentripje waarbij ik heerlijk cultuur op kan snuiven en winkelen En man gaat soms een weekje skieen met vrienden.

Kiki

Kiki

23-12-2010 om 19:54

Ja hoor geen probleem

Ik ga wel eens weekendjes weg met mijn vriendin zonder hem en de kinderen, maar die zijn dan deels zakelijk.

Ik ga regelmatig (lees altijd) uit zonder hem.

Wij hoeven niet de hele tijd bij elkaar te zijn.

Sini,

Leuk we ruilen (ja, alleen voor de vakantie)! Moeten we alleen nog even bepalen welke kinderen met wie meegaan. Oh ja, en onze mannen inlichten....

Kaaskopje

Kaaskopje

23-12-2010 om 23:35

Alleen

Of ik alleen of niet alleen ga is bij ons ook een financiële kwestie. Als we dan op vakantie gaan doen we dat met elkaar. We genieten daar ook heel erg van. Maar ik stel me voor dat we bij een ruimer vakantiebudget best eens zonder elkaar op stap zouden gaan. Althans ik. Roefel heeft die behoefte niet zo, maar zou het mij wel gunnen. En waarom niet? Mijn schoonmoeder zou het als huwelijkscrisis opvatten. Je gaat tenslotte niet zomaar apart weg, vindt zij. Dan is er gedonder in de glazen:-)

reina

reina

24-12-2010 om 00:27

Leuk!

Leuk te lezen dat wij niet de enigen zijn die het heel gewoon vinden ook zonder elkaar weg te gaan. Ik ga trouwens minstens 1 x per jaar met mijn man weg, maar nu ik het budget heb om vaker te gaan ga ik ook regelmatig met anderen. Mijn moeder (inmiddels eind 70) trouwens ook, mijn vader houdt absoluut niet van reizen, zij gaat sinds een jaar of 10 regelmatig met een groep bekenden mee ( en komend voorjaar bijv. met mijn man en mij + een vriendin van haar), terwijl mijn vader thuis blijft, mooi vind ik dat, zij geniet en mijn vader bromt altijd weer goedmoedig dat hij " dan eindelijk even rust heeft" :-)

Ik ga meestal 1 keer per jaar met zoon naar NL zonder man. Als zoon iets ouder is hoop ik dat man met hem op fietsvakanties gaat want ik heb daar niet zo heel veel zin in. En eigenlijk wil ik al heel lang een weekendje weg met een vriendin maar dat is maar niet te plannen.

O ja

Ik ga 1 of 2 x per jaar alleen naar Nederland, om vooral heerlijk met vriendinnen bij te praten. Ook ben ik een aantal keren met dochter op vakantie geweest. En met Schotse vriendinnen, ik werk bij een hotelgroep en kan goedkoop kamers boeken, dus voor een weekendje weg kan ik altijd wel wat meiden porren :o).
En verder natuurlijk met man, ook weekendjes naar een hotel, stedentripjes en sinds dit jaar met de 2 persoons caravan de Schotse hooglanden in, heerlijk !!! Nu ik het zo opschrijf realiseer ik me wel dat het wel heel luxe is, al deze uitjes :o)

Ik gun het je van harte

maar ik pieker er zelf niet over. Man heeft een drukke baan, is veel van huis. Als hij vakantie heeft, zijn we graag bij elkaar.

reina

reina

24-12-2010 om 16:52

Silone ;-)

En mijn man heeft zijn werkruimte in huis, dus als ik thuis ben is hij er (bijna) ook altijd.... Maar het is ook gewoon zo dat ik reizen heerlijk vind, hij vindt het ook leuk, maar veel minder belangrijk dan ik, dus alleen al financieel is het gunstig ook regelmatig met iemand anders weg te gaan.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-12-2010 om 18:09

Samen op vakantie

Wij hebben het zo gezellig met elkaar tijdens uitstapjes en vakanties dat ik ook niet snel zal kiezen voor aparte reisjes, maar als het zo te pas komt ga ik wel. Ik zie me later bijvoorbeeld nog wel een keer met een dochter op reis gaan. Leuk!

Kaaskopje

Kaaskopje

25-12-2010 om 01:01

Cobi

Ik zou ook gaan skiën in de carnavalsweek als ik daarmee carnaval kon ontvluchten:-))

reina

reina

25-12-2010 om 11:18

Cobi?

Ik weet niet waar je dat las, maar dan staat het helemaal verkeerd. :-) Ik ga regelmatig zonder partner op stap, soms met mijn moeder (maar ook met dochter, zus, schoonzus, vrienden), mijn partner zou nooit met zijn moeder op vakantie gaan ( als zij nog leefde...), ze hadden dat nog geen dag uitgehouden ;-). Hij gaat trouwens sowieso zelden weg zonder mij, ik vaak zonder hem, maar ik ga dan ook zeker 4 per jaar weg tegenwoordig, daarvan minimaal 1 x met mijn partner.

Ja hoor, elk jaar tegenwoordig

Mijn ega houdt van rustige vakanties in een groot luxe huis zonder mensen om zich heen. Ik ben van het kamperen met veel mensen om me heen. Er is 1 kind van 11 jaar hier. Mijn ega heeft meestal 4 weken zomervakantie, ik 6. We gaan als gezin op vakantie in het grote luxe huis. Daarvoor of daarna ga ik met zoonlief, samen met een vriendin die ook een zoon heeft nog 2 weken kamperen. Sinds 2 jaarn. Eerste keer in een geleende tent, afgelopen zomer in een geleende caravan. Sterker nog, ik heb afgelopen november een prehistorische caravan aangeschaft. Neem nu zelfs een seizoensplek! Waar we kamperen is trouwens voor ega een klein uurtje rijden dus hij komt ons best opzoeken op de camping.

reina

reina

25-12-2010 om 15:12

Cobi :-)

Okee, idd niet goed geformuleerd. ten eerste gaat ze niet altijd met mij (zo heel nu en dan), maar wel heel vaak met anderen op vakantie, vriend gaat zo nu en dan mee. Dat heeft vooral een financiele reden, zij werkt er hard vor en spaart echt voor haar reizen, hij doet eeuwig over zijn studie en heeft het geld niet om vaak weg te gaan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.