Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

15-02-2012 om 22:38

Als er 's nachts wat tikt, piept, kraakt...

draai je je dan om en slaap je verder, of ga je op zoek wat in vredesnaam dit ongewenste geluidje produceert?

Ik kan er niks aan doen, maar als ik eenmaal van zoiets wakker wordt - klapperend hekje ergens buiten of zo- spits ik mijn oren zover als mensenoren dat kunnen en lig ik te luisteren wanneer de volgende 'klepper' te horen is.
Eerst alle deuren op de overloop controleren.
Die zijn het niet, terug naar bed.
Weer zo'n stomme klepper, maar ik hoor niet precies waar. Trap af, alle benedendeuren. Naar buiten gekeken in het donker. Nog niks.

Nou ja, uiteindelijk ben ik met koude voeten en al (want te lui om pantoffels te zoeken) in slaap gevallen. Het bleek een loszittend latje in de schutting te zijn.

Hoe onverstoorbaar zijn jullie?

Absolúút op zoek

en net zo lang doorzoeken tot ik het piepje/kraakje/kleppertje/tikje heb gelokaliseerd én opgelost. Ik ga 's nachts ook echt mijn bed uit en naar buiten voor een klapperend tuinhek, ook als het niet mijn eigen hek is. Eerst doe ik een wanhopige negeerpoging. Ene zij, andere zij, op mijn rug, zucht, zucht, ZUCHT (in de hoop dat man wakker wordt en naar buiten kan), plassen, omdraaien, proberen net te doen of ik het niet hoor... Nou ja, zinloze pogingen want ik kan domweg niet meer slapen. Lig net als jij met gespitste oren te wachten wanneer het geluid weer komt. Zo enorm irritant!
Wat me ook zo irriteert is een piepende neus van mijn man, dan lig ik maar te porren in de hoop dat hij zijn neus ophaalt, grrrr! Of druppelende dakgoten/regenpijpen, daar kun je ook nog eens niks aan doen. En oh ja, een enorm snurkende buurman waar ik dan 's nachts van wakker lig. Of de mauwende kat van de buren bij de achterdeur....
Nou ja, je begrijpt, ik voel met je mee!
Sanneke*

Hombre

Hombre

15-02-2012 om 23:21

Alarm

Ik ben zo'n sufferd die aan inbrekers denkt. (soms zijn die geluiden ook zo vreemd)

Gelukkig heb ik sinds een paar jaar een alarm. Ik was eerst bang dat je er paranoide van zou worden, maar het tegendeel is waar: Ik weet nu zeker dat het geen inbrekers zijn en ik slaap lekker verder.

Merel

Merel

15-02-2012 om 23:46

In huis

Als het iets in huis is, dan ga ik het oplossen. Buiten het huis komt gelukkig zelden voor. (ja wel eens een babbelend buurmeisje wat net thuiskomt, maar dat is meestal na een minuut of 10 wel voorbij)
Ik heb wel eens een klok weggedaan omdat ie te hard tikte, druppelende kraan gaat natuurlijk dicht, en ooit een keer een zoemende klokwekkerradio die ik dan maar op een opgevouwen gastendoekje had staan. Maar áls ik dan eenmaal slaap, dan kan het zelfs gaan onweren en wordt ik weer niet wakker, dat dan weer wel.

Ligt eraan

Als het een voortdurend geluid is, klepperende deur op een winderige nacht, dan ga ik er uit. Maar voor een mug, en andere geluidjes die je af en toe hoort, daar sluit ik me voor af en slaap lekker verder. Ik bezondig me er ook wel aan dat mijn bed zo lekker ligt en ik hoop dat echtgenoot wakker wordt en eruit gaat. Hij kan dus totaal niet tegen irritante geluiden. Hoe vaak ik 's nachts wel niet wakker ben geworden door zijn 'grote jacht' op de mug, zucht...

Ligt eraan

In het algemeen slaap ik gewoon de hele nacht door en hoor ik zelfs de kat en de kinderen niet (tenzij die echt huilen natuurlijk). Als zich een geluid voordoet, zoals een klepper, de wind die om het huis giert (door de ligging van het huis is dat al vrij snel zo) of zelfs het geluid van de wekker, dan pas ik dat op de één of andere manier naadloos in in mijn droom. Maar als ik er wel echt wakker van word, dan is het dus irritant genoeg om op zoek te gaan en te zorgen dat het geluid ophoudt.

rosa

rosa

16-02-2012 om 09:32

Ligt eraan

Of mijn man thuis is of niet. Is hij thuis dan slaap ik meteen weer in (vanuit een alles-komt-goed-struisvogel mentaliteit). Is hij op reis, dan blijf ik in ieder geval wakker tot ik zeker denk te weten dat het geen inbrekers oid kunnen zijn. Als het een door de wind klapperend hekje is, dan slaap ik rustig weer in - lekker laten klapperen.
Muggen: ander verhaal. Daar word ik gek van, dus die wordt meteen opgespoord. Althans, dat probeer ik dan.

Isabella

Isabella

16-02-2012 om 09:39

Doorslapen

Nee, ik stoor me daar niet aan. Ik draai me om en slaap verder. Ik heb ook absoluut geen zin om 's nachts op zoek te gaan naar waar het geluid vandaan komt. Ook als er een mug zoemt kruip ik gewoon wat verder onder de dekens. Waar ik me wel aan stoor is een snurkende echtgenoot of het piepen van zijn neus tijdens zijn ademhaling, dat dan weer wel ;-).
Maar waar ik me meest aan stoor zijn rumoerige buren midden in de nacht. Echt ik erger me rot als ze weer eens een feestje hebben tot diep in de nacht/ochtend.

krin

krin

16-02-2012 om 09:42

Het voordeel

van een niet perfect gehoor is dat je dáár dus 's nachts geen last van hebt.
Als ik alleen thuis en nog wakker ben, dan ga ik wel achter geluiden aan. Of als ik nog lig te lezen in bed. Maar ik kan me niet herineren dat ik ergens wakker van werd (anders dan van kind) of wakker lag en toen van alles hoorde. Wel van vroeger (meer hout in huis), maar dat vond vaak wel gezellig, zo'n huis dat tegen je praat 's nachts.

dc

dc

16-02-2012 om 10:08

Oordopjes

Ik heb oordopjes in handbereid. Ik ga alleen uit bed voor lekkende kranen en huilende kinderen.

dc

dc

16-02-2012 om 10:08

Handbereik dus

foutje.

...gaat mijn partner erachteraan

Mijn partner heeft uitstekende oren en een enorm talent om zich druk te maken over alles. Dus als er een raar geluid klinkt dan zal hij zich veel eerder zorgen maken dan ik, en dan mag hij het dus ook uitzoeken ;-)

Alleen laatst toen er een rare piep uit de keuken klonk ben ik naar beneden gegaan. Bleek een alarmsignaal van de vriezer (je kan niet zomaar in een klap 6 liter erwtensoep invriezen kennelijk).

Voor een mug zou ik er mogelijk wel uitgaan trouwens.

Slaap ik eenmaal, dan word ik hooguit wakker van een huilend kind, maar verder nergens van.

Groeten,

Temet

Roosje Katoen

Roosje Katoen

16-02-2012 om 15:05

Alleen bij inbrekers

Ik verzeker me ervan dat er geen enge mannen in huis rondlopen en daarna slaap ik overal doorheen. Behalve huilende en roepende kinderen dan.

Guinevere

Guinevere

16-02-2012 om 16:51

Ik hoor vrijwel niks

Ik ga rond 23.00 KO en wordt, dankzij watjes in mijn oren, alleen wakker van muggen en evt. heeeeeeeel lang doorroepende kinderen. Prettig maar ook jammer, want nu hoor ik de regen niet tikken tegen de ramen, en daar houd ik zo van.

Rafelkap

Rafelkap

16-02-2012 om 17:50

Ik hoor alles

Ik hoor alles, heb vleermuisoren. Mijn man niet, die is aan 1 oor flink hardhorend omdat hij vroeger te veel bommen maakte. Dus ik word wakker als het fornuis beneden piepjes laat horen (heeft er weer iemand op de knopjes gedrukt), of als iemand boven aan de verkeerde knopjes van zijn wekker zat, of als het ergens lekt, of de box van de computer niet uitstaat. En ik kan niet slapen voordat ik weet wat het is! Best irritant dat ik er dan uit moet, maar ik ben de enige die het hoort!

Vanaf vandaag

ga ik niet meer op onderzoek uit. Er wordt momenteel een alarmsysteem gemonteerd. Als iemand het huis inkomt gaat er niet alleen een alarm af, maar wordt hij ook op de foto gezet en worden wij en een bewaker gebeld.
Een veilig idee, ook omdat de rookmelders op het alarmsysteem aangesloten zijn.

tonny

tonny

16-02-2012 om 20:45

Maar...

... heb je dan geen last van klepperende hekjes in de wind of zo, dat soort dingen. Ik snap dat zo'n systeem rust geeft tegen inbrekers, maar voor mensen met vleermuisoren blijven irritante geluiden irrirante geluiden. Ook als ze niks 'doen'.

tube

tube

16-02-2012 om 21:07

Ik ben verwend

Ik slaap met oordoppen in. anders hoor ik echt alles en doe echt geen oog dicht.

Omdat mijn man echt elke scheet hoort hoef ik niet wakker te worden.

Ik slaap zo diep dat het wel eens voor komt dat er een kind wel 5 keer overgegeven heeft en de rest van de nacht naast mij in bed door brengt en dat ik's morgens verbaasd wakker word, 3 keer moet kijken WIE er eigenlijk naast me ligt en even op de hoogte gebracht moet worden van alle taferelen die gebeurd zijn.

Waar ik 's nachts wel direct wakker van word is wanneer mijn man ineens in paniek wakker schrikt uit een droom. Dan ben ik binnen een paar tellen zo helder als wat.

Bij ons is de verdeling dus best goed, bedenk ik me zo, hihi.

Dat laten we maar mooi zo ;-)

Roosje Katoen

Roosje Katoen

16-02-2012 om 21:07

Inbrekers verjagen

Nee die illusie heb ik ook niet. Meer heel zachtjes 112 bellen en dan mezelf met kinderen in de badkamer opsluiten ;-)

tube

tube

16-02-2012 om 21:11

Whaaaaaa, sanneke

Eindelijk iemand die zich ook zo stoort aan de piepende neus van haar man.

Ik dacht echt dat ik de enige was die zo'n stomme tic heeft.

Hihi, fijn dat je het ff noemt ;-)

Tonny

Wij hebben een windgong in de achtertuin hangen en ik vind het een fijn geluid om in slaap mee te vallen.

tube

tube

16-02-2012 om 21:23

Oja, nu nog even mijn man behandelen:

Hij hoort echt alles. De wekker die we hadden lag eerst opde kop, anders maakte hij zo'n zoemend geluid (dat alleen hij ws kan horen). Inmiddels is de wekker via het nahtkastje (want tja, hij maakte wel heel erg veel lawaai) in de prullenbak beland. Nu gebruiken we mijn mobiel als wekker (dit even ter info)

Verder rust hij niet voordat elke mug mors dood geslagen is. Om te voorkomen dat er muggen binnen komen zit alles pot dicht. Ik slaap het liefst met het raam open maar hij wordt van echt zuchtje wind wakker.

Tja, het lijkt me geen pretje voor hem. Ik zou niet willen ruilen. maar zoals ik net al zei, ik vind de verdeling wel prima zo.

Haha tube

Graag gedaan! Voel ik me ook wat minder alleen in mijn piepneus-van-man-ergernis! ;-)

Snuggle's

Snuggle's

17-02-2012 om 08:51

Windgong petra?

Ik kan me wel redelijk afsluiten voor geluiden buiten, maar in ons vorige huis hadden we ook buren met een windgong. Gek werd ik ervan. En de buren wilden hem ook niet weghalen omdat ze het zo'n mooi geluid vonden en hij tenslotte in hun tuin hing.

Snuggle's

Hier dito, ik ben blij dat ik aan de andere kant van het huis slaap en die windgong van de buren niet hoor. Ik kan me herinneren dat zelfs de Rijdende Rechter er een keertje uitspraak over heeft moeten doen.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

17-02-2012 om 16:03

Gale

Dan is het alternatief een honkbalknuppel oid ;-) Die heb ik toen ik net in dit huis woonde nog wel een tijdje onder mijn bed gehad, maar tegenwoordig niet meer. Misschien toch weer eens tevoorschijn halen.

Windgong

is van hout, dus niet zo'n tingelding, maar het klinkt meer als het geklapper van touwen van een zeilboot. Windgong hangt bijna onder ons slaapkamerraam. Buren rechts slapen aan de voorkant van hun huis en buren links hun slaapkamer is ook te ver verwijderd.
Het zijn allemaal vrijstaande woningen dus dat scheelt denk ik ook. Als buren er last van zouden hebben, zou ik balen, maar wel weghalen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.