Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Fietsertje

Fietsertje

19-08-2010 om 15:03

Als fietser voorsorteren?

Ik fiets op de weg met zoon achterop, ik moet linksaf, dus ik kijk om, niets achter mij en steek mijn hand uit en ga vast links voorsorteren. Als ik bijna stilstaat komt er een auto vlak langs ons en raakt ons bijna en vraag of het gaat. Hij roept dat ik aan mijn eigen kant had moeten blijven, dus eigen schuld. "dat hoort niet zo mevrouwtje" zegt hij.
Maar is dat zo? Nu twijfel ik, maar mag je als fietser zo voorsorteren?

Fraz

Fraz

19-08-2010 om 15:17

Ligt aan de weg

bij een brede weg mag je tegen de linkeras voorsorteren. Is de weg te smal dan is het beter rechts te blijven.

zie oa http://www.toverlaars.nl/verkeer/oefenstof/voorsorteren.htm

http://www.fiets-ov.nl/downloads/Verkeersregels_algemeen.pdf

Fietsertje

Fietsertje

19-08-2010 om 15:25

Dit doet me dan deugd, haha

Dan zit die meneer met z'n "Mevrouwtje" fout, want en er was ruimte genoeg en er was een vluchtheuvel midden op de weg. Maar ik ga toch een andere weg nemen, want dit kruispunt is te gevaarlijk, want deze week ben ik iedere dag wel een keer bijna omver gereden...
Bedankt voor de informatie!

Kaaskopje

Kaaskopje

19-08-2010 om 15:27

Hoe bedoel je?

Ga je aan de linkerkant van de rijstrook staan? Ga je op de rijstrook met de pijl naar links staan?
Als ik naar links moet en er is niet duidelijk een verplichting om via een fietsstrook over te steken, dan ga ik als dat er is op de rijstrook met de pijl naar links staan, maar wel aan de rechterkant van die strook. Auto's staan dus links van mij. Als er geen speciale strook voor links is sta ik ook gewoon aan de rechterkant van de weg met de auto's links. Afhankelijk van de drukte 'neem' ik mijn moment om naar links af te slaan en anders wacht ik tot ik de gelegenheid krijg. Als ik bij ons de straat bijvoorbeeld uit rij dan steek ik mijn vinger uit en ga, ondanks een achterop rijdende auto. Op een weg waar auto's sneller rijden neem ik niet zomaar het risico dat ze mij te laat doorhebben en wacht dan gewoon liever even dan te gaan.

Fietstje

Fietstje

19-08-2010 om 15:46

Kaaskopje

Er waren geen pijlen, ik wachtte voor een voorrangsweg en er was op dat moment niemand toen ik besloot voor te sorteren, die auto kwam pas aanrijden toen ik bijna mijn voeten aan de grond had. Normaal met drukte ben ik ook een stuk terughoudender, zeker met mijn zoon achterop. Maar nu dat er niemand was, deed ik het zo. En met die sites van Fraz, bleek dat niet fout te zijn. Maar ik vermijd die weg maar, want ik leef graag nog wat langer :-)

Fietsertje

Fietsertje

19-08-2010 om 16:30

Mooie redenering beemer

Ben het helemaal met je eens ;-)

Ooievaar

Ooievaar

19-08-2010 om 21:32

Mevrouwtje

""dat hoort niet zo mevrouwtje" zegt hij."
Van mannen die zulke dingen zeggen weet je gelijk dat ze oliedom zijn. mevrouwtje....brrrrr. Wat zou hij doen als je zou zeggen: volgens mij toch wel mijnheertje, of iets dergelijks.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.