Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Als we toch aan het klagen zijn...

Ik heb een heleboel buurjongetjes in leeftijden tussen 4 en 12. Ze hebben inmiddels ALLEMAAL zo'n lange oranje toeter, waarmee ze zo'n herrie produceren dat ik een klant heb moeten terugbellen vanuit een andere kamer, omdat ik hem niet kon verstaan.
Ik hoop dat Nederland heel snel uit het toernooi ligt, of schop ik nu heel veel mensen tegen hun schenen?

krin

krin

26-05-2010 om 17:29

Schop maar raak

ik word ook horendol van die toeters. En gillende gek van de winkels met oranje cadeautjes.
En dan ben ik nog niet eens een voetbalhater. Aan vroeg uit het toernooi liggen kleeft wel een nadeel: dan daalt er weer zo'n gedeprimeeerde katerstemming over het land neer, dat is bijna nog erger.

Mariska

Mariska

26-05-2010 om 19:05

Hahahaha

volgens mij worden wij van het tiepen zaag en zeur wat we vroeger als kind zo verafschuwde! Maargoed, als we dan toch bezig zijn: een buurjongen en buurmeisje hebben een lokroep... dan hoor je uit de ene tuin oehoehhooeeeeeeeeeeeeeeeeee, en dan hetzelfde uit de andere tuin terug.... ARGGGHHHHH! Ik wil een BUKS! :)

fryskdumke

fryskdumke

26-05-2010 om 19:49

Ziekenhuiswinkel

deelde ze vanochtend aan de kinderen uit. Dochterlief ging dus midden in de hal van het ziekenhuis keihard blazen op zo´n oranje ding, en een lol dat ze had. De herrie die het had was verschrikkelijk. Ik heb haar verzocht daar mee te stoppen, ze is snel naar de parkeergarage gegaan en mocht daar vrolijk verder.

Amen lidwientje

Daar heb ik me ook al zo over verbaasd. En aan geërgerd - en ik ga me daar echt niet over verwonderen.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

26-05-2010 om 21:04 Topicstarter

Tja

Ik heb er niks van gezegd hoor, van die toeters, er zijn wel dingen waar ik me meer aan stoor (hondenpoep in mijn tuin staat op nummer 1) en anders ben je inderdaad meteen de zeurende buurvrouw. De verhoudingen zijn hier toch al niet al te best. Het verbaast me alleen altijd dat de ouders hier in de straat hun kinderen de straat op sturen omdat ze het getoeter in hun eigen tuin niet verdragen. En dan staan ze dus allemaal onder mijn ramen te toeteren. Maar misschien gaan ze de volgende keer in de hondenpoep van de buurhond staan, dat zou dan wel weer grappig zijn.

Ach nee

dat is wel het laatste wat mij vandaag heeft geirriteerd. Ik vond het gegil van mijn beide dochters erger.

(waarom vinden jongetjes het met name fijn om met een lang voorwerp rond te toeteren, moet toch iets penis-verlengends zijn, meisjes zie ik het niet doen)

krin

krin

26-05-2010 om 22:51

Nee manda

Meisjes hebben geen toeters nódig. Die gillen.

Ja precies

die toeter hebben mijn meisjes in ieder geval niet nodig. Logisch dat die jongetjes hun kans grijpen, kunnen ze die dominante meiden eindelijk eens overrulen.

grappig, het viel ons laatst op dat er ongeveer net zoveel meiden als jongens in de straat wonen hier, maar dat de meisjes veel aanweziger zijn, duidelijk dominant op alle gebieden.

liora

liora

26-05-2010 om 23:26

even de jongens verdedigen: jongens doen nooit moeilijk over de kleren die je voor ze uitzoekt. En jongens slapen zelden onder een Barbie dekbed. Dus....

Stoepkrijt

Stoepkrijt

27-05-2010 om 08:27 Topicstarter

Herrie

Hier wonen meer jongens en die maken aanmerkelijk meer herrie. Voetballen tegen metalen garagedeuren, schreeuwend achter elkaar aan rennen, crossen op fietsjes en daarbij Formule 1 geluiden maken... De meiden kunnen er ook wel wat van, maar dat geluidsniveau halen ze niet.
Vanmorgen vóór acht uur stonden er alweer twee kinderen met hun oranje toeter op straat. Ik vond het erg zielig voor mijn directe buurvrouw, die gisteravond laat heeeeeel zachtjes thuiskwam van haar werk en ongetwijfeld nog wilde slapen. De vader van de kinderen stond erbij te lachen (dat is ook degene die zijn hond loslaat zodat hij in mijn tuin poept). Volgens mij wordt het tijd om te verhuizen.

emma43

emma43

27-05-2010 om 10:42

Ojeee

Hier gelukkig nog geen toeters.Kwam vorige week wel 2 kinderen tegen met die toeters,wat een geluid,gelukkig hebben de buren aan 1 kant geen kinderen en de buren aan de andere kant 1 rustig meisje,dus helaas zijn wij diegene die herrie maken.Puberdochter met vriendje op de trampoline,wat een herrie.En soms iets te enthousiaste 10 jarige jongen,die dan roept inplaats van praat,maar die van mij echt geen toeter krijgt!!!!!!!!!

Daar heb je een punt

ik stoor mij steeds meer aan alle muk die ik hier de deur binnen sleep. Dan doel ik dus op smurfen, disneypoppen, bonkies, voetbalstickers etc etc. En het meeste ligt er maar wat om snel stuk te gaan of rond te slingen in de woonkamer.

Die massale productie van allerlei acties voor tijdelijke dingen, totaal niet duurzaam. Ik ga mijn beleid aanpassen op dit gebied en een toeter komt er ook niet in, ik baal nog steeds van de plastic blokfluiten (niet om aan te horen, 3 in een pakket, erg 'leuk' als dochter dus 2 vriendinnetjes ook zo'n ding geeft om samen "mooi mee te fluiten") die dochter1 op de kermis gescoord heeft.

Saskia

Saskia

27-05-2010 om 18:28

Gek word ik ervan!

3 buurtkinderen zijn dinsdagmiddag begonnen met toeteren, gisterenmiddag van 1 tot 5 losten ze elkaar af. Leuk met een eindexamenkandidaat in huis, er is geen kamer waar het niet te horen is. Kinderen aanspreken resulteerde alleen in keihard terug toeteren, volwassene in de buurt zei: ik laat ze maar, als je er wat van zegt gaan ze nog langer dan. Toeterterreur vind ik het, ik ben maar naar de bibliotheek gevlucht!

Asa Torell

Asa Torell

27-05-2010 om 21:22

Jongens (ot)

Haha, daar wilde ik ook al op reageren... hier een zoon die als tweejarige al hartverscheurend kon huilen 'nieeet mooooi' bij het verkeerde kledingstuk.

Asa Torell

Asa Torell

27-05-2010 om 21:23

Toeters

Hier viel het tot nu toe nog mee, pas 1 toeterend kind gesignaleerd (en daar werd ik al niet goed van!). Maar als ik het hier zo lees kan dat dus nog aardig gaan toenemen... pfff.

Ah! (toeters)

Beetje laag doordringend geloei? Genre misthoorn? Dan weet ik wat ik van de week gehoord heb buiten.. Hmm. Crisis, wat een naargeestige herrie. Ik hoop niet dat de hele buurt straks met zo'n ding rondloopt...

Ingrid

Heel normale Amsterdammer

Heel normale Amsterdammer

27-05-2010 om 22:35

Ik ben helemaal geen aggressief type

Maar als er binnenkort in de krant staat dat er kinderen heel hard geslagen zijn met hun eigen oranje toeter, dan heb ik het misschien wel gedaan! AAAaaarrrrghhh!

Tirza G.

Tirza G.

27-05-2010 om 23:01

Hier is Tirzaman de grootste fan van de TNT-gift. Hij kan al bijna het Wilhelmus door die hoorn stampen. Wij amuseren ons kapót.

Tirza

Kiki

Kiki

28-05-2010 om 00:42

Geen last ervan

Laat ze maar toeteren, maar alsjealsjealsjeblieft kunnen ze er gauw uitvliegen.
Ik ben jarig in die periode en als ze niet verliezen op mijn verjaardag, gaat het wel die hele avond over welke wissel slecht was en welke voorzet welk doelpunt veroorzaakte en welke partijdige scheids de nederlaag veroorzaakte en waarom WIJ de beste spelers hebben (wat nou wij, ren jij je longen uit je lijf en scoor je de winnende treffer) en eigenlijk verdiende te winnen.

aaargh!

Kiki

Kiki

28-05-2010 om 07:56

Dan is het zomer

en is iedereen al weg op vakantie :) En het wordt een beetje verwacht dat ik groots mijn verjaardag vier.

Twee jaar geleden heb ik verkeerd gegokt, ging ik ervan uit dat Nederland nooit eerste in de poule zou worden of überhaupt niet door zou gaan.
Dus ten tijde van de kwartfinales gevierd en toen gingen ze wel door. De hele avond voetbal gekeken, de voetbalhaters zaten buiten, de voetballiefhebbers zaten binnen rond de computer van mijn man geplakt.
Natuurlijk verloren ze en toen was het feestje voor de voetballiefhebbers wel over, hahahaha

Zo hebben ze wel meer wedstrijden op mijn verjaardag verloren, of op mijn diplomauitreiking, of op de diplomauitreiking van vrienden.

Trauma :)

krin

krin

28-05-2010 om 09:40

Ik kan het me voorstellen kiki

dat je er simpel van wordt. Maar er is wel een mouw aan te passen. Als je man ook voetbalfan is, zoekt hij dus een geschikte datum uit. Zo niet, dan doe jij het, met de voorwaarde dat de tv noch pc aangaat die avond.
En je geeft je feestje een thema mee: het anti-WK-feest. Of het roodwitblauw-feest (oranje streng verboden). Iedereen die over voetbal begint, moet een rondje halen.
Alvast gefeliciteerd, in elk geval.

Voetbal en uit eten

Het lijkt logisch, lekker uit eten, maar dat is niet per se een genoegen als er een "belangrijke"voetbalwedstrijd is op die dag. Tenminste niet als je hoopt op enige aandacht van het bedienend personeel.
Staat dan wel weer tegenover dat reserveren meestal niet nodig is.

Kiki, ik zou de tv in de kamer zetten, de schuifdeuren (of wat het dan ook is) dicht doen, en zelf met alle hapjes, drankjes en de voetbalhaters lekker in de tuin gaan zitten. Het gegil dringt toch wel door, dus als er gescoord wordt kan je desgewenst alsnog even binnen piepen voor de herhaling. En als de voetbalfans honger hebben komen ze buiten maar wat halen.

Je kan alleen niet plassen tijdens de rust, daar moet je even rekening mee houden.

Nee, je spreekt die voetballiefhebbers dus niet op je verjaardag. Maar is dat erg?

groeten,

Temet (gaat uit van een fiasco in de eerste wedstrijd na de poulefase. Wat is dat dan, kwartfinale?)

Alternatief scenario

Kiki, als regen wordt voorspeld zou ik de tv boven zetten (of in een zijkamer, als je geen bovenverdieping hebt) en met eten, drinken en aangenaam gezelschap zelf in de woonkamer gaan zitten. Scenario verder als eerder omschreven.

groeten,

Temet

Aanmoedigen

hier zijn wij thuis gezegend met twee toeters. Oudste was zo attent om ook voor zijn broertje een toeter mee te nemen. Mijn ervaring is dat de het toeteren maar even leuk is. Dus tot nu toe valt het mee.
Afgelopen woensdag hebben we mijn man en andere lopers aangemoedigd bij de Stationsloop (1000 mensen die rennen van station Ommen naar station Dalfsen). En de reaties die de lopers gaven op mijn toeterende jongens waren leuk! Dus heel soms, kan het leuk zijn.
En voor de goede orde...we stonden langs rustige stukken van het parcour, dus de andere kijkers hebben er volgens mij geen last van gehad ;-)

groetjes van Purk

tonny

tonny

28-05-2010 om 13:45

Nostalgie

Vond het vroeger leuk hoor, dat voetbalgedoe, toen mijn zonen nog thuis waren en ze met een hele club vriendjes naar ons ieniemienieTV'tje zaten te kijken. En toeterend in optocht een blokje om als er gescoord was.
Oh ja en ik herinner me een diepe depreddie bij tegensla- een van de vriendjes die huilend naar boven liep omdat hij het niet meer kon aanzien.
Heerlijk drama, dat voetbal.

Herinner me ook een buurman die helemaal geinstalleerd met TV en al buiten was gaan zitten, oranje vlaggetjes, bier - en ze verloren. aaahhh.

Twee jaar terug koos een familielid de trouwdag verkeerd. Tja, die kwam niet onder een feestje-met-TVscherm uit... Het was gezellig hoor, toen 'ze' verloren hebben we alsnog een feestje gebouwd.

Laat het over je heen komen, het is een soort natuurverscijnsel. Zet je TV plus voetballiefhebbers op een plek die je schikt en ga met de rest elders zitten.

Ach

Ik ben ook jarig binnenkort en vier het wrs zaterdag, als Japan tegen Nederland speelt, samen met mijn man, ide is 2 dagen na mij jarig. Het stoort me niet hoor als er mensen over voetbal praten, als mijn bezoek maar lol heeft. Het is maar een verjaardag en ik ben geen klein kind meer, dus hoeft het niet meer om mij te draaien ;)

Voetbalbestuurder

Voetbalbestuurder

28-05-2010 om 18:43

Het kan verkeren

Kom uit een gezin met twee meisjes, vader had niet veel met voetbal. Behalve het EK van 88 heb ik in mijn jeugd nog nooit voetbal gevolgd. Kwam ik in een voetbalminded schoonfamilie terecht. Op zondag om 7 uur met zijn allen Studio Sport kijken, was mij totaal vreemd. En dat op een verjaardag de tv aanging om een WK-wedstrijd te zien vodn ik ronduit belachelijk. Maar goed het went en dan blijkt dat het een stuk makkelijker is om er gewoon maar bij te gaan zitten en mee te doen in plaats van je te gaan zitten ergeren en voor je het weet zit je er ook helemaal in. En nu inmiddels jaren verder heb ik een voetballende echtgenoot, zoon en dochter en zit ik zelf in het bestuur van de plaatselijke voetbalvereniging. Aanstaande zondag ga ik mee met een belangrijke uitwedstrijd (nacompetitie) van het eerste van onze vereniging. En ik weet zelfs wat buitenspel is :-) Alle wedstrijden van het NL elftal staan op mijn I-phone, ook de misschiens, daar wordt zeer serieus rekening mee gehouden. We verheugen ons er enorm op en als NL op 2 juli moet spelen vertrekken we pas op 3 juli op vakantie en als het op 3 juli is vertrekken we op 4 juli.

bertje1

bertje1

30-05-2010 om 09:29

Ik doe mee...vreselijk

die toeters en die belachelijke oranjegekte (ja, een voetbalhater, hoewel als ze in de halve finale staan kijk ik ws ook). die toeters zijn belachelijk (ook op tv in een wedstrijd) en al dat plastic...onvoorstelbaar in deze milieutijden. Ben blij dat ik me niet als enige erger..

Rafelkap

Rafelkap

30-05-2010 om 09:36

Leek

Oh is er weer voetbal? Ik zag wel wat oranje liggen in de winkel.
Zoiets ontgaat mij gelukkig altijd, als de buren zich koest houden.

Nasha 1st

Nasha 1st

30-05-2010 om 12:24

Hou wel van voetbal

maar die toeters! Wat een irritant geluid is dat!!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.