Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Alvast de laatste bladzijde lezen

om te zien hoe het afloopt. Dat doe ik eigenlijk altijd.

Hier thuis vinden ze het bespottelijk, want dan is een boek toch niet spannend meer en verpest ik mijn leesplezier? Nou ja, ik vind het boek niks minder leuk hoor, als ik weet hoe het afloopt.

Heb ook totaal geen last van 'spoilers' van films of zo.

Hoe doen jullie dat?

Bennikki

Bennikki

07-11-2010 om 23:11

Nooit!

Nooit, nooit nooit! De laatste bladzij lezen. Ik heb al moeite met het lezen van de achterflap van een boek. Il lees dan vaak alleen de eerste 10 regels. Maar misschien heeft het ook te maken met het genre dat je leest?
(Bij literatuur is het niet echt essentieel, bij bouquetreeks al bij voorbaat duidelijk en bij thrillers is het zeer relevant).

Jesse_1

Jesse_1

07-11-2010 om 23:52

Ook nooit

Ik heb het echt nog nooit gedaan.
Soms ben ik wel in de verleiding, om te weten hoe het afloopt, maar dan ga ik gewoon zo snel mogelijk lezen ;-).
Soms lees ik dus een boek héél snel om te weten hoe het afloopt en dan later nog een keer voor de details....
Jesse

Jet Burg

Jet Burg

08-11-2010 om 08:19

Ja!

Ik vind een boek of film nog leuker als ik weet hoe het afloopt :-) En ja, ik word ook voor gek verklaard als ik dit vertel, haha!

Tuurlijk niet ;)

Nee, ik kan me er niets bij voorstellen, om eerst het plot of de afloop te weten.. maar ik hoor wel vaker dat mensen dat doen..

Vraag me wel eens af waarom mensen dat doen?

Fonneke

Fonneke

08-11-2010 om 09:18

O ja

Bij een spannend boek wil heel graag weten hoe het afloopt. Omdat ik toch meestal geen tijd heb om het hele boek in één keer uit te lezen, kan ik de verleiding vaak niet weerstaan om alvast even op de laatste bladzijde te kijken. En ik lees het boek daarna nog even graag helemaal uit.

ishtar

ishtar

08-11-2010 om 09:58

Net als jesse

soms lees ik dus een boek heel snel om de afloop te weten, en dan lees ik hem gerust nog eens rustiger (en nog eens...;-) )

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

08-11-2010 om 10:20 Topicstarter

Berber

ja, zoals jij het beschrijft ervaar ik het ook. Ik scan even het slot en kan dan met veel meer plezier van het boek genieten.

Trouwens geen Bouquetreeks nee, niks op tegen hoor, ik kijk wel een enkele soap, maar ik kan me niet herinneren dat ik die sinds mijn puberteit meer gelezen heb. En zelfs toen vond ik het niks.

Stik

Ben vergeten om naar Bellicher te kijken. Had het uitzendtijdstip wel mentaal gemarkeerd, maar ja, dat is al heel lang niet meer voldoende hier ;-(

Chris

Alleen bij thriillers

waarbij ik op de helft denk te weten hoe het afloopt. Ik check, heb ik gelijk gaat het boek aan de kant ;-)

Guinevere

Guinevere

08-11-2010 om 20:34

Jazeker

Ja, ik kijk regelmatig achterin het boek. Ik MOET weten of de hoofdpersoon het wel overleeft. Anders zit ik niet relaxed te lezen. Je begrijpt het, ik lees vooral thrillers.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

08-11-2010 om 21:51

Bellicher

Het boek is goed maar heel anders dan de serie, tenminste het begin, daarna ben ik in slaap gevallen ;-)

Misschien toch nog even uitzending gemist kijken.

En on topic: ik kijk nooit naar de laatste bladzijden, maar lees spannende boeken heel snel. Zo snel dat ik na een tijdje ben vergeten waar het over ging en ik het zo nog een keer kan lezen. (weer heel snel, haha).

reina

reina

09-11-2010 om 14:19

Guinevere :-)

Ja, dat doe ik ook, even kijken ( scannen) of de naam van de hoofdpersoon, of een ander belangrijk personage, nog wel in het verhaal voorkomt..., daarna kan ik weer rustig verder lezen :-)

Eerste, laatste en midden

Wij hebben een familieverhaal dat overgrootmoeder altijd die bladzijden scande. Achteraan, om te zien hoe het afloopt, midden, om te kijken wat voor boek het was, en eerste pagina om te zien of het wel goed begon..

Ik begrijp dat niet.

Wel de neiging om te snel uit te lezen als een boek me grijpt.. ook erg onverstandig mhoo nachtrust!

rosa

rosa

09-11-2010 om 22:16

Alleen om te kijken

of het geen ellendig einde heeft. Meestal is dat te lezen zonder dat je ziet wie moordenaar is, of hoe een boek precies afloopt. Maar als het neigt naar 'en hij liep weer alleen de donkere nacht in' dan begin ik er niet aan. Sommige thrillers, van die maatschappelijk kritische, die zijn zo somber - daar heb ik geen zin in.
Maar het eind lezen om alvast te weten hoe het afloopt, dat doe ik nooit.

Pluk53

Pluk53

10-11-2010 om 09:43

Soms

bij een "dik" boek, als ik op 2/3-3/4 ben, en het boek "saai" begint te worden lees ik het slot. En soms lees ik het boek nog uit, soms niet. Bij 'de ontdekking van de hemel" had ik het na 2/3 wel gehad. Wat begon dat verhaal toen vreselijk in te kakken (uiteindelijk wel uitgelezen).

Bellicher gezien (berber)

Zaterdagavond heb ik samen met man Bellicher deel 1 zitten kijken op Uitzending Gemist en gisteren dus deel twee. Fijne, spannende serie, bedankt nog voor de reminder.

En oh ja, doordat ik wat moeite heb gedaan om erachter te komen hoe we Uitzending Gemist met z'n tweeën konden kijken en dan niet achter een computerschermpje weten we nu ook dat dit sinds enige tijd gewoon via onze tv kan (Net TV-service van Philips), altijd handig om te weten ;-)

Chris

margje van dijk

margje van dijk

15-11-2010 om 23:52

Ook gezien

Man en ik zijn ook hooked van Bellicher! Geweldig.

Margje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.