Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Fraz

Fraz

10-06-2010 om 20:25

Anne frank in amsterdam

Ik ga morgen met een klein groepje kinderen (3 stuks) naar het Anne Frank huis in Amsterdam. Hoe kom ik het goedkoopste van C.s. naar het Anne Frank huis. Niet iedereen heeft namelijk (al) een ov chipkaart. Een eenmalige chipkaart kost 2.60 per kaart per rit (belachelijk duur dus). 20 minuten lopen is een beetje aan de lange en verre kant voor sommige. Is er een soort Hop on, Hop off bus voor een redelijke prijs ?

De hopper

of hoe hij tegenwoordig, kostte E 1 per rit, vertrekt vanaf CS elke zoveel minuten en hij stopt waar je wil, hij rijdt de prinsengracht af.

Fraz

Fraz

10-06-2010 om 20:52

Manda

oke gevonden de stop en go bus van het GVB. Dank je wel die zocht ik dus.

Lopen

Ik zou lopen. Leuke wandeling. Ver is het niet.
Groet,
Miriam Lavell

Fraz

Fraz

10-06-2010 om 21:34

Kan ook

alleen de meester had het al over een "hop of hop on" gehad (wist dus de precieze naam niet meer) en over ov chip kaart etc. Denk niet dat die 11 jarigen zo blij met mij zijn als we gaan wandelen terwijl de meester het over een bus had.

Zou ik met mijn eigen kinderen gaan dan was ik gaan lopen denk ik. Nu wil ik mijn idee niet door drukken.

Fraz

kan je wat voor mij doen, kan je kijken of in de free2choose expositie de zitelementen nog groen zijn ?

Hmm

jammer ik zie nu andere beelden bij deze expositie, dat betekend dat de door mij ontworpen ruimte vervangen is.

Fraz

Fraz

10-06-2010 om 22:52

Manda

Wat is de free2choose expositie en waar zou ik dat kunnen zien ??

Zit in het huis

vraag er naar, overigens zijn er hele lespakketten rondom free2choose en zeer geschikt voor studenten en scholieren.

http://www.annefrank.org/nl/Museum/Tentoonstellingen/Free2choose/

Fraz

Fraz

11-06-2010 om 11:24

Jammer manda

Had wel willen zien wat je ervan gemaakt had.

Fraz

Fraz

11-06-2010 om 16:24

Weer terug

heel indrukwekkend. We zijn trouwens toch lopend gegaan (halte stop en go bus was verplaatst)

Ik zou alle PVV stemmers eigenlijk willen aanraden (weer) eens naar het Anne Frank Huis te gaan.

een citaat :

Eens zal deze verschrikkelijke oorlog toch wel aflopen, eens zullen wij toch weer mensen en niet alleen joden zijn. Wij kunnen nooit alleen Nederlanders of alleen Engelsen of van welke natie dan ook worden, wij zullen daarnaast altijd Joden blijven, wij willen het ook blijven.

Vul nu eens voor Joden Moslims in. Ik vind mensen mensen en daarnaast is iemand jood of moslim of katholiek of niets en dat mag ook. Het belangrijkst als eerste is dat je mens bent.

Mooi

het is oook ontzettend indrukwekkend en vreselijk vedrietig makend.

ben je nog naar de free2choose geweest ?

Fraz

Fraz

11-06-2010 om 16:41

ben nog naar het Free2choose geweest en een aantal keren gestemd. Soms best lastig om een ja/nee mening te hebben.

En was het

nog een ruimte met groen beklede ronde vormen waar je op kon zitten en dan kijken op een groot scherm ?

Fraz

Fraz

11-06-2010 om 16:51

Helaas

heb ik het gevoel dat het ook weer erg actueel is. Gewoon het wegzetten van een hele groep mensen. Mensen niet meer als mensen zien die toevallig moslim zijn maar ze alleen maar als moslim zien.

Dat is ook bij de kinderen die ik mee had doorgedrongen.

Fraz

Fraz

11-06-2010 om 16:53

Nee helaas

het was een open ruimte met stempalen waar je achter kon staan en vooraan kon je ook zitten op vierkante grijzige kubussen.

Oh stom

stom zeg, vierkante grijzige kubussen...het budget was zeker op.

zo jammer, maar goed mijn dingen stonden er al weer 5 jaar dus die waren vast ook el aan vervanging toe.

Fraz

Fraz

11-06-2010 om 17:20

Ja wel een tijd geleden

dus misschien weer eens de moeite waard weer te zien.

Pvv en de joden

Fraz: "Ik zou alle PVV stemmers eigenlijk willen aanraden (weer) eens naar het Anne Frank Huis te gaan."
Wrang in dezen is toch wel het feit dat één van de grootste sponsors van de PVV uitgerekend de rechts-radicale joden zijn.
[email protected]

Biene M.

Biene M.

12-06-2010 om 19:58

[email protected]

Waar heb je dat vandaan?

Artikel in de nrc

ging erover dat de joodse gemeenschap nogal verdeeld is over de PVV. Er zijn inderdaad extreem rechtse joden die hem steunen, denk aan Gidi Markuszower, die jongen die ook een Israëlisch paspoort had en lid was. Wilders heeft ook banden met Avigdor Lieberman, een extreem-rechtse Israëlische politicus, die alle Arabische Israeli's wil deporteren naar de bezette gebieden. Wilders heeft zelf twee jaar in Israël gewoond en voelt zich daar erg thuis.

Maar joden zijn er ook in alle soorten en maten en er zijn genoeg linkse joden die tegen hem zijn, denk aan Job Cohen (en mijn echtgenoot).

Biene M.

Biene M.

13-06-2010 om 07:42

Tsja

Ik verkeer misschien in de "verkeerde" kringen, maar ik heb toch de indruk dat het overgrote merendeel van de Nederlandse Joden een beschavingsniveau heeft dat dat van Gidi Markuszower ontstijgt en niet op het idee komt om PVV te stemmen, laat staan de PVV financieel te steunen. Daarom ben ik wel heel erg benieuwd waar [email protected] het vandaan heeft dat "... één van de grootste sponsors van de PVV uitgerekend de rechts-radicale joden zijn."

Massi Nissa

Massi Nissa

13-06-2010 om 08:02

Instemming

Net als Biene ken ik eigenlijk alleen maar Nederlandse Joden die van Wilders en zijn uitspraken gevoelens van ongerustheid, frustratie en woede krijgen. Er zitten oudere mensen tussen met een prima geheugen, zal ik maar zeggen. Of is dat tegenwoordig ook al een Godwinnetje?
Groetjes
Massi

liora

liora

13-06-2010 om 09:45

Niw

In het NIW stond een artikel over wat Joden stemmen en een heel klein percentage stemde maar op Wilders. Verreweg de meesten stemmen VVD of PvdA.

Biene M.

Biene M.

13-06-2010 om 09:52

Verbaasd

Het verbaast me dat joden steeds weer opduiken in de PVV-discussies. Als inspirators van de islamhaat van Wilders, als financiers van de PVV, als PVV-stemmers. Waar komt dit allemaal vandaan? Kort door de bocht redeneren dat Arabieren een hekel hebben aan Israel en joden daarom aan moslims en dus ook wel PVV stemmen? Is het COC dan ook een grote financier van de PVV en stemmen homo's er ook massaal op? Of is het gewoon veiliger om het over joden te hebben dan over je buurman die niet van jou te onderscheiden is, behalve in zijn politieke voorkeur?

Wilders geïnspireerd door rechts-radicale

Israeli's. Zoals gezegd heeft hij twee jaar in Israël gewoond en banden met extreem-rechtse Joodse politici.

Veel Israëli's zien een groot probleem in het groeiend moslimfundamentalisme onder de Palestijnen en onder de bevolking in de landen om hen heen. Dit belemmert rationele vredesonderhandelingen. (natuurlijk zijn er genoeg godsdienstige fanatici ook aan joodse zijde).

Maar moslims in het Midden-Oosten en met moslims hier vergelijken lijkt me appels met peren vergelijken.
Wat voor wezenlijke last hebben we tot nu toe in Nederland gehad door het islamitisch geloof? Natuurlijk zijn de criminaliteitscijfers onder Marokkanen hoger, maar dat zijn ze ook onder Antillanen en ook onder Nederlanders van lagere sociale klassen. Ik zie het verband met hun godsdienst niet. Maar Henk en Ingrid laten zich makkelijk bang maken.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-06-2010 om 02:48

Biene

Ik zie opeens dat het hier ook over het eventuele verband tussen de PVV en Joden gaat. Wat mij betreft gaat het niet om een verband met Joden in het algemeen. Daar weet ik niet genoeg voor om dat zomaar te zeggen.
Voor zover ik heb gezien begrijp ik wel dat het hart van Wilders bij Israël ligt en dat daar dus zijn anti-moslim gevoelens vandaan kunnen komen. Door het over Wilders' liefde voor Israël en misschien daardoor aangewakkerde weerstand tegen moslims te hebben gaat het toch niet over Joodse mensen in het algemeen? Heel voorzichtig gezegd vind ik dat jij hier wel erg gevoelig op reageert. Als jij je al aangevallen voelt bij het bespreken van een eventuele link tussen Wilders en Israël, waarbij dus niets gezegd wordt over gewone Joodse mensen in het algemeen, hoe moeten gewone moslims zich dan wel voelen nu er zo massaal op de PVV is gestemd?

Joden

Gelukkig is het hierboven al wat rechtgezet, maar ik bedoelde dus geenszins te zeggen dat joden en masse Wilders aanhangen. Gelukkig niet!!
Het heeft, naar ik begrijp, juist voor erg veel beroering gezorgd bij de "gewone" joodse bevolking dat hun rechts-radicale geloofsgenoten Wilders financieel steunen.
Radicalisme is altijd een gevaarlijk iets. En je komt het helaas onder bijna alle godsdiensten tegen. Om een kleine zijsprong te maken: dat ik mij tot het katholieke geloof reken wil niet zeggen dat ik alle excessen ervan goedkeur.
[email protected]

Van horen zeggen

Biene M., vergeet ik helemaal jouw vraag om "verantwoording" van mijn uitspraak te geven. Welnu: ik heb het van horen zeggen. En wel van een collega van mij die werkt met overlevenden uit Theresienstadt. Er schijnt een paar maanden geleden (in april of zo) een discussie geweest te zijn in het NIW over dit onderwerp. Ik heb de discussie verder niet gelezen of anderszins gevolgd. Wel heb ik, van iemand die rechtsstreeks betrokken is mensen met een concentratiekamp-verleden, gehoord welke impact dit heeft gehad op deze mensen.
Maar ik zou dus zeggen: zoek wat oude exemplaren van het NIW, en lees en oordeel zelf.
[email protected]

Tinus_p

Tinus_p

14-06-2010 om 17:49

Biene

Biene:
"Kort door de bocht redeneren dat Arabieren een hekel hebben aan Israel en joden daarom aan moslims en dus ook wel PVV stemmen?"
Nouja, vanwege het (bij vlagen zeer virulente) antisemitisme in de arabische wereld. Zo kort door de bocht is dat niet.

Hoewle 'wij nederlanders' de neiging hebben om joden en moslims beide te zien als vergelijkbare minderheden, vinden ze dat zelf niet. De kloof is vrij diep.

Biene M.

Biene M.

16-06-2010 om 09:47

Kaaskopje

"Als jij je al aangevallen voelt bij het bespreken van een eventuele link tussen Wilders en Israël, waarbij dus niets gezegd wordt over gewone Joodse mensen in het algemeen, hoe moeten gewone moslims zich dan wel voelen nu er zo massaal op de PVV is gestemd?"

Wat bedoel je hier nu weer mee? Vind ik het allemaal wel meevallen met de PVV? Wat een eigenaardige vergelijking.

"Heel voorzichtig gezegd vind ik dat jij hier wel erg gevoelig op reageert."

Vind je dat heel voorzichtig?
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?sinds=30&template=3&actueel=1&archief=0&thread=156915&zoek=joden&forumsel=33&forum=33&post=2542309
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?sinds=30&template=3&actueel=1&archief=0&thread=157054&zoek=joden&forumsel=33&forum=33&post=2544549
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?sinds=30&template=3&actueel=1&archief=0&thread=157054&zoek=joden&forumsel=33&forum=33&post=2544586
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?sinds=30&template=3&actueel=1&archief=0&zoek=joden&thread=157074&forumsel=33&forum=33&post=2544498
http://www.nu.nl/politiek/2269184/irritatie-kongsi-opmerkingen-harry-mens.html

Lees overal waar joden staat "inwoners van Alkmaar". En stel je voor dat je familie beroofd, verraden, gemarteld en uitgemoord is om het simpele feit dat ze inwoners van Alkmaar is. En vraag je dan af of ik zo gevoelig ben, of jij misschien wat ongevoelig.

Ik ben hier trouwens klaar mee, dit emotioneert me te veel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.