Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Angsthaas

Angsthaas

17-12-2011 om 13:17

Auto te water

Ik heb met ontzetting het verhaal gelezen van die twee vrouwen die met de auto te water raakten en pas na uren werden ontdekt. Normaal ben ik niet bang aangelegd maar rijden langs water vind ik verschrikkelijk eng. Het liefst doe ik dat ook niet in het donker, maar ik ontkom er niet altijd aan. Wat kun je nu het beste doen als je met de auto in het water terecht komt? Ik heb ooit wel eens zo'n cursus aangeboden gekregen, maar die heb ik afgezegd omdat ik niet durfde ;-(

Angsthaas

Angsthaas

17-12-2011 om 14:32

Wie heeft er wel eens een cursus gedaan?

Ik heb wel weer informatie opgezocht maar krijg het al benauwd van wat er in de beschrijving staat. Ervaren hoe het voelt om opgesloten te zitten onder water. Fijn dat ze naar eigen zeggen de veiligheid van deelnemers garanderen door aanwezige duikers, maar zul je zien dat ik dan net die ene ben waar het mis gaat.

Vraag mij af

hoeveel nut zo'n cursus heeft. Wij hebben bij de duikvereniging ook mogen ervaren hoe het is om in een auto te zitten die te water raakt. Maar dat gebeurt dan onder zeer gecontroleerde omstandigheden en dat is op de weg natuurlijk anders.
Wat wij geleerd hebben is dat je de auto bijna helemaal vol water moet laten lopen en dan een laatste teug lucht nemen en de deur open doen. In het zwembad vond ik dat al best eng en dan wist ik dat er duikers in de buurt waren die mij van lucht konden voorzien als dat nodig was.
Wij zagen 2 jaar geleden een auto voor ons eerst over de kop gaan en toen zo het water inschuiven. Ik denk niet dat een cursus jou daar op voor kan bereiden.

Je moet nog maar afwachten of je in paniek de lifehammer vinden kunt. Want als je een paar keer over de kop gaat of in het donker in het water terecht komt begin je al gedesoriƫnteerd en zie dan nog maar eens uit de auto te komen. En misschien heb je nog medepassagiers (kinderen?) waar je je druk om moet maken.
(Deze discussie doet mij trouwens wel beseffen dat we geen lifehammer in de auto's hebben, maar eens snel aanschaffen!)

Angsthaas zou een cursus kunnen proberen, als dat haar maar niet banger maakt.

Monique D*

Monique D*

24-12-2011 om 13:24

Autogordels en op de kop in de auto

Hoe zit het met het losmaken van de autogordels als de auto op de kop in het water ligt? Volgens mij kan je ze dan niet losmaken en zit je als een rat in de val.

Monique D*

Monique D*

24-12-2011 om 14:06

Omdat je ondersteboven erin hangt...

.. en het jouw lichaamsgewicht op die gesp drukt. Een familielid van een collega is op die tragische manier eraan gestorven.
Wat die lifehammer betreft is een goed idee. Hopelijk vind of kan je er nog bij je het nog als die spullen verspreid op het plafond liggen...

guera

guera

24-12-2011 om 16:54

Plek life hammer

De meeste mensen hebben de hammer naast de stoel. Hij hoort aan het plafond in het midden zodat iedereen erbij kan. Ik heb n keer een simulatie gedaan op de kop (niet in water). Heel handig een keer gedaan te hebben. Je gordel kan niet los en als het wel zou kunnen breek je je nek want je plettert met je hoofd naar beneden. Je kunt redelijk eenvoudig met je voeten via het dashboard omhoog kruipen en zo grhurkt op het plafond zeg maar terecht komen en dan jezelf losmaken. Maar dat moet je wel ff weten. Als je op de kop hangt kun je niet bij de lifehammer aan de zijkant van de stoel ...

Monique D*

Monique D*

25-12-2011 om 18:45

Plek van lifehammer is dus belangrijk,.waar te koop?

Dus die lifehammer op het plafond vastmaken. Goed idee. En dan nog zorgen dat je niet in paniek raakt en het hoofd koel houdt... of niet door de klap/botsing bewusteloos raakt.
P., die familielid van mijn collega was niet bewusteloos, ze was verdronken in dat water. Dat hebben ze geconstateerd bij de lijkschouwing. Blijkbaar was paniek de oorzaak..
Waar kan je die lifehammer halen?

Monique

Bij winkels die autobenodigdheden verkopen vermoed ik. Halfords, ANWB, dat werk.

Groeten,

Temet

Hoofd stoten

Mijn ervaring is dat je je hoofd stoot aan het zijraam als je (zijdelings) over de kop gaat, dus niet aan het plafond :-)))

Oke, ik snapte het ook al niet... maar nu wel!

Monique D*

Monique D*

26-12-2011 om 14:58

P, je verwart mijn berichtje met dat van Guera. Ik zei dat die familielid van mijn collega niet bewusteloos was, maar wel verdronk omdat zij er niet uit kon. De doodsoorzaak hebben zij geconstateerd bij de lijksschouwing.
Blijkbaar hadden zij geen lifehammer om de ruiten stuk te slaan en waren in paniek.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.