Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tinus_p

Tinus_p

07-01-2012 om 16:38

Aviodrome

Waarom is het Aviodrome failliet? De korte versie ken ik: http://nos.nl/artikel/317519-aviodrome-failliet-verklaard.html 'te weinig bezoekers'. Maar musea gaan in NL niet zo vaak failliet, en ik krijg visioenen van een dramatisch verhaal met veel mismanagement enzo.

Tijgeroog

Tijgeroog

07-01-2012 om 16:41

Scription

Het Scription in Tilburg heeft vorig jaar de deuren moeten sluiten omdat de gemeente de subsidie (gedeeltelijk?) introk. Dat ging maar om een relatief klein bedrag, maar ze konden zo niet meer rondkomen. Bezuinigingen bij de gemeente dus.
Overigens zijn ze niet failliet gegaan maar hebben zelf voor die tijd de stekker eruit getrokken.

Hombre

Hombre

07-01-2012 om 18:02

Jammer

Was een van mijn zoon's favoriete uitjes.

Vic

Vic

07-01-2012 om 18:31

Saai

Ik ben er wel eens geweest toen het nog op Schiphol zat en Aviodome heette. Voor zover ik me herinner was er weinig te doen. Van mensen die er recentelijk geweest zijn hoorde ik dat het nog steeds saai was.

Biene M.

Biene M.

07-01-2012 om 19:32

Jongetjes

Mijn zoontje vond het helemaal niet saai, die vond het geweldig.

Hombre

Hombre

07-01-2012 om 21:50

Different for girls

Ik ga niet in discussie als mijn zoontje iets leuk vindt. Dan vind ik het ook leuk. En ik ben ook een jongetje, dus ik vind het ook leuk. Niet direct leuk genoeg om meerdere keren naartoe te gaan, maar toch.

We moeten ook nog een keer naar:
http://de.wikipedia.org/wiki/Flugausstellung_Hermeskeil
http://de.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Museum

Bij die eerste hebben ze een Concorde staan. Megacool! (maedchen nicht erwuenscht) ;)

Bennikki

Bennikki

07-01-2012 om 22:17

Heel jammer en niet saai!

Wij kwamen er altijd met veel plezier, ik vond het een goede deal met de Museumjaarkaart (zonder was het wel erg duur). Interessant, al die toestellen, die Boeing! En dat prachtige verkeerstorengebouw. Alleen die film (4d) was vre-se-lijk. Zoon (7) speelde graag piloot in verschillende cockpits.
Maar ook ik en dochter (11) vinden het heel jammer. Niks alleen voor jongetjes! Alleen denk ik dat ik dat Mercedesmuseum van Hombre wel aan me voorbij laat gaan ;-)
Ik hoop toch op een doorstart.

Tirza G.

Tirza G.

07-01-2012 om 22:45

Hombre

Na het Mercedesmuseum is het Aviodrome zonder meer suf :-)

Tirza

Klara

Klara

08-01-2012 om 01:04

Hombre

Als je het mercedes-museum leuk vindt, dan is het automuseum in Mulhouse (F) ook misschien wel iets voor je. Geschiedenis van de auto in zijn algemeen en vooral erg veel Bugatti's: va de alleroudste tot en met de Veyron.

Tinus_p

Tinus_p

08-01-2012 om 12:01

Saai

Ik vond het Aviodrome niet saai, maar ik ben niet zo van de opgeleukte musea (ik vind het spoorwegmuseum te gepimpt). Wel vond ik het nogal chaotisch, diverse restaurantieprojecten en een grote maar slecht toegankelijke hangar tegenover het hoofdgebouw met daarin pronkstukken die je niet goed kon bekijken en zonder fatsoenlijke uitleg erbij.

Rosase

Rosase

08-01-2012 om 12:25

Tinus heeft wel gelijk

Verder vond ik het als (technisch) meisje wel leuk, maar vond mijn dochter er ook niet zo heel veel aan.

De mannen hier in huis vonden het echter geweldig.

Ik ben er een paar jaar geleden geweest en toen viel me al op dat het er niet bijster druk was.

Jammer, jammer, jammer.

En bedankt voor de tips!

Fiorucci

Fiorucci

08-01-2012 om 14:46

Girls

Ik vond het erg leuk, als vrouw zijnde..:))

Wel leuk

Ook hier vonden de heren het denk ik iets leuker dan de dames, maar toch was het wel een geslaagde dag. ( Het bezoek achteraf aan Batavia stad was echter wel een tegenvaller van de grootste orde).

Oh ja wij hebben ook erg lang staan kijken naar de zwaluwen en hun nestjes in het landingsgestel van de 474! leuk, hoop dat ze daar rekening mee houden mochten ze de boel wegslepen.

ilsepilse

ilsepilse

09-01-2012 om 11:02

Mismanagemnt denk ik

jammer, een mooie trekker voor flevoland, maar helaas...
ik ben er ooit eens geweest met de zoons die vonden het wel leuk.

Failliete musea

Mwah, zo uitzonderlijk is het nu ook weer niet hoor Tinus, dat musea failliet gaan. Onlangs is Museumpark Orientalis (bij Nijmegen) ook al failliet gegaan. Mismanagement kan een aspect zijn, maar vaak hangen die dingen ook samen met subsidies die weer teruggetrokken worden, een niet-cultuur gerichte regering, hoge kosten doordat je museum bijvoorbeeld ook een rijksmonument is, enz enz.
[email protected]

Tijgeroog

Tijgeroog

09-01-2012 om 13:18

En ook

in Arnhem was een museum waar je kon ervaren hoe het is om blind te zijn, Zien! ofzo? Dat is volgens mij ook failliet gegaan.

Tijgeroog

Jij bedoelt vast het MuZiem, ook in Nijmegen. Da's inderdaad ook failliet. Jammer want het was een hartstikke informatief (en leuk) museum.
Las vandaag in de Volkskrant dat de bezuinigingen wederom voor grote problemen gaan zorgen voor musea. Dus er zullen nog wel meer faillisementen komen.
[email protected]

Lelystedeling

Lelystedeling

10-01-2012 om 22:26

Jammer sini

Ooit wel eens een poging tot wandelen in Lelystad gedaan? Kan het je echt aanraden hoor. Het is hier prachtig. Bos, water, weilanden, genoeg mooie plekken die ik je kan aanbevelen.
Het blijft jammer dat Lelystad nog steeds zo slecht bekend staat, het is echt achterhaald. En daarom ook zo jammer dat het Aviodrome (hopelijk tijdelijk) gesloten is. Het zou een goede trekpleister kunnen zijn/blijven.

Guinevere

Guinevere

11-01-2012 om 09:27

Lelystad

Wij zijn daar met Hemelvaart gaan kamperen. En niet te geloven, het viel helemaal niet tegen! Inderdaad is er veel water en natuur. Aviodrome zijn we natuurlijk ook geweest. Maar het blijft een uithoek waar mensen toch niet snel voor zullen gaan omrijden. Excusez, Lelystedeling... Maar als je het weer combineert met Bataviastad ofzo is het best de moeite waard voor een paar dagen.

Puck

Puck

11-01-2012 om 10:23

Uithoek?

Guin, Lelystad ligt zo ongeveer het meest centraal van Nederland ;-) 't Is wat dat betreft meer een blinde vlek. En zoals Lelystedeling al zegt, er is best het één en ander te doen en er zijn best mooie stukken. Maar Aviodrome als trekker voor de stad heb ik nooit zo kunnen zien, daarvoor ligt het te ver van het (gerenoveerde) centrum.
En wat het Aviodrome: jammer, ik hoop dat er een doorstart komt, wij gaan er met museumjaarkaart ieder jaar minstens een keer of 2 naar toe. De kinderen (jongen en meisje) blijven het leuk vinden.
Overigens las ik gisteren bij mijn moeder in de krant dat veel musea in zwaar weer zitten en dat en ca 17 musea mogelijk moeten stoppen, dus dat er bijna nooit musea failliet gaan klopt niet meer.

ilsepilse

ilsepilse

11-01-2012 om 21:06

Natuurpark

OOstvaardersplassen, wandelruimte genoeg..
en bataviastad !!
Lelystad heeft het !
eh soms, het centrum moet nog es goed op de schop...

Lelystedeling

Lelystedeling

12-01-2012 om 09:05

Yeah ilsepilse

Zegt het voort!
Aviodrome als trekpleister voor het centrum komt niet echt uit de verf inderdaad. Maar toch, bij al dit soort mooie activiteiten is het goed als Lelystad in positieve zin genoemd wordt. Dat verdient deze mooie groene stad echt. Er zijn wel wat mindere plekken natuurlijk, maar die zijn ver in de minderheid. En zelfs het centrum wordt zo langzamerhand gezellig.
Wat Aviodrome betreft, er is nu een groep particulieren, bedrijven, gemeente enz. die zich inzetten voor een doorstart. Dus er is nog hoop. Het zou erg zonde zijn wanneer dat niet gaat lukken. Als oorzaak voor het faillissement werd o.a. aangegeven dat het te maken heeft met te weinig bezoekersaantallen, maar ook dat er te weinig werd ingezet op het gebruik van het museum voor andere activiteiten, verhuur aan bedrijven, bijeenkomsten e.d.

Puck

Puck

12-01-2012 om 09:07

Alsjeblieft ilse

Centrum weer op de schop? Het is net klaar toch? Ik kom iedere keer dat ik bij het station ofzo moet zijn weer voor verrassingen te staan hoe ik er moet komen vanuit mijn woonplaats. De route verandert zo ongeveer per maand. Ach ja, houdt het een levendig iets zullen we maar zeggen.

Hombre

Hombre

13-01-2012 om 09:37

Klara, automuseum

Beetje laat, maar ik zal het noteren. Als automuseum is het Louwman museum bij Den haag ook erg de moeite waard. Iets dichterbij dan Mulhouse.

ilsepilse

ilsepilse

13-01-2012 om 10:20

mijn man struikelt bijna iedere keer als hij id stad loopt, de betegeling is zoo slecht, kijk naar Almere, allemaal mooie strakke tegels...
Die oude parkeergarage naast de jumbo moet ook nog weg...
ach mss tegen de tijd dat ik op pensioen ben is alles ok
*grinik*

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.